PERSBERICHT december 3, 2012

iPhone 5 in december verkrijgbaar in Zuid-Korea en nog eens 50 andere landen

CUPERTINO, 3 december 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iPhone 5 vanaf vrijdag 7 december te koop zal zijn in Zuid-Korea en later diezelfde maand in nog eens meer dan 50 andere landen, waaronder Brazilië, Rusland en Taiwan. iPhone 5 is de dunste en lichtste iPhone ooit. Hij is compleet vernieuwd, met een schitterend nieuw Retina-display van 4 inch, een door Apple ontworpen A6-chip die voor geweldige prestaties zorgt en supersnel mobiel internet.* Bovendien gaat de batterij nog langer mee.**
iPhone 5 is momenteel verkrijgbaar in 47 landen wereldwijd, waaronder de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan en het Verenigd Koninkrijk. iPhone 5 wordt geleverd met iOS 6, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld dat meer dan 200 nieuwe voorzieningen bevat, zoals gedeelde fotostreams, integratie met Facebook, de geheel vernieuwde Kaarten-app, Passbook om al je kaartjes op één plaats te bewaren en nog meer Siri-functies. Bovendien is Siri in meer talen beschikbaar.
iPhone 5 is verkrijgbaar in zwart/antraciet en wit/zilver met een capaciteit van 16 GB, 32 GB of 64 GB. iPhone 5 wordt verkocht via de Apple Online Store (www.apple.com/benl) en erkende Apple resellers.
iPhone 4S is ook nog te koop. Bovendien is iPhone 4 gratis in combinatie met een tweejarig abonnement bij deelnemende providers.
iPhone 5 is vanaf vrijdag 7 december verkrijgbaar in Zuid-Korea en vanaf vrijdag 14 december in Albanië, Antigua en Barbuda, Armenië, de Bahama's, Bahrein, Bolivia, Brazilië, Chili, China, Costa Rica, Cyprus, Ecuador, de Filipijnen, Grenada, Indonesië, Israël, Jamaica, Jordanië, Koeweit, Macedonië, Maleisië, Moldavië, Montenegro, Panama, Paraguay, Qatar, Rusland, Saudi-Arabië, Taiwan, Turkije, Venezuela, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika. Vanaf vrijdag 21 december zal iPhone 5 ook verkrijgbaar zijn in Barbados, Botswana, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Egypte, Guinee, Ivoorkust, Kameroen, Kenia, Madagaskar, Mali, Marokko, Mauritius, Niger, Saint Kitts, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Senegal, Tunesië, Uganda en Vietnam.
* De netwerksnelheid hangt af van de snelheid van het netwerk van de provider. Neem contact op met je provider voor meer informatie.
** De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Retina, Passbook en Siri zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.