PERSBERICHT mei 5, 2016

Apple en SAP werken samen aan een revolutie in zakelijke mogelijkheden voor iPhone en iPad

Bedrijven leveren nieuwe iOS-apps & SDK om krachtige, native enterprise apps te creëren

CUPERTINO, California en WALLDORF, Duitsland — 5 mei 2016 — Apple en SAP hebben vandaag aangekondigd dat ze samen het mobiele werken voor alle soorten zakelijke klanten volledig gaan veranderen. Hierin worden de krachtige native apps voor iPhone en iPad gecombineerd met de revolutionaire mogelijkheden van het platform SAP HANA. Een ander onderdeel van deze samenwerking is de ontwikkeling van een nieuwe iOS software development kit (SDK) en trainingsmateriaal waarmee ontwikkelaars, partners en klanten eenvoudig native iOS-apps kunnen bouwen die volledig zijn aangepast aan de behoeften van hun bedrijf.
“Deze partnerschap veranderd hoe de iPhone en iPad in enterprise worden gebruikt door het samenbrengen van de innovatie en de beveiliging van iOS met SAP's diepgaande expertise in business software,” aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Als leider in enterprise software, en met 76% van de zakelijke transacties via een SAP-systeem, is SAP de ideale partner om ons te helpen om echt te veranderen hoe bedrijven over de hele wereld werken met de iPhone en iPad. Door de nieuwe SDK, bieden we meer dan 2,5 miljoen van SAP’s ontwikkelaars om krachtige native apps te bouwen die de SAP HANA Cloud Platform volledig benutten en profiteren van de ongelooflijke mogelijkheden die alleen iOS-apparaten kunnen leveren."
“We zijn erg trots op deze bijzondere en grensverleggende samenwerking tussen Apple en SAP”, aldus Bill McDermott, CEO van SAP. “Door het combineren van de krachtige mogelijkheden van het SAP HANA Cloud Platform en SAP S/4HANA, samen met iOS, het toonaangevende en meest veilige mobiele platform voor enterprise, zullen we helpen om mensen overal van live data te voorzien waar en wanneer ze maar willen werken. Apple en SAP delen een verbintenis tot het vormgeven van de toekomst, die de wereld beter maakt en het leven van mensen. verbeterd"
De twee bedrijven werken aan een nieuw SAP HANA Cloud Platform SDK exclusief voor iOS, waarmee bedrijven, ontwerpers en ontwikkelaars eenvoudig zelf iOS-apps voor iPhone en iPad kunnen bouwen op basis van SAP HANA Cloud Platform, SAP’s open platform als een service. Deze native apps combineren toegang tot cruciale gegevens en bedrijfsprocessen op SAP S/4HANA met handige iPhone- en iPad-functies als Touch ID, locatievoorzieningen en berichtgeving.
Dankzij het nieuwe ontwerp van SAP Fiori for iOS is SAP Fiori gebruiksvriendelijker dan ooit en door de combinatie met iOS biedt het een betrouwbare oplossing voor alle behoeften binnen een bedrijf. In de nieuwe SAP Academy for iOS kunnen de 2,5 miljoen ontwikkelaars uit SAP’s wereldwijde community alle tools en training vinden die ze nodig hebben om maximaal te profiteren van de nieuwe SDK en Apple’s innovatieve hardware en software. De nieuwe SDK, designtaal en de academie worden voor het einde van dit jaar uitgerold.
Als onderdeel van de partnerschap zal SAP native iOS-apps voor cruciale bedrijfsvoering ontwikkelen. Deze apps voor iPhone en iPad worden gebouwd met Swift, Apple’s moderne, veilige en interactieve programmeertaal. Deze zal tevens een vertrouwde gebruikerservaring met de SAP Fiori voor iOS designtaal bieden. Deze gebruiksvriendelijke apps geven werknemers uit alle mogelijke branches toegang tot essentiële bedrijfsgegevens en -processen, zodat ze meteen de juiste inschatting kunnen maken en direct vanaf hun iPhone of iPad actie kunnen ondernemen. Zo kan een onderhoudsmedewerker ter plaatse onderdelen bestellen of reparaties inplannen, en kan een arts recente patiëntgegevens delen met andere medische professionals.
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 310.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com.
Contactpersonen voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821
Scott Behles
SAP
scott.behles@sap.com
+1(917) 494-2009
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone, iPad, Touch ID en Swift zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.De in dit document opgenomen mededelingen, voor zover geen historische feiten, zijn ‘toekomstgerichte verklaringen’ als bedoeld in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Bewoordingen zoals “voorzien”, “geloven”, “schatten” “verwachten”, “voorspellen”, “voornemen”, “mogelijk”, “plannen”, “ramen”, “voorzien” “zouden” en “zullen” en vergelijkbare uitdrukkingen zijn, voor zover deze verwijzen naar SAP, bedoeld om dergelijke toekomstgerichte verklaringen aan te duiden. SAP is niet verplicht om enige toekomstgerichte verklaring publiekelijk te herzien of bij te stellen. Toekomstgerichte mededelingen zijn onderworpen aan verschillende risico’s en onzekerheden waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen afwijken van de verwachtingen. Meer informatie over de factoren die mogelijk van invloed zijn op de toekomstige financiële resultaten van SAP is te vinden in de stukken die SAP bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (“SEC”) heeft gedeponeerd, waaronder ook SAP’s recentste jaarverslag in de vorm van formulier 20-F. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze toekomstgerichte uitspraken, die uitsluitend worden geacht per de opgegeven datums.