PERSBERICHT december 16, 2013

BEYONCÉ breekt iTunes Store-record met 828.773 verkochte albums in slechts drie dagen

Meest verkochte album in eerste week en nummer één in 104 landen

CUPERTINO, 16 december 2013 – Vandaag maakte Apple bekend dat BEYONCÉ het snelst verkopende album ooit is in de iTunes Store. In de eerste drie dagen werden wereldwijd maar liefst 828.773 exemplaren verkocht. In de Verenigde Staten werd BEYONCÉ in de eerste week maar liefst 617.213 keer verkocht, ook een nieuw record. Het succes lijkt geen grenzen te kennen, want inmiddels staat het album in maar liefst 104 landen op nummer één.
Het vijfde soloalbum van Beyoncé, met de gelijknamige titel BEYONCÉ, verscheen op vrijdag 13 december exclusief in de iTunes Store. Dit album, dat geproduceerd werd door Parkwood Entertainment/Columbia Records, is het eerste visuele album van de zangeres. BEYONCÉ bevat veertien nieuwe nummers en zeventien uitdagende video's. Die laatste zijn op verschillende plaatsen in de wereld opgenomen, van New York tot Parijs en van Sydney tot Rio de Janeiro. Geen enkel ander album van Beyoncé verkocht in de eerste week zo fenomenaal goed.
De iTunes Store is in 119 landen beschikbaar en is veruit de populairste muziekwinkel ter wereld. De iTunes Store is voor bezitters van een iPhone, iPad, iPod, Mac of pc de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek te ontdekken, te kopen en te downloaden. Alle muziek die verkrijgbaar is in de iTunes Store, heeft de iTunes Plus-structuur, de DRM-vrije structuur van Apple met hoogwaardige 256-kbps AAC-codering, voor een geluidskwaliteit die nauwelijks te onderscheiden is van de oorspronkelijke opname.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersonen voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821
Yvette Noel-Schure
Parkwood Entertainment
yns@parkwood-ent.com

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iPhone, iPad, iPod en iTunes Plus zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.