PERSBERICHT september 12, 2013

Burberry legt catwalkshow voor lente-/zomercollectie 2014 vast met iPhone 5s

Burberry en Apple slaan handen ineen voor catwalkshow

CUPERTINO en LONDEN, 12 september 2013 – Apple en Burberry hebben vandaag bekendgemaakt dat Burberry gebruik zal maken van iPhone 5s om voor, tijdens en na de catwalkshow op maandag 16 september in Londen foto's en filmpjes te maken en te delen. Met de geheel vernieuwde iSight-camera van iPhone 5s zullen kwaliteitsfoto's en -filmpjes worden gemaakt van beautytrends en producten, en natuurlijk van wat er allemaal op de catwalk én backstage gebeurt. Burberry heeft voor deze samenwerking gekozen om haar klanten op een nieuwe manier aan te spreken. Het is een voorproefje van de ingrijpende veranderingen die op stapel staan voor het vastleggen en delen van content.
"Op een iPhone 5s, met de populairste camera ter wereld, is het nog makkelijker om mooie foto's te nemen", aldus Greg Joswiak, vice president iPhone & iOS Product Marketing van Apple. "We zijn heel benieuwd welke prachtige foto's en HD-filmpjes Burberry zal maken met de geheel vernieuwde iSight-camera."
"Deze samenwerking bezegelt onze gedeelde passie voor design en vakmanschap. We maken namelijk allebei mooie producten en gebruiken technologie om het dagelijks leven van onze klanten te verrijken. Daarom was het ook zo spannend om alle mogelijkheden van iPhone 5s te ontdekken", vertelt Christopher Bailey, Chief Creative Officer van Burberry. "Wie weet welke nieuwe inspiratie we zullen krijgen terwijl we verder experimenteren met de samensmelting van fysiek en digitaal."
Vanaf vandaag kunnen fashionistas in de hele wereld alvast genieten van wat er komen gaat door de iPhone 5s-foto's en -filmpjes te bekijken via de social media van Burberry en op www.burberry.com. En op de dag zelf kunnen ze op dezelfde manier alle spanning van dichtbij meebeleven. Ook kan de catwalkshow live worden bekeken. De uitzending begint op maandag 16 september om 14.30 uur op www.burberry.com.
Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone 5s is leverbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs. De iPhone 5s-hoesjes zijn verkrijgbaar in beige, zwart, blauw, bruin, geel en (RED). iPhone 5s is vanaf vrijdag 20 september verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk.
Het Britse Burberry is een toonaangevend modehuis dat bekendstaat als "meest digitale luxe merk". Het bedrijf is in 1856 opgericht en is genoteerd aan de London Stock Exchange (BRBY.L). Tevens is het opgenomen in de FTSE 100.
De catwalkshow van Burberry Prorsum voor de presentatie van de lente-/zomercollectie van 2014 vindt plaats op maandag 16 september om 14.30 uur. De show is live en on demand te volgen via www.burberry.com.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821
Jenna Littler
Burberry
press@burberry.com
+44 (0)20 3367 4010

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, iPod touch, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes, Xcode, Touch ID, iSight, iTunes Store, FaceTime en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.