PERSBERICHT januari 29, 2013

Apple brengt 128-GB iPad met Retina-display uit

Twee keer zo veel opslagcapaciteit voor de productie en weergave van allerlei materiaal

CUPERTINO, 29 januari 2013 – Apple heeft vandaag een 128-GB* versie aangekondigd van de iPad van de vierde generatie met Retina-display. De 128-GB Wi-Fi- en Wi-Fi + Cellular-modellen van iPad hebben een twee keer zo grote opslagcapaciteit als de 64-GB modellen, zodat er nog meer ruimte is voor bijvoorbeeld foto's, bestanden, projecten, presentaties, boeken, films, tv-programma's, muziek en apps.
"Er zijn inmiddels meer dan 120 miljoen iPads verkocht, dus we kunnen wel stellen dat iPad overal ter wereld bijzonder populair is. Onze klanten merken elke dag weer hoeveel handiger het is om voor hun werk, opleiding of gewoon voor de lol hun iPad te gebruiken in plaats van hun oude pc”, zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Nu er een model is met de dubbele opslagcapaciteit en er bovendien keuze is uit meer dan 300.000 speciaal voor iPad gemaakte apps, hebben niet alleen bedrijven maar bijvoorbeeld ook docenten en kunstenaars reden te meer om voortaan alles op hun iPad te doen."
iPad speelt een steeds grotere rol binnen het bedrijfsleven: bijna alle bedrijven op de Fortune 500-lijst en meer dan 85 procent van de bedrijven op de Global 500-lijst zijn op dit moment bezig met het testen of implementeren van iPad. Bedrijven die geregeld met grote bestanden werken, zoals 3D-CAD-bestanden, röntgenfoto's, ruwe filmbeelden, muziekopnamen, blauwdrukken, trainingsvideo's of handleidingen, hebben allemaal profijt van de ruimere keuze in opslagcapaciteit voor iPad. Maar ook de meer dan tien miljoen iWork-gebruikers en alle klanten die vertrouwen op apps als Global Apptitude (voor het analyseren van wedstrijdopnamen en het opstellen van een digitaal wedstrijdplan), Auria (een app voor 48-sporenopnamen) of AutoCAD (voor het maken van technische tekeningen en bouwtekeningen) zullen hun voordeel kunnen doen met een iPad met een grotere opslagcapaciteit.
"Onze AutoCAD WS-app voor iOS is zo gemaakt dat gebruikers altijd en overal bij hun schetsen en ontwerpen kunnen", aldus Amy Bunszel, vice-president AutoCAD-producten van Autodesk. "Zulke bestanden zijn meestal groot en zeer gedetailleerd. Daarom is de dunne en lichte iPad met zijn Multi-Touch-display, geïntegreerde camera en batterij die de hele dag meegaat ideaal voor iedereen die AutoCAD-gegevens wil kunnen bekijken, bewerken en delen."
"De functionaliteit en mogelijkheden van iPad bieden ons de kans om een nieuwe norm te stellen voor meersporenopnamen op een mobiel toestel", zegt Rim Buntinas, CEO van WaveMachine Labs. "Met onze Auria-app is het mogelijk om 48 24-bits/96-kHz mono- of stereo-sporen tegelijk af te spelen, 24 van zulke sporen tegelijk op te nemen en de opname te monteren en te mixen met tools die ze al kennen. Mede dankzij zijn draagbaarheid en lange batterijduur heeft iPad een revolutie teweeggebracht in de wereld van professionele geluidsopnamen, omdat die nu overal mogelijk zijn."
"Voor onze klanten draait alles om winnen. Het staat voor ons buiten kijf dat de spelers zich dankzij de combinatie van iPad en onze GamePlan-app optimaal kunnen voorbereiden op de volgende wedstrijd", aldus Randall Fusee, medeoprichter van Global Apptitude. "iPad is veilig, dun en licht, heeft een prachtig Retina-display en is ook nog eens krachtig genoeg om snel grote hoeveelheden gegevens te werken: een onverslaanbare combinatie waardoor we onze klanten van een product kunnen voorzien dat het bestuderen van beeldmateriaal naar een heel nieuw niveau tilt. Hiermee bieden we hun de mogelijkheid om zich zodanig op een wedstrijd voor te bereiden dat de winst hun eigenlijk niet meer kan ontgaan."
De iPad van de vierde generatie heeft een schitterend 9,7-inch Retina-display, de door Apple ontworpen A6X-chip, een FaceTime HD-camera, iOS 6.1 en supersnel mobiel internet**. iOS 6.1 ondersteunt meer LTE-netwerken in de hele wereld*** en geeft iTunes Match-abonnees de mogelijkheid om vanuit iCloud afzonderlijke nummers naar hun iOS-apparaat te downloaden.
iPad is geschikt voor de meer dan 800.000 apps die momenteel verkrijgbaar zijn in de App Store, waaronder meer dan 300.000 speciale apps voor iPad in allerlei categorieën zoals boeken, games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslagwerken en reizen. iPad is daarnaast geschikt voor de meer dan 5000 kranten en tijdschriften die via Kiosk verkrijgbaar zijn en ook voor de meer dan 1,5 miljoen boeken in de iBookstore.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe 128-GB versies van de iPad van de vierde generatie zullen vanaf dinsdag 5 februari in een zwarte of witte uitvoering verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van € 799 incl. btw (€ 660,33 excl. btw) voor het iPad-model met Wi-Fi en € 929 incl. btw (€ 767,77 excl. btw) voor het iPad-model met Wi-Fi + Cellular. Alle versies van de 128-GB iPad zullen verkrijgbaar zijn bij de Apple Online Store (www.apple.com/benl), en bepaalde erkende Apple resellers.
* 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
** De netwerksnelheid hangt af van de snelheid van het netwerk van de provider. Neem contact op met je provider voor meer informatie.
*** Meer informatie over LTE-providers is te vinden op www.apple.com/ipad/LTE.
De catalogus verschilt per land.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iWork, FaceTime, iTunes Match, iCloud, App Store en iBookstore zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.