PERSBERICHT april 29, 2014

Apple presenteert nieuwe MacBook Air

De ideale notebook voor dagelijks gebruik nu vanaf € 929

CUPERTINO, 29 april 2014 – Apple brengt vandaag een vernieuwde MacBook Air op de markt, met snellere processors, maar tegen een lagere prijs. Dat betekent dat je met deze ideale notebook voor dagelijks gebruik meer waar voor minder geld krijgt. Het instapmodel kost nu € 929. Daarvoor krijg je een MacBook Air met krachtige processors, snelle flashopslag, 802.11ac wifi, een batterij die tot 12 uur meegaat en de iLife- en iWork-programma's van Apple. Kortom, alles wat je nodig hebt om de hele dag door te werken.
 
"Nu je al voor € 929 een MacBook Air hebt, is er eigenlijk geen enkele reden meer om met minder genoegen te nemen", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "De Mac is populairder dan ooit. Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen op onze ideale notebook voor dagelijks gebruik kunnen werken, hebben we de prestaties opgeschroefd, terwijl we de prijs naar beneden hebben bijgesteld."
 
De energiezuinige Intel Core i5- en Core i7-processors van de vierde generatie zorgen er samen met OS X Mavericks voor dat de batterij van de 13-inch MacBook Air tot wel 12 uur lang meegaat. Op het 11-inch model is dit 9 uur. De afspeeltijd van films uit iTunes is toegenomen tot 12 en 9 uur op respectievelijk de 13-inch en 11-inch notebook. Op deze MacBook Air is dat dus twee uur meer geworden in vergelijking met zijn voorganger.* Dankzij de flashopslag is de reactietijd van MacBook Air supersnel, of je nu aan een presentatie werkt, films of muziek uit iTunes streamt of in je fotobibliotheek bezig bent.
 
iLife en iWork staan standaard op elke nieuwe Mac, zonder meerkosten. In iLife kun je filmpjes monteren met iMovie, muziek componeren of piano of gitaar leren spelen met GarageBand en al je foto's beheren, bewerken en delen met iPhoto. iWork bestaat uit de productiviteitsprogramma's Pages, Numbers en Keynote. Daarmee kan iedereen moeiteloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en delen. Met de bètaversie van iWork voor iCloud kun je op je iPhone of iPad een document aanmaken en dit vervolgens afmaken op je Mac. Ook kun je zo met anderen samenwerken, zelfs als zij met een pc werken.
 
Op elke Mac is OS X geïnstalleerd, het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld. Het is zo ontworpen dat het optimaal gebruiksgemak biedt en volop profiteert van alle krachtige technologieën die in al onze Macs zijn ingebouwd. In de laatste versie, OS X Mavericks, zijn er meer dan 200 nieuwe functies bijgekomen, waaronder kerntechnologieën die specifiek zijn ontwikkeld om de prestaties van notebooks te verhogen en de gebruiksduur van de batterij te verbeteren. Helemaal nieuw in Mavericks zijn geweldige programma's als iBooks, waarmee je direct toegang hebt tot je hele iBooks-bibliotheek en tot meer dan twee miljoen titels in de iBooks Store. iBooks werkt naadloos tussen al je Apple apparaten. Ook Kaarten is onlangs toegevoegd. Hierin kun je routebeschrijvingen opvragen op je Mac en deze vervolgens direct naar je iPhone of iPad sturen. En dankzij iCloud verschijnt alles wat je in programma's als Mail, Contacten en Agenda doet ook op je andere apparaten.
 
Prijzen en verkrijgbaarheid
MacBook Air is per direct verkrijgbaar bij de Apple Online Store en erkende Apple resellers. De 11-inch MacBook Air wordt geleverd met een 1,4-GHz processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz en 4 GB geheugen. Het model met 128 GB flashopslag is verkrijgbaar vanaf € 929 inclusief btw (€ 767,77 exclusief btw) en het model met 256 GB flashopslag vanaf € 1129 inclusief btw (€ 933,06 exclusief btw). De 13-inch MacBook Air wordt geleverd met een 1,4-GHz processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz en 4 GB geheugen. Het model met 128 GB flashopslag is verkrijgbaar vanaf € 1029 inclusief btw (€ 850,41 exclusief btw) en het model met 256 GB flashopslag vanaf € 1229 inclusief btw (€ 1015,70 exclusief btw). Beschikbare maatwerkopties zijn onder andere een 1,7-GHz Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, tot 8 GB geheugen en tot 512 GB flashopslag. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/benl/macbook-air.
 
* Tests van het Wireless Web-protocol uitgevoerd door Apple in april 2014 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Air. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/benl/macbook-air.
 
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
 
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821    © 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook Air, iLife, iWork, OS X, iTunes, iMovie, GarageBand, iPhoto, Pages, Numbers, Keynote, iCloud, iPhone, iPad, iBooks en iBooks Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.