PERSBERICHT september 7, 2016

Apple introduceert iPhone 7 en iPhone 7 Plus – de beste, meest geavanceerde iPhone ooit

Nieuwe camerasystemen, iPhone-batterij die het langst meegaat en bestendigheid tegen water en stof

SAN FRANCISCO, 7 september 2016 – Apple heeft vandaag iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd, de beste, meest geavanceerde iPhone ooit met talloze unieke innovaties die het dagelijks gebruik van iPhone nog verder verbeteren. De nieuwe iPhone heeft nieuwe geavanceerde camerasystemen waarmee je nog mooiere foto’s maakt. Ook heeft het toestel meer kracht en levert het betere prestaties, gaat de batterij het langst mee van alle iPhones en is het voorzien van indrukwekkende stereoluidsprekers en een breed kleursysteem van camera tot display. De nieuwe iPhone is verkrijgbaar in twee schitterende nieuwe uitvoeringen. Dit is bovendien de eerste iPhone die bestand is tegen water en stof. iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn vanaf vrijdag 16 september beschikbaar in meer dan 25 landen.
“iPhone 7 en iPhone 7 Plus zorgen voor een indrukwekkende verbetering van elk aspect van het gebruik. We hebben een hoger niveau van innovatie en precisie kunnen bereiken, waardoor dit de beste iPhone is die we ooit hebben gemaakt”, zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Met de compleet vernieuwde camera’s maak je zowel overdag als ’s avonds schitterende foto’s en video’s, de A10 Fusion-chip is niet alleen de krachtigste chip van alle smartphones maar zorgt er ook voor dat de batterij het langst meegaat van alle iPhones, en een volledig vernieuwd stereogeluidssysteem levert het dubbele vermogen. Bovendien is dit ook nog eens de eerste iPhone die water- en stofbestendig is.”
Nieuwe geavanceerde camerasystemen
Dankzij de volledig vernieuwde camerasystemen van iPhone 7 en iPhone 7 Plus is ’s werelds populairste camera nog beter geworden. De 12-megapixel camera biedt optische beeldstabilisatie op zowel iPhone 7 als iPhone 7 Plus. Een grotere lens met een diafragma van ƒ/1.8 en 6 elementen zorgt voor helderdere, scherpere foto’s en video’s, terwijl het brede kleurbereik levendigere kleuren met meer detail oplevert. iPhone 7 Plus heeft dezelfde 12-megapixel breedbeeldcamera als iPhone 7, maar heeft ook nog een 12-megapixel telelenscamera met twee keer optische zoom en tot 10 keer digitale zoom voor foto’s.
De dubbele 12-megapixel camera’s, die later dit jaar beschikbaar komen, zorgen bovendien voor een nieuw scherptediepte-effect, waarvoor beide camera’s van iPhone 7 Plus worden gebruikt. Geavanceerde technologieën, waaronder Machine Learning, scheiden de voor- en achtergrond om schitterende portretten te maken, iets wat vroeger alleen met een DSLR-camera mogelijk was.
Overige verbeteringen aan de camera:
 • Nieuwe door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor die binnen 25 milliseconden meer dan 100 miljard bewerkingen per foto kan uitvoeren, wat schitterende foto’s en video’s oplevert.
 • Nieuwe 7-megapixel FaceTime HD-camera met een breed kleurbereik, geavanceerde pixeltechnologie en automatische beeldstabilisatie voor nog betere selfies.
 • Nieuwe True Tone Flash met 4 leds die 50 procent helderder is dan op iPhone 6s, inclusief innovatieve sensor die flikkerende lampen detecteert en wegwerkt op foto’s en in video’s.


Betere prestaties en batterij die langer meegaat
De nieuwe A10 Fusion-chip, die speciaal door Apple is ontworpen, heeft een nieuwe architectuur die deze innovaties mogelijk maakt. Dit is bovendien de krachtigste chip die ooit in een smartphone is toegepast. De batterij gaat het langst mee van alle iPhones en hoeft dus minder vaak te worden opgeladen. De systeemprocessor van de A10 Fusion-chip heeft nu vier cores. Twee supersnelle cores, die tot twee keer sneller werken dan op iPhone 6, zijn naadloos gecombineerd met twee uiterst zuinige cores, met slechts een vijfde van het verbruik van de snelle cores. Ook de grafische prestaties zijn verbeterd. De grafische voorzieningen werken tot drie keer sneller dan op iPhone 6 met maar de helft van het verbruik, waardoor totaal nieuwe mogelijkheden ontstaan voor games en professionele apps.
Beide telefoons ondersteunen meer dan 25 LTE-banden voor de allerbeste wereldwijde roamingvoorzieningen en LTE Advanced voor drie keer snellere gegevensverbindingen dan op iPhone 6 met een snelheid tot 450 Mbps. ¹Voor klanten in Japan ondersteunt iPhone nu de toonaangevende contactloze technologie van FeliCa, zodat klanten creditcards en prepaidkaarten kunnen gebruiken, bijvoorbeeld via de lokale netwerken van iD en QuicPay, en Suica, de meestgebruikte ov-kaart in Japan van JR East, ’s werelds grootste vervoersbedrijf.
Uitstekend geluid
Nieuwe stereoluidsprekers zorgen voor een fantastisch geluid met het dubbele vermogen van iPhone 6s en een beter dynamisch bereik. Ook de kwaliteit van de telefoonluidspreker is verbeterd. De nieuwe iPhone wordt geleverd met EarPods met Lightning-connector voor een ongelooflijk geluid. Via de 3,5-mm koptelefoonadapter kunnen klanten bovendien oude koptelefoons en accessoires blijven gebruiken.
De nieuwe AirPods, de innovatieve nieuwe draadloze koptelefoons van Apple, combineren eenvoud met technologie. Dankzij een nieuwe toepassing van de draadloze technologie zijn deze koptelefoons eenvoudig te gebruiken. AirPods, met de nieuwe Apple W1-chip, gebruiken een uiterst efficiënte draadloze communicatie voor een betere verbinding. Het geluid klinkt beter en de batterij gaat langer mee dan ooit. Via AirPods kun je bovendien de kracht van Siri benutten. Wanneer je dubbel tikt, staat je favoriete persoonlijke assistent meteen voor je klaar.
Een spetterend ontwerp
iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn verkrijgbaar in een prachtige zilveren, gouden en roségouden uitvoering. Daarnaast zijn er twee gloednieuwe zwarte uitvoeringen: een schitterende geanodiseerde matzwarte uitvoering en een innovatieve diepglanzende uitvoering in het gitzwart. De uniforme, glanzende afwerking van de nieuwe gitzwarte uitvoering wordt verkregen door een innovatief proces van anodiseren en polijsten in negen stappen. Dankzij een volledig vernieuwde behuizing is iPhone nu waterbestendig, waardoor het toestel beter dan ooit is beschermd tegen morsen, spatten en stof.²
De nieuwe iPhone heeft het helderste, kleurrijkste Retina HD-display van alle iPhones. Het kleurenspectrum is breder en biedt kleuren van bioscoopkwaliteit, de kleurverzadiging is hoger en het kleurbeheer is het beste van alle smartphones. iPhone 7 heeft een gloednieuwe, geavanceerde, solide thuisknop, die duurzaam is en soepel werkt. De thuisknop werkt samen met de nieuwe Taptic Engine, voor nauwkeurigere tactiele feedback met aanpassingsmogelijkheden.
Inclusief iOS 10, de meest uitgebreide iOS-versie ooit
iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden geleverd met iOS 10, de meest uitgebreide versie ooit van ’s werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem. iOS 10 bevat een belangrijke update van Berichten, zodat je op een nog leukere manier met vrienden en familie kunt communiceren. Daarnaast heeft Siri toegang tot apps en kun je op nieuwe manieren met apps werken en 3D Touch nog vaker gebruiken. De Kaarten-, Foto’s-, Apple Music- en News-app hebben een nieuw ontwerp en er is nu de Woning-app, waarmee je op één plek al je producten voor huisautomatisering beheert. Ontwikkelaars krijgen in iOS 10 bovendien nieuwe mogelijkheden met de API’s van Siri, Kaarten, Telefoon en Berichten, waardoor je nog meer kunt met de apps die iedereen graag gebruikt.
Prijzen en beschikbaarheid
 • iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn beschikbaar in zilver, goud, roségoud en de nieuwe zwarte uitvoering. De modellen met 32 GB, 128 GB en 256 GB zijn beschikbaar vanaf € 769. Alleen de 128-GB en 256-GB modellen worden geleverd in de nieuwe gitzwarte uitvoering via Apple.com, Apple Stores, Apple Authorised Resellers en een beperkt aantal aanbieders.
 • Klanten kunnen iPhone 7 en iPhone 7 Plus vanaf vrijdag 9 september bestellen. De telefoon is vanaf vrijdag 16 september verkrijgbaar in de Amerikaanse Maagdeneilanden, Australië, België,  Canada, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spanje, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.
 • iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn vanaf vrijdag 23 september verkrijgbaar in Andorra, Bahrein, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Estland, Griekenland, Groenland, Guernsey, Hongarije, IJsland, Isle of Man, Jersey, Koeweit, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Maldiven, Malta, Monaco, Polen, Qatar, Roemenië, Rusland, Saudi-Arabië, Slovenië, Slowakije en de Tsjechische Republiek. iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen voor klanten in India beschikbaar zijn vanaf vrijdag 7 oktober.
 • De nieuwe door Apple ontworpen draadloze AirPods met doosje met oplader zijn verkrijgbaar voor € 179 via Apple.com en Apple Stores vanaf eind oktober. Alle modellen van iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden geleverd met EarPods met Lightning-connector en een Lightning-naar-3,5-mm koptelefoonadapter, die ook los verkrijgbaar zijn via Apple.com en Apple Stores voor respectievelijk € 35 en € 9.
 • Door Apple ontworpen accessoires, waaronder leren hoesjes en siliconenhoesjes in verschillende kleuren, zijn verkrijgbaar vanaf € 39. De Smart Battery Case voor iPhone 7 is in zwart en wit verkrijgbaar voor € 119 via Apple.com en Apple Stores. Lightning Docks in verschillende metallic uitvoeringen in bijpassende kleuren zijn verkrijgbaar voor € 59. Genoemde prijzen zijn inclusief btw.
 • Elke klant die een iPhone 7 of iPhone 7 Plus aanschaft bij Apple kan deze kosteloos laten configureren, online⁴ of in de Apple Store. We stellen de e-mail in, laten de nieuwste apps in de App Store zien en nog veel meer.
 • Wie meer wil weten over iPhone 7, iPhone 7 Plus of iOS 10 kan zich aanmelden voor een gratis workshop in de Apple Store.


¹ Data-abonnement vereist. LTE is in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal aanbieders beschikbaar. Snelheid afhankelijk van omstandigheden op locatie en aanbieder. Neem voor meer informatie over LTE-ondersteuning contact op met je netwerkaanbieder en kijk op apple.com/iphone/LTE.
² iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn spatwater-, water- en stofbestendig en zijn getest in een gecontroleerde laboratoriumomgeving met een IP67-waardering op basis van IEC-standaard 60529. Spatwater-, water- en stofbestendigheid zijn geen permanente condities. Bij normaal gebruik kan de bestendigheid afnemen. Probeer nooit een natte iPhone op te laden. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies voor schoonmaken en drogen. Schade door vloeistoffen valt niet onder de garantie.
⁴ In de meeste landen.
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

  © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone, FaceTime, True Tone, EarPods, Lightning, AirPods, Siri, Retina, Taptic Engine, 3D Touch, Apple Music, Apple Care, App Store en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.