PERSBERICHT mei 16, 2013

Mijlpaal in App Store van Apple: grens van 50 miljard downloads gepasseerd

CUPERTINO, 16 mei 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat klanten meer dan 50 miljard apps* hebben gedownload in de revolutionaire App Store. Per seconde worden ruim 800 apps gedownload in de App Store; dat komt neer op meer dan twee miljard apps per maand. De 50 miljardste app was Say the Same Thing van Space Inch, LLC, en is gedownload door Brandon Ashmore uit Mentor in Ohio. Hij ontvangt een App Store-cadeaubon ter waarde van $ 10.000.
"We willen al onze klanten en ontwikkelaars hartelijk bedanken. Dankzij hen hebben we deze ongelofelijke mijlpaal van 50 miljard downloads bereikt", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "Door de App Store zijn mensen hun mobiele apparaten op een heel andere manier gaan gebruiken. En de ontwikkelaars hebben inmiddels al meer dan negen miljoen dollar mogen ontvangen voor hun bijdragen aan dit bloeiende app-platform. We staan perplex dat we deze mijlpaal in minder dan vijf jaar hebben bereikt."
De App Store ging in juli 2008 open en had toen een assortiment van 500 apps. In de jaren die volgden hebben ontwikkelaars allerlei geweldige apps bedacht waarmee je van alles en nog wat kunt doen op een iPhone, iPad en iPod touch.
"In 2008 waren we totaal verrast door ons succes in de App Store", vertelt Rich Riley, CEO van Shazam. "En nu, bijna vijf jaar later, is het nog steeds verbazingwekkend hoe graag mensen Shazam gebruiken op hun iPhone of iPad. Via de App Store kunnen we bestaande gebruikers zonder veel moeite van updates voorzien, zodat ze meteen profiteren van nieuwe mogelijkheden. Potentiële nieuwe gebruikers kunnen Shazam makkelijk vinden en downloaden in de App Store."
"We hebben het bedrijf in 2008 met z'n drieën opgericht omdat we leuke educatieve apps voor onze kinderen wilden maken", aldus Caroline Hu Flexer, medeoprichter van Duck Duck Moose. "Dankzij de App Store is Wheels on the Bus nu wereldwijd bekend. Zestien apps later hebben miljoenen ouders, kinderen en leerkrachten ons in hun hart gesloten en werken we met een team van twintig fulltimemedewerkers. We zijn dolgelukkig met ons succes."
"Zonder de App Store hadden we nooit miljoenen iOS-gebruikers kunnen bereiken. Ons bedrijf is er totaal door veranderd", vertelt Elizabeth Francis, Chief Marketing Officer van Gilt.com. "Via onze apps kunnen onze leden elke dag hun favoriete koopjes bekijken op Gilt, waar ze ook zijn. Onze App Store-klanten zijn een trouwe klantenkring gebleken. Mede dankzij hen is Gilt nu in de hele wereld een bekend merk."
iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters in 155 landen kunnen in de App Store kiezen uit een assortiment van meer dan 850.000 apps. 350.000 daarvan zijn speciaal voor iPad gemaakt. Dit aanbod omvat maar liefst 23 categorieën, waaronder kranten en tijdschriften in Kiosk, games, zakelijk, nieuws, gezondheid en fitness, sport en reizen.
* 50 miljard unieke downloads, exclusief herhaalde downloads en updates.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.