PERSBERICHT februari 22, 2017

Apple Park in april open voor werknemers

Theater wordt vernoemd naar Steve Jobs

CUPERTINO, 22 februari 2017 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Apple Park, de nieuwe campus van ruim 70 hectare, vanaf april klaar is voor de eerste werknemers. De verhuizing van ruim 12.000 mensen zal meer dan een half jaar in beslag nemen, en de aanleg van de gebouwen en parken wordt volgens planning tijdens de zomer voortgezet.
Steve Jobs heeft Apple Park bedoeld als een centrum voor creativiteit en samenwerking. Met Apple Park worden kilometers asfalt getransformeerd tot een groene oase in het hart van de Santa Clara Valley. Het ringvormige hoofdgebouw van de campus beslaat meer dan 260.000 vierkante meter en wordt in zijn geheel bekleed met de grootste gebogen glaspanelen ter wereld.
Steve zou komende vrijdag, 24 februari, 62 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn nagedachtenis en zijn blijvende invloed op Apple en de wereld, wordt het theater in Apple Park het Steve Jobs Theater genoemd. De ingang tot het auditorium, dat 1000 zitplaatsen bevat en later dit jaar wordt geopend, bestaat uit een glazen cilinder van meer dan 6 meter hoog en heeft een diameter van ruim 50 meter. De cilinder ondersteunt een metallic dak van koolstofvezel. Het Steve Jobs Theater staat op een heuvel die uitkijkt over grasland en het hoofdgebouw. Dit is tevens een van de hoogste punten binnen Apple Park.
“De visie van Steve blijft richting geven aan onze toekomst. Hij zag Apple Park voor zich als een broedplaats voor innovatie voor toekomstige generaties”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De werkruimtes en parken zijn ontworpen om ons team te inspireren en het milieu ten goede te komen. Dit is een van de meest energiezuinige gebouwen ter wereld, en de campus draait volledig op duurzame energie.”
“Steve was verrukt over de natuur, het licht en de weidse ruimte van Californië. Voor hem was het landschap een bron van inspiratie. Het was zijn favoriete omgeving om na te denken. Zijn visie komt buitengewoon goed tot uiting in Apple Park”, aldus Laurene Powell Jobs. “Op deze schitterend ontworpen campus zou hij het ontzettend naar zijn zin hebben gehad, en ik weet zeker dat dat voor de mensen van Apple net zo geldt.”
“Steve heeft enorm veel energie gestoken in het bouwen en ondersteunen van dynamische, creatieve omgevingen. Bij het ontwerp, de techniek en de bouw van onze nieuwe campus hebben we hetzelfde enthousiasme en dezelfde ontwerpprincipes gebruikt die zo kenmerkend zijn voor onze producten”, aldus Jony Ive, Chief Design Officer van Apple. “Door de combinatie van uiterst geavanceerde gebouwen en een golvend parklandschap ontstaat een prachtige open omgeving, waarin mensen samen creatief aan de slag kunnen. We hebben ontzettend veel geluk gehad dat we jarenlang nauw hebben kunnen samenwerken met architectuurbureau Foster + Partners.”
Apple Park zal plaats bieden aan een bezoekerscentrum met een Apple Store en een restaurant, een fitnesscentrum van meer dan 9000 vierkante meter voor Apple medewerkers, beveiligde faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling, en het Steve Jobs Theater. Het park bevat meer dan drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes voor werknemers, met binnen in de ring bovendien een boomgaard, grasland en een vijver.
Apple Park is ontworpen in samenwerking met Foster + Partners. In totaal wordt 46 hectare aan asfalt en beton vervangen door grasland en meer dan 9000 inheemse bomen die goed bestand zijn tegen droogte. Bovendien draait alles volledig op duurzame energie. Apple Park beschikt over 17 megawatt aan zonnepanelen op de daken en heeft daarmee een van ’s werelds grootste installaties voor zonne-energie op locatie. Bovendien is het de plek met het grootste gebouw ter wereld dat op natuurlijke wijze wordt geventileerd. Naar verwachting is er gedurende negen maanden per jaar geen verwarming of airconditioning nodig.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20-5352821 

    © 2017 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.