PERSBERICHT september 23, 2013

In eerste weekend recordaantal van 9 miljoen iPhones verkocht

CUPERTINO, 23 september 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat slechts drie dagen na de introductie van iPhone 5s en iPhone 5c een recordaantal van negen miljoen van deze nieuwe iPhone-modellen verkocht is. Verder is het compleet nieuw ontworpen iOS 7 al op meer dan 200 miljoen iOS-apparaten gedownload, waarmee dit de snelste software-upgrade ooit is. iPhone 5s en iPhone 5c zijn momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. De vraag naar iPhone 5s bleek veel groter te zijn dan het aanbod dat in eerste instantie beschikbaar was. Veel onlinebestellingen worden ergens in de komende weken geleverd.
"Dit is onze beste iPhone-launch tot nu toe. Het is nog nooit voorgekomen dat we al in het eerste weekend meer dan negen miljoen nieuwe iPhones verkochten", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Er was zoveel vraag naar de nieuwe iPhones dat onze eerste voorraad inmiddels al is uitverkocht. Maar er komen regelmatig nieuwe partijen binnen bij de winkels. We stellen het geduld van onze klanten op prijs en werken er hard aan om genoeg nieuwe iPhones te maken voor iedereen."
iPhone 5s heeft fantastische nieuwe kenmerken in een opmerkelijk dun en licht ontwerp, zoals de door Apple ontworpen 64-bits A7-chip, een nieuwe 8-megapixel iSight-camera met True Tone-flits en Touch ID, een innovatieve manier om met één tikje van je vinger je iPhone snel en veilig te ontgrendelen. Hiermee is deze smartphone uniek in zijn soort. iPhone 5c heeft een volledig nieuw ontwerp en zit boordevol reeds bekende populaire kenmerken, zoals het fraaie 4-inch Retina-display, een razendsnelle A6-chip, een 8-megapixel iSight-camera en een batterij die lang meegaat¹. iPhone 5s en iPhone 5c bieden allebei meer LTE-banden² dan welke andere smartphone dan ook en zijn voorzien van een gloednieuwe FaceTime HD-camera.
iPhone 5s en iPhone 5c draaien op iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone, met een gloednieuwe gebruikersinterface met subtiele bewegingseffecten, een fraai kleurenpalet en meerdere functielagen waardoor het besturingssysteem meer tot leven komt. iOS 7 bevat honderden nieuwe functies, waaronder Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto's, Safari en Siri. Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert.³ Sinds de introductie hebben al meer dan elf miljoen unieke luisteraars afgestemd op iTunes Radio. Het meest beluisterde liedje is "Hold On, We're Going Home" van Drake.
Elke klant die zijn iPhone 5s of iPhone 5c bij een Apple Retail Store koopt, kan gebruikmaken van de gratis persoonlijke configuratieservice voor bijvoorbeeld het opzetten van een e-mailaccount of het downloaden van nieuwe apps uit de App Store. Zo is hun nieuwe iPhone direct gebruiksklaar als ze de Store verlaten. Klanten die meer willen weten over iOS 7 en hun nieuwe apparaat, kunnen in de hele wereld gratis workshops volgen bij een Apple Store.
Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone 5s en iPhone 5c zijn in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar bij de Apple Online Store, de Apple Retail Store en bepaalde erkende Apple resellers. iPhone 5s is leverbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs. iPhone 5c is verkrijgbaar in blauw, geel, groen, roze en wit. De iPhone 5s-hoesjes zijn verkrijgbaar in de kleuren beige, blauw, bruin, geel, zwart en (RED). iPhone 5c-hoesjes zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, groen, roze, wit en zwart.
¹ De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
² LTE is uitsluitend via bepaalde providers beschikbaar. De netwerksnelheid is afhankelijk van het netwerk van de provider. Neem contact op met je provider voor meer informatie.
³ iTunes Radio is beschikbaar bij iOS 7 in de Verenigde Staten.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iSight, Touch ID, Retina, FaceTime, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.