PERSBERICHT oktober 29, 2012

Apple kondigt wijzigingen aan voor meer samenwerking op het gebied van hardware, software en diensten

Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue en Craig Federighi krijgen meer verantwoordelijkheden

CUPERTINO, 29 oktober 2012 – Apple heeft vandaag enkele wijzigingen in het uitvoerend managementteam aangekondigd die tot nog meer samenwerking tussen de befaamde hardware-, software- en dienstenteams van het bedrijf zullen leiden. De wijzigingen houden onder meer in dat Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue en Craig Federighi meer verantwoordelijkheden krijgen toebedeeld. Apple maakt tevens bekend dat Scott Forstall Apple volgend jaar zal verlaten en tot die tijd als adviseur van CEO Tim Cook zal optreden.
"Dit is qua innovatie en nieuwe producten een van de meest productieve perioden in de geschiedenis van Apple", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "De nieuwe producten die we in september en oktober hebben geïntroduceerd, iPhone 5, iOS 6, iPad mini, iPad, iMac, MacBook Pro, iPod touch en iPod nano, en veel van onze programma's konden nergens anders dan bij Apple zijn gemaakt. Ze zijn het directe resultaat van onze niet-aflatende inspanningen om hardware, software en diensten van de allerhoogste kwaliteit naadloos op elkaar te laten aansluiten."
Jony Ive zal naast zijn rol als hoofd Industrial Design leiding en richting geven aan de bedrijfsbrede Human Interface-afdeling (HI). Met zijn ongelooflijke creativiteit is hij al meer dan tien jaar de drijvende kracht achter de vormgeving van de Apple producten.
Eddy Cue wordt nu ook verantwoordelijk voor Siri en Kaarten, zodat al onze onlinediensten nu in dezelfde groep vallen. Onder zijn leiding zijn grote successen als de iTunes Store, de App Store, de iBookstore en iCloud tot stand gekomen. Zijn groep heeft uitstekend werk verzet met het ontwikkelen en versterken van de onlinediensten van Apple en komt daarmee ruimschoots tegemoet aan de hoge verwachtingen van onze klanten.
Craig Federighi zal zowel het iOS- als het OS X-team gaan leiden. Apple heeft de meest geavanceerde mobiele en desktopbesturingssystemen. Door beide OS-teams samen te brengen, wordt het nog makkelijker om op beide platforms de beste technologie én de beste innovaties op het gebied van gebruiksgemak in te voeren.
Bob Mansfield komt aan het hoofd te staan van Technologies, een nieuwe groep waarin alle Apple teams die zich bezighouden met draadloze voorzieningen samenkomen, om zo innovaties op dit vlak op een nog hoger peil te kunnen brengen. Ook de halfgeleiderteams worden in deze groep opgenomen, teams die ambitieuze plannen voor de toekomst hebben.
John Browett, tot slot, gaat Apple verlaten. Er wordt gezocht naar een nieuw hoofd Retail. In de tussentijd valt het Retail-team onder de directe verantwoordelijkheid van Tim Cook. De Retail-afdeling van Apple heeft een ijzersterk netwerk van leidinggevenden in de Stores en op regionaal niveau. Zij zullen het uitstekende werk blijven voortzetten dat ze de afgelopen tien jaar al hebben laten zien, met een unieke en innovatieve dienstverlening die een ware revolutie teweeg heeft gebracht.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Siri, iTunes Store, App Store, iBookstore, iCloud en OS X zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.