PERSBERICHT september 17, 2012

Meer dan 2 miljoen iPhone 5-bestellingen in eerste 24 uur

CUPERTINO, 17 september 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat binnen de eerste 24 uur al meer dan twee miljoen iPhone 5-bestellingen zijn geplaatst. Dat is ruim het dubbele van het vorige record van iPhone 4S. De meeste klanten mogen hun bestelde iPhone 5 op 21 september in ontvangst nemen, maar doordat de vraag groter is dan het aanbod, zal menigeen even geduld moeten hebben tot oktober. iPhone 5 is de dunste en lichtste iPhone ooit. Hij is compleet vernieuwd, met een schitterend nieuw Retina-display van 4 inch, een door Apple ontworpen A6-chip die voor geweldige prestaties zorgt en supersnel mobiel internet.* Bovendien gaat de batterij nog langer mee.**
"Er zijn al zoveel exemplaren van besteld dat het vorige record van iPhone 4S finaal is gesneuveld. Fenomenaal dat iPhone 5 zo enthousiast is ontvangen!", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "iPhone 5 is de beste iPhone ooit, en het mooiste product dat we tot nu toe hebben gemaakt. We hopen dat onze klanten er net zo weg van zullen zijn als wij."
iPhone 5 wordt geleverd met iOS 6, 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem dat meer dan 200 nieuwe functies bevat, waaronder de geheel vernieuwde Kaarten-app met door Apple ontworpen kaarten, gedetailleerde navigatie en de nieuwe Flyover-weergave, integratie met Facebook voor Contacten en Agenda met een directe postingmogelijkheid vanuit Berichtencentrum, Passbook, de eenvoudigste manier om al je kaartjes op één plaats te bewaren, nieuwe Siri-functies, zoals ondersteuning van nog meer talen, eenvoudige toegang tot sportuitslagen, aanbevolen restaurants en filmladders***, voor Siri en Facebook geschikte apps als Foto's, Safari en Kaarten, en gedeelde fotostreams via iCloud.
Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone 5 is in zwart/antraciet en wit/zilver verkrijgbaar bij Apple's retail winkels vanaf vrijdag 21 september om 8.00 uur lokale tijd, de Apple Online Store www.apple.com, een select aantal telecom providers en een aantal erkende Apple resellers in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Singapore en Groot Brittannië.
Op 28 september zal iPhone 5 in nog eens 22 landen verkrijgbaar zijn, waaronder België, Denemarken, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Italië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.
* LTE is uitsluitend via bepaalde aanbieders beschikbaar. De netwerksnelheid is afhankelijk van het netwerk van de aanbieder. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie.
** De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
*** Niet alle voorzieningen zijn in alle landen beschikbaar.
**** De beschikbaarheid verschilt per aanbieder.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersoon voor de pers:

Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 20 5352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Retina, Flyover, Passbook, Siri, Safari en iCloud zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.