PERSBERICHT juli 30, 2012

Mountain Lion al meer dan drie miljoen keer gedownload

CUPERTINO, 30 juli 2012 – Apple maakt vandaag bekend dat OS X Mountain Lion in vier dagen al meer dan drie miljoen keer is gedownload. Hiermee is deze versie de succesvolste OS X-release uit de geschiedenis van Apple. Mountain Lion, de negende belangrijke nieuwe versie van 's werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem, bevat meer dan 200 nieuwe, innovatieve functies en is voor € 15,99 in de Mac App Store verkrijgbaar als upgrade voor gebruikers van Lion of Snow Leopard.
"Een klein jaar na de introductie van Lion hebben onze klanten Mountain Lion binnen vier dagen al meer dan drie miljoen keer gedownload. Hiermee is Mountain Lion de succesvolste OS X-release ooit", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple.
Mountain Lion bevat onder andere het nieuwe programma Berichten, Berichtencentrum, een systeemomvattende deelfunctie, Facebook-integratie*, de dicteerfunctie, synchrone AirPlay-weergave en Game Center. En dankzij de integratie van iCloud is de configuratie van Mail, Contacten, Agenda, Berichten, Herinneringen en Notities nog gemakkelijker en wordt alles op al je apparaten, inclusief je iWork-documenten, up-to-date gehouden. Om Mountain Lion te downloaden of voor meer informatie ga je naar apple.com/benl/osx/specs.
Behalve Mountain Lion bestaat het aanbod van de Mac App Store uit duizenden games en programma's op het gebied van onder meer onderwijs, (grafische) vormgeving, lifestyle en productiviteit. De Mac App Store is de grootste en snelst groeiende winkel voor pc-software ter wereld. Nieuwe, populaire en opmerkelijke programma's worden apart onder de aandacht gebracht, waaronder programma's die gebruikmaken van de nieuwe functies in Mountain Lion. Verder kun je in de Mac App Store aanraders van medewerkers bekijken, de hitlijsten voor gratis en betaalde programma's bekijken en recensies en beoordelingen van andere gebruikers bekijken. Ga voor meer informatie naar apple.com/mac/app-store.
* De integratie van Facebook zal vanaf een volgende software-update van Mountain Lion beschikbaar zijn.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersoon voor de pers:

Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20-5352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, AirPlay, iCloud en iWork zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.