PERSBERICHT december 22, 2013

China Mobile en Apple brengen iPhone vanaf 17 januari 2014 op 4G- en 3G-netwerken van China Mobile

iPhone 5s en iPhone 5c vanaf 25 december 2013 te bestellen

BEIJING en CUPERTINO, 22 december 2013 – Apple en China Mobile hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een meerjarige overeenkomst hebben gesloten waardoor iPhone beschikbaar komt voor 's werelds grootste mobiele netwerk. Onderdeel van deze overeenkomst is dat iPhone 5s en iPhone 5c vanaf 17 januari 2014 verkrijgbaar zullen zijn bij alle winkels van China Mobile en alle Apple Stores op het vasteland van China. iPhone 5s, de meest vooruitdenkende smartphone ter wereld, en iPhone 5c, de kleurrijkste iPhone tot nu toe, kunnen vanaf woensdag 25 december 2013 worden besteld via de website van China Mobile (www.10086.cn) en telefonisch via nummer 10086.
"De iPhone van Apple is bij miljoenen klanten over de hele wereld favoriet. We weten dat veel van onze huidige klanten en ook veel potentiële nieuwe klanten reikhalzend uitkijken naar het moment waarop iPhone op het toonaangevende netwerk van China Mobile kan worden gebruikt. We vinden het geweldig dat iPhone geschikt is voor de 4G/TD-LTE- en 3G/D-CDMA-netwerken van China Mobile. Daardoor kunnen onze klanten gebruikmaken van een supersnelle mobiele verbinding", aldus Xi Guohua, voorzitter van China Mobile.
"Apple heeft enorm veel respect voor China Mobile en we zijn dan ook heel blij met onze samenwerking. China is voor Apple een heel belangrijke markt. Dankzij ons samenwerkingsverband met China Mobile kunnen alle klanten die gebruikmaken van 's werelds grootste mobiele netwerk nu een iPhone aanschaffen”, zegt Tim Cook, CEO van Apple. "Het aantal iPhone-klanten in China neemt in rap tempo toe. Dat iPhone verkrijgbaar zal zijn voor alle China Mobile-klanten lijkt ons dan ook een mooi begin van het Chinees Nieuwjaar."
China Mobile heeft momenteel meer dan 1,2 miljoen 2G/GSM-, 3G/TD-SCDMA- en 4G/TD-LTE-zendmasten en meer dan 4,2 miljoen Wi-Fi-toegangspunten. Samen zorgen die voor een hoge dekkingsgraad voor klanten met een iPhone 5s of iPhone 5c. China Mobile is daarnaast bezig met het uitrollen van 's werelds grootste 4G-netwerk. Eind 2013 zullen de 4G-diensten van China Mobile in 16 steden beschikbaar zijn, waaronder Beijing, Shanghai, Guangzhou en Shenzhen. Eind 2014 zal China Mobile naar verwachting meer dan 500.000 4G-zendmasten hebben uitgerold, die samen meer dan 340 steden van een 4G-netwerk zullen voorzien. De samenwerking tussen Apple en China Mobile zal bovendien gunstige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de eigen 4G/TD-LTE-technologie van China. De iPhones voor China Mobile-klanten zijn geschikt voor alle belangrijke netwerkstandaarden, waarmee ze een volledig compatibele telefoon in handen hebben.
iPhone 5s heeft fantastische nieuwe kenmerken in een opmerkelijk dun en licht ontwerp, zoals de door Apple ontworpen 64-bits A7-chip, een nieuwe 8-megapixel iSight-camera met True Tone-flits en Touch ID, een innovatieve manier om met één tikje van je vinger je iPhone snel en veilig te ontgrendelen. Hiermee is deze smartphone uniek in zijn soort. iPhone 5c heeft een volledig nieuw ontwerp, is verkrijgbaar in vijf schitterende kleuren en zit boordevol reeds bekende populaire kenmerken, zoals het fraaie 4-inch Retina-display, een razendsnelle A6-chip, een 8-megapixel iSight-camera en een batterij die lang meegaat*. iPhone 5s en iPhone 5c bieden allebei meer 4G LTE-banden dan welke andere smartphone dan ook en zijn voorzien van een gloednieuwe FaceTime HD-camera.
iPhone 5s en iPhone 5c draaien op iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone, met een gloednieuwe gebruikersinterface met subtiele bewegingseffecten, een fraai kleurenpalet en meerdere functielagen waardoor het besturingssysteem meer tot leven komt. iOS 7 bevat honderden nieuwe functies, waaronder Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto's, Safari en Siri.
Informatie over de prijzen en de datum waarop iPhone 5s en iPhone 5c verkrijgbaar zullen zijn voor China Mobile worden op een later tijdstip bekendgemaakt.
Ga naar www.apple.com/iphone voor meer informatie.
China Mobile is qua netwerkomvang en aantal abonnees 's werelds grootste mobiele provider en bedient meer dan 760 miljoen klanten. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange en de Hong Kong Stock Exchange en is al zes jaar achtereen opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). China Mobile heeft onlangs een nieuw commercieel merk, and!, op de markt gebracht. Letterlijk betekent het "verbinden", maar daarnaast is het een acroniem van "a new dream". Het oogmerk is om klanten in China in dit 4G-tijdperk te voorzien van de allernieuwste technologie, waarbij zaken als wederzijds vertrouwen en de harmonieuze relatie tussen China Mobile enerzijds en zijn klanten en de maatschappij anderzijds centraal staan.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iSight, Touch ID, Retina, FaceTime, AirDrop, Safari en Siri zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.