PERSBERICHT april 3, 2014

Apple Worldwide Developers Conference op 2 juni van start in Moscone West te San Francisco

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag WWDC-toegangskaarten aanvragen

CUPERTINO, 3 april 2014 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden van 2 tot en met 6 juni in Moscone West te San Francisco. Tijdens deze vijfdaagse conferentie komen ontwikkelaars uit de hele wereld bij elkaar om te horen hoe de toekomst van iOS en OS X eruitziet. Ook krijgen ze dan de nieuwste tools en technologieën in handen om voor al die miljoenen iOS- en Mac-gebruikers de innovatiefste apps te kunnen blijven maken. Er zullen ruim 1000 Apple engineers aanwezig zijn en de ontwikkelaars kunnen deelnemen aan meer dan 100 technische lezingen. Verder zijn er praktische workshops om te leren hoe ze die nieuwe technologieën moeten integreren in hun software. De WWDC is ook het toneel van de uitreiking van de Apple Design Awards aan de beste apps van het afgelopen jaar.
Ontwikkelaars kunnen vanaf heden tot 19.00 uur op maandag 7 april toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc). De kaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces uitgegeven. Op dinsdag 8 april rond 2.00 uur weten de ontwikkelaars of ze een toegangskaart hebben. Verder zijn er 200 gratis toegangskaarten beschikbaar voor studenten uit de hele wereld (developer.apple.com/wwdc/students). Dit jaar steekt het NCWIT (National Center for Women & Information Technology) ons samen met een aantal partners een helpende hand toe bij de promotie van beurzen voor vrouwelijke engineers en programmeurs.
"We zijn er trots op dat we de meest fantastische community van ontwikkelaars ter wereld hebben. We hebben dan ook een geweldige week voor hen in petto", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Elk jaar zien we de deelnemers aan WWDC steeds diverser worden. We ontmoeten ontwikkelaars uit vrijwel elke sector, en uit alle uithoeken van de wereld. Het is altijd leuk om de laatste ontwikkelingen op het gebied van iOS en OS X met hen te delen, zodat zij alvast kunnen gaan werken aan de volgende generatie apps."
Tijdens de WWDC 2014 vinden onder meer de volgende activiteiten plaats:
  
• meer dan honderd technische lezingen door Apple engineers over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de ontwikkeling, implementatie en integratie van de nieuwste iOS- en OS X-technologieën;
  
• ruim 100 praktische workshops waarin meer dan 1000 Apple engineers ontwikkelaars hulp bieden bij codeproblemen, informatie geven over de beste ontwikkeltechnieken en aan ontwikkelaars laten zien hoe ze de iOS- en OS X-technologieën optimaal kunnen toepassen in hun apps;
• de nieuwste innovaties, functies en mogelijkheden van iOS en OS X, plus tips om de functionaliteit, prestaties, kwaliteit en vormgeving van apps te verbeteren;
• de kans om te netwerken met duizenden collega-ontwikkelaars voor het iOS en OS X uit de hele wereld: vorig jaar waren er ontwikkelaars uit meer dan 60 landen aanwezig;
• een nieuwe reeks aparte bijeenkomsten over specifieke onderwerpen, met speciale gastsprekers en activiteiten;
• aansprekende en inspirerende lunchsessies met vooraanstaande en invloedrijke personen uit de wereld van de techniek, de wetenschap en het amusement; en
• de uitreiking van Apple Design Awards voor iPhone-, iPad- en Mac-apps die zich onderscheiden op het vlak van technische perfectie, innovatie en baanbrekend ontwerp.
De State of the Union-lezing en de uitreiking van de Apple Design Awards op maandag worden live gestreamd via de WWDC-website. Zo krijgen ook ontwikkelaars die er niet bij kunnen zijn de kans om direct alle nieuwe dingen te horen. Van alle technische lezingen worden video-opnamen gemaakt. Deze video's worden in de loop van de week gepost op de Apple Developer-website (developer.apple.com/wwdc/videos). Deze zijn toegankelijk voor alle geregistreerde ontwikkelaars.
Ga naar de Apple Worldwide Developers Conference 2014-website (developer.apple.com/wwdc) voor meer informatie en voor het aanvragen van toegangskaarten.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

© 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPhone en iPad zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.