PERSBERICHT mei 30, 2013

Justin Timberlake, Thirty Seconds to Mars, Jack Johnson, Jessie J en nog veel meer artiesten op het iTunes Festival in Londen

LONDEN, 30 mei 2013 – Apple maakte vandaag bekend dat internationale supersterren als Justin Timberlake, Thirty Seconds to Mars, Jack Johnson en Jessie J dit jaar de hoofdacts zullen zijn voor het iTunes Festival in Londen. Tijdens de hele maand september zullen meer dan 60 artiesten het podium van het Roundhouse in Londen betreden. De optredens kunnen door iOS-gebruikers wereldwijd live of on demand worden bekeken op hun iPhone, iPad of iPod touch en zelfs in iTunes op de computer of in HD via Apple TV. Kaarten kunnen alleen worden gewonnen door deelname aan prijsvragen.
"Dit wordt het beste iTunes Festival dat we ooit hebben gehouden, met een line-up van zowel supersterren als opkomende artiesten", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "Ik weet zeker dat muziekliefhebbers hun vingers zullen aflikken bij al deze optredens, of ze er nu live bij zijn in Londen of de optredens op hun iOS-apparaat bekijken. We zijn zeer vereerd dat we dit jaar zoveel grote artiesten hebben weten te strikken voor het festival."
Kaarten kunnen alleen worden gewonnen door deelname aan prijsvragen van mediabedrijven in onder andere de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, Canada, Europa, Japan en Mexico. Fans in het Verenigd Koninkrijk kunnen kaarten winnen via de iTunes Festival-app, in de iTunes Store en bij bepaalde mediabedrijven, zoals Channel 4, Global Radio en Metro.
De grote namen tijdens het eerste iTunes Festival, in het London Institute of Contemporary Arts in 2007, waren Paul McCartney, Amy Whinehouse en Crowded House. Sindsdien hebben al meer dan 370 artiesten voor meer dan 370.000 fans opgetreden. Deze optredens zijn door miljoenen mensen wereldwijd online of op tv bekeken. Ook Adele, Coldplay, Foo Fighters, Alicia Keys, Paul Simon, Jack White en Oasis hebben eerder deelgenomen aan het festival. Registraties van de optredens kunnen in de iTunes Store worden gekocht en gedownload.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes, iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iTunes Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.