PERSBERICHT augustus 25, 2016

Apple Music Festival laat Londen in september tien nachten lang zinderen met spectaculaire optredens

Optredens van Alicia Keys, Bastille, Britney Spears, Calvin Harris, Chance the Rapper, Elton John, Michael Bublé, OneRepublic, Robbie Williams en The 1975 tijdens tienjarig jubileum

Londen, 25 augustus 2016 – Apple heeft vandaag aangekondigd dat het Apple Music Festival in september terugkeert naar het legendarische Roundhouse in Londen voor het tienjarig jubileum van dit festival met live muziek. Apple Music heeft het programma exclusief samengesteld voor fans in de hele wereld.
De volledige line-up is vandaag bekendgemaakt door Julie Adenuga, de stem van Beats 1 in Londen. Beats 1 is het radiostation van Apple Music waar je elke dag de beste nieuwe muziek hoort. Apple Music geeft fans de kans om hun favoriete artiesten nog beter te leren kennen tijdens het Apple Music Festival, met exclusieve afspeellijsten, nieuws over de artiesten en backstage-interviews gedurende de hele maand september. Deze tien spetterende avonden met live optredens zijn live en on-demand te volgen voor Apple Music-abonnees in 100 landen via iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc, Apple TV en Android-telefoons.
“In de afgelopen tien jaar heeft het festival de grootste en beste artiesten uit de hele wereld naar Londen gebracht en naar de huiskamers van miljoenen muziekliefhebbers”, zegt Oliver Schusser, Vice President International Content bij Apple. “Deze editie van het Apple Music Festival zet die mooie traditie voort en we zijn ontzettend blij dat we weer zo’n fantastische line-up hebben voor de viering van onze tiende verjaardag.”
Ook de artiesten die komen optreden op het Apple Music Festival zijn erg enthousiast:
“Ik ben dol op Londen en The Roundhouse, en ik treed er graag op! Ik hoop jullie daar te zien. Het wordt fantastisch!” – Alicia Keys
“We hebben veel redenen om blij te zijn dat we op het Apple Music Festival staan, maar de belangrijkste is toch wel dat dit ons eerste echte concert in Londen wordt na het uitbrengen van ons nieuwe album ‘Wild World’.” “The Roundhouse is een prachtige zaal. We komen zelf uit Londen, dus ik zou geen betere plek weten om onze nieuwste nummers voor het eerst te spelen.” – Bastille
“Ik heb ontzettend veel zin om weer naar Londen te gaan. Ik vind het een heel bijzondere stad en ik kijk erg uit naar mijn optreden op het Apple Music Festival. En dit jaar is de tiende verjaardag van het festival! Het wordt een geweldig feest!” – Britney Spears
“Ik vind het fantastisch dat ik een van de hoofdacts op het Apple Music Festival in The Roundhouse in Londen ben, en dat iedereen er live naar kan kijken via Apple Music.” – Calvin Harris
“Ik heb enorm veel zin om in The Roundhouse te spelen. Ik ben dol op Londen en kan niet wachten om deze geweldige belevenis op het Apple Music Festival met mijn fans te delen.” – Elton John
“We zien er erg naar uit om dit jaar weer op te treden in The Roundhouse op een van onze favoriete festivals, het Apple Music Festival, en om onze fans daar onze nieuwste muziek te laten horen.” – OneRepublic
“We kijken er erg naar uit om mee te doen aan het Apple Music Festival dit jaar. We vonden het hartstikke leuk om op het festival in 2013 te spelen en hebben veel zin om dit jaar weer terug te gaan.” – The 1975
Het Apple Music Festival vindt plaats van 18 tot 30 september. Fans in het Verenigd Koninkrijk kunnen tickets winnen via een prijsvraag bij Apple Music en enkele mediapartners.
Apple Music is een intuïtieve alles-in-één-app waarmee je op jouw manier naar muziek kunt luisteren. Meer dan 15 miljoen betalende abonnees luisteren al naar zorgvuldig samengestelde afspeellijsten op basis van hun favoriete muziek, horen als eerste nieuwe muziek en ontdekken elke dag nieuwe artiesten.
Ga voor meer informatie en updates naar www.applemusicfestival.com of praat mee via #AMF10 op de officiële sociale-mediakanalen van Apple Music.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Apple Music, Beats 1, iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.