PERSBERICHT juni 26, 2014

Voordeligste iPod touch-model van Apple nu ook verkrijgbaar in opvallende kleuren en met iSight-camera

iPod touch nu al verkrijgbaar vanaf € 199

CUPERTINO, 26 juni 2014 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het 16-GB model van iPod touch nu ook verkrijgbaar is in opvallende kleuren en ook is uitgerust met een 5-megapixel iSight-camera. En dat allemaal voor slechts € 199. Alle iPod touch-modellen hebben nu een 5-megapixel iSight-camera met 1080p HD-video-opnamefunctie, een schitterend 4-inch Retina-display, de Apple A5-chip en een FaceTime-camera. De buitenkant is gemaakt van superdun en superlicht geanodiseerd aluminium. Hij is verkrijgbaar in de kleuren roze, geel, blauw, zilver, spacegrijs en (PRODUCT) RED. Het 16-GB model kost € 199, het 32-GB model € 249 en het 64-GB model € 299. 
iPod touch wordt geleverd met iOS 7, dat meer dan 200 functies bevat, waaronder filters in de Camera-app waarmee je heel gemakkelijk in realtime effecten op foto's kunt toepassen. Verder kun je in de Foto's-app automatisch je foto's laten ordenen op tijd en locatie. Via iCloud is het mogelijk om heel eenvoudig en gericht foto's en video's met anderen te delen. Vrienden en familie mogen opmerkingen plaatsen bij gedeelde streams waar zij op elke iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc toegang toe hebben. Als dit najaar iOS 8 uitkomt, is dat ook geschikt voor alle iPod touch-modellen.
Via de revolutionaire App Store op iPod touch hebben gebruikers in 155 landen toegang tot ruim 1,2 miljoen apps voor iPhone, iPad en iPod touch, waaronder honderdduizenden games. Inmiddels zijn in de App Store al meer dan 75 miljard apps gedownload. Verder heb je de hele iTunes Store-catalogus binnen handbereik. Dat betekent direct toegang tot een ongelooflijke verzameling muziek, films en boeken die je rechtstreeks op je iPod touch kunt kopen en downloaden.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De 16-GB iPod touch in een roze, gele, blauwe, zilveren en spacegrijze uitvoering is vanaf vandaag verkrijgbaar in de VS en wordt de komende dagen in de rest van de wereld uitgebracht. Je kunt 'm kopen bij de Apple Online Store en erkende Apple resellers voor de adviesprijs van € 199 (€ 164,46 excl. btw). De prijzen van de 32-GB en 64-GB modellen zijn wereldwijd aangepast. De uitvoering van 32 GB kost € 249 (€ 205,79 excl. btw) en die van 64 GB kost € 299 (€ 247,11 excl. btw). Voor iPod touch is een wifiverbinding vereist of een Mac met een USB 2.0- of USB 3.0-poort, Mac OS X versie 10.6.8 of hoger en iTunes 10.7 of hoger, of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows 7, Windows Vista of Windows XP Home of Professional met Service Pack 3 of hoger en iTunes 10.7 of hoger. Voor bepaalde functionaliteit op iPod touch is een Apple ID vereist.
(PRODUCT) RED-modellen van iPod touch zijn verkrijgbaar bij de Apple Online Store.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

    © 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod touch, iSight, Retina, FaceTime, iCloud, iPhone, iPad, App Store, iTunes Store en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.