PERSBERICHT juni 19, 2013

Apple sleept opdracht van USD 30 miljoen in de wacht voor levering iPads aan LA Unified School District

CUPERTINO, 19 juni 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de Los Angeles School Board of Education het bedrijf opdracht heeft gegeven om vanaf dit najaar iPads te gaan leveren voor alle leerlingen in dit schooldistrict. Deze opdracht van USD 30 miljoen is de eerste fase van een grotere rollout voor dit schooldistrict, het op één na grootste in de Verenigde Staten.
"Onderwijs zit Apple in het bloed en we zijn dan ook heel blij dat we de openbare scholen van Los Angeles Unified mogen helpen bij hun initiatief om vanaf dit najaar alle leerlingen van 47 locaties een iPad te geven", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Scholen in de hele wereld hebben de interactieve iPad al omarmd vanwege zijn motiverende kwaliteiten. Op dit moment zijn er bijna tien miljoen iPads in gebruik op scholen."
"Het bestuur heeft unaniem voor Apple gekozen omdat iPad kwalitatief als hoogste scoorde, de minst dure optie was én als eerste keus werd bestempeld door een beoordelingscommissie bestaande uit leerlingen en leerkrachten", vertelt Jaime Aquino, Deputy Superintendent of Instruction van LAUSD. "Dit besluit ligt in de lijn van het voornemen van het district om tegen 2014 al zijn leerlingen te hebben voorzien van een mobiel apparaat. Als dat gerealiseerd is, zal LAUSD het grootste district in het land zijn dat deze technologie aan al zijn leerlingen ter beschikking stelt."
De iPads zullen als totaaloplossing worden geleverd en bevatten dan ook een nieuwe app die het gebruik van het Pearson Common Core System of Courses faciliteert. Daarnaast zijn ook apps als iWork, iLife en iTunes plus een aantal onderwijsapps van andere ontwikkelaars op de apparaten geïnstalleerd.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

© 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, iWork, iLife en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.