PERSBERICHT oktober 27, 2016

Apple onthult nieuwe TV-app voor Apple TV, iPhone en iPad

Series en films uit verschillende apps bekijken op één plek

CUPERTINO, 27 oktober 2016 – Apple introduceert vandaag de nieuwe TV-app, waarmee het zoeken en bekijken van series en films uit verschillende apps op Apple TV, iPhone en iPad een uniforme ervaring wordt. De TV-app is één centrale plek voor het bekijken van series en films waar je bovendien nieuwe content kunt ontdekken. Apple lanceert ook een nieuwe Siri-functie voor Apple TV, waarmee kijkers direct kunnen afstemmen op nieuwsberichten en sportevenementen uit al hun apps. Nog nooit was het zo gemakkelijk om series en films te kijken op verschillende Apple devices.
“Veel mensen kijken voornamelijk televisie via apps op Apple TV, iPhone en iPad”, aldus Eddy Cue, Senior Vice President Internet Software and Services bij Apple. “De TV-app biedt kijksuggesties en je kunt er vanuit één centrale plek gemakkelijk nieuwe series en films mee ontdekken.”

De belangrijkste functies van de TV-app zijn onder andere:
  • ‘Watch Now’: Bij ‘Watch Now’ vindt de gebruiker zijn eigen verzameling met series en films uit iTunes en apps. Vanuit deze weergave kan de gebruiker met ‘Up Next’ of ‘Recommended’ de serie of film kiezen die hij wil bekijken.
  • ‘Up Next’: Series en films die de gebruiker op dit moment volgt (zoals afleveringen en films die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes) worden gepresenteerd in de volgorde waarin hij ze waarschijnlijk wil zien. Als hij bijvoorbeeld een aflevering heeft bekeken, komt de volgende automatisch aan het begin van de ‘Up Next’-wachtrij te staan. Hier komen ook nieuwe afleveringen te staan zodra ze beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment Siri vragen een serie op te pakken waar ze gebleven waren.
  • ‘Recommended’: Er is een fantastisch aanbod aan uitgelichte en trending series en films te ontdekken. De selecties van Apple deskundigen en speciale genres als ‘Kids’, ‘Sci-fi’ en ‘Comedy’ maken de keuze nog gemakkelijker.
  • ‘Library’: Via de TV-app heeft de gebruiker toegang tot alle films en series die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes.
  • ‘Store’: Gebruikers die op zoek zijn naar iets nieuws, kunnen rondkijken in de Store. Daar vinden ze fantastische nieuwe content van verschillende videoservices die ze nog niet hebben gedownload of waar ze nog geen abonnement op hebben, en de nieuwste releases van iTunes. 
  • De TV-app is geschikt voor Apple TV, iPhone en iPad, en houdt alle content synchroon. Gebruikers kunnen dus beginnen met kijken op het ene Apple device en op een ander device verder kijken waar ze gebleven waren. 

Meteen afstemmen met Siri
De mogelijkheden van Siri worden steeds verder uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid meteen af te stemmen op nieuwsberichten en sportevenementen op Apple TV. Siri houdt vanaf nu bij welke sportevenementen er worden uitgezonden in verschillende apps, zodat gebruikers gewoon gesproken opdrachten kunnen geven als “Watch the Stanford game” of “Which games are on right now?” Siri houdt informatie over de wedstrijden bij en kan actuele scores doorgeven en de gebruiker meteen laten overschakelen naar de livestream in de app met de uitzending. Gebruikers kunnen ook meteen afstemmen op de livevideo door de naam van de app te noemen, bijvoorbeeld met de opdracht “Watch CBS News”. Ze hoeven dus niet zelf vanuit de app naar de livestream te navigeren. 

Eenmalige aanmelding voor betaal-tv-apps
In aanvulling op de nieuwe TV-app hebben klanten in de VS nu voor het eerst de beschikking over een manier om al hun betaalkanalen te bekijken na één keer aanmelden. Vanaf december hebben klanten van onder andere DIRECTV en DISH Network na één keer aanmelden op Apple TV, iPhone en iPad direct toegang tot de apps van hun betaalkanalen. 
Sinds de introductie vorig jaar heeft de nieuwste Apple TV een revolutie in de woonkamer teweeggebracht, met 8000 apps, waaronder 2000 games en 1600 videoapps, in categorieën als sport, nieuws, fitness, onderwijs, kids, lifestyle en meer. 
 
Beschikbaarheid
De TV-app en eenmalige aanmelding zijn vanaf december beschikbaar als gratis software-updates voor klanten in de VS met een Apple TV (4e generatie), iPhone of iPad. Meteen afstemmen met Siri is nu al beschikbaar. Ga voor meer informatie naar apple.com/tv. Functies kunnen worden gewijzigd en werken alleen in deelnemende apps. Sommige functies zijn niet in alle talen of regio’s beschikbaar.
 
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De meer dan 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld 
beter achter te laten dan hij was.
 
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821


 

    © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Apple TV, iPhone, iPad, Siri en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.