PERSBERICHT september 24, 2012

In eerste weekend meer dan 5 miljoen iPhones verkocht

CUPERTINO, 24 september 2012 – Apple maakte vandaag bekend dat er in de drie dagen sinds de introductie op 21 september al meer dan 5 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 5 zijn verkocht. Bovendien is iOS 6, 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem, al geïnstalleerd op meer dan 100 miljoen iOS-apparaten. iPhone 5 is al te koop in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk en zal vanaf 28 september in nog eens 22 landen verkrijgbaar zijn. Tegen het einde van dit jaar moet iPhone 5 in meer dan 100 landen verkrijgbaar zijn. De meeste klanten kunnen hun bestelde iPhone 5 binnenkort verwachten, maar doordat de vraag groter is dan het aanbod, zal menigeen geduld moeten hebben tot oktober.
"De vraag naar iPhone 5 is overweldigend en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alle klanten die er een hebben besteld 'm snel in handen zullen hebben", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Hoewel onze eerste voorraad al is uitverkocht, krijgen winkels geregeld nieuwe zendingen van de iPhone 5 binnen en kunnen klanten gewoon online bestellingen plaatsen, waarbij ze een geschatte leverdatum krijgen. We stellen hun geduld op prijs en werken er hard aan om genoeg iPhones te maken voor iedereen."
iPhone 5 is de dunste en lichtste iPhone ooit en is compleet vernieuwd. Hij heeft een schitterend nieuw Retina-display van 4 inch, een door Apple ontworpen A6-chip die voor geweldige prestaties zorgt, en beschikt over een supersnelle draadloze technologie.* Bovendien gaat de batterij nog langer mee.**
Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone 5 is in wit/zilver of zwart/antraciet verkrijgbaar bij de Apple Online Store www.apple.com, de Apple Store, bepaalde aanbieders en erkende Apple resellers in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk.***
Vanaf 28 september zal iPhone 5 verkrijgbaar zijn in België, Denemarken, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Italië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.
* LTE is uitsluitend via bepaalde aanbieders beschikbaar. De netwerksnelheid is afhankelijk van het netwerk van de aanbieder. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie.
** De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
*** Niet alle voorzieningen zijn in alle landen beschikbaar.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
020 5352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPod en Retina zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.