PERSBERICHT augustus 27, 2012

Craig Federighi, Apple vice president Mac Software Engineering, en Dan Riccio, Apple vice president Hardware Engineering, gepromoveerd tot senior vice president en lid van uitvoerend managementteam

CUPERTINO, 27 augustus 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Craig Federighi, vice president Mac Software Engineering van Apple, en Dan Riccio, vice president Hardware Engineering van Apple, zijn gepromoveerd tot senior vice president. Federighi en Riccio zullen rapporteren aan Apple CEO Tim Cook en voortaan deel uitmaken van het uitvoerend managementteam van Apple.
Apple heeft verder bekendgemaakt dat Bob Mansfield, die in juni aankondigde met pensioen te gaan, toch bij Apple blijft. Mansfield zal aan nieuwe producten gaan werken en rapporteren aan Tim Cook.
Als senior vice president Mac Software Engineering blijft Federighi verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Mac OS X en voor alle engineeringteams voor het Apple besturingssysteem. Federighi heeft bij NeXT en vervolgens bij Apple gewerkt. Daarna was hij tien jaar in dienst bij Ariba, waar hij verschillende functies heeft bekleed, waaronder die van vice president Internet Services en CTO (Chief Technology Officer). In 2009 keerde hij terug bij Apple en nam hij de leiding over het Mac OS X-engineeringteam op zich. Federighi heeft aan de University of California in Berkeley de graad van Master of Science in de informatica en de graad van Bachelor of Science in de elektrotechniek en informatica behaald.
Riccio zal als senior vice president Hardware Engineering leidinggeven aan de engineeringteams voor de Mac, iPhone, iPad en iPod. Hij heeft vanaf de allereerste iPad een belangrijke bijdrage geleverd aan alle Apple iPad-modellen. Riccio kwam in 1998 bij Apple in dienst als vice president Product Design. Tijdens zijn loopbaan bij Apple heeft hij bij vrijwel alle hardwareproducten een grote inbreng gehad. Dan is in 1986 aan de University of Massachusetts in Amherst afgestudeerd in de werktuigbouwkunde.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersoon voor de pers:

Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.