PERSBERICHT maart 21, 2017

Apple introduceert Clips: Een nieuwe manier om leuke video’s te maken in iOS

Nieuwe iPhone-/iPad-app is heel gebruiksvriendelijk en biedt een innovatieve manier om titels met animaties te maken

CUPERTINO, 21 maart 2017 – Apple introduceert vandaag Clips, een nieuwe app waarmee iedereen heel snel leuke video’s kan maken op een iPhone of iPad. De app heeft een unieke opzet waarin je videofragmenten, foto’s en muziek combineert tot expressieve video’s. Die kun je via de Berichten-app delen met anderen. Het is ook mogelijk om ze te posten op Instagram, Facebook en andere populaire sociale media.
Livetitels is een baanbrekende functie die gebruikers in staat stelt om zelf bijschriften en titels in te spreken en die vervolgens van animaties te voorzien. Je kunt grappige effecten toepassen, zoals stripboekfilters, tekstballonnen, vormen en schermvullende posters met animaties. Zo krijgen Clips-video’s een heel eigen gezicht.
“Clips biedt iPhone- en iPad-gebruikers een nieuwe manier om zich door middel van videofilmpjes te uiten, zonder dat het veel moeite kost”, aldus Susan Prescott, Vice President Apps Product Marketing van Apple. “Met de effecten, filters en nieuwe livetitels die we voor Clips hebben ontworpen, kan iedereen in een paar tikjes een leuke video maken die je ook nog eens heel gemakkelijk kunt delen.”
In Clips hoef je niet eerst te leren werken met ingewikkelde tijdlijnen, sporen of bewerkingstools. Je stelt simpelweg uit meerdere fragmenten een video samen. Met één druk op de knop maak je ter plekke nieuwe video’s en foto’s, maar je kunt ze ook toevoegen uit je fotobibliotheek. En daar laat je vervolgens artistieke filters, tekstballonnen, vormen of emoji op los. Gebruikers kunnen verder schermvullende posters met achtergrondanimaties en eigen tekst toevoegen. Qua muziek heb je in Clips de keuze uit tientallen soundtracks die zich automatisch aanpassen aan de duur van de video.
Livetitels is een functie waarmee je zelf bijschriften en titels kunt inspreken, die je vervolgens kunt opleuken met animaties. Bijschriften worden automatisch gegenereerd als de gebruiker hardop praat. Ze verschijnen synchroon met het stemgeluid op het scherm. Je kunt verschillende stijlen combineren en op de titels tikken om de tekst en interpunctie aan te passen of een emoji erin te zetten. Livetitels ondersteunt 36 talen.
Video’s die in Clips gemaakt zijn, kunnen rechtstreeks op populaire sociale media en videowebsites worden gezet, zoals Instagram, Facebook, YouTube en Vimeo. Als je een video via Berichten wilt delen, kan Clips proactief voorstellen met wie, afhankelijk van wie er in de video te zien is of op basis van de personen met wie je het vaakst iets deelt. Zodra je een voorgestelde naam selecteert, wordt de video meteen in Berichten ingevoegd. Dan hoef je ’m alleen nog maar te versturen.
Prijzen en beschikbaarheid
Clips kan vanaf begin april gratis worden gedownload in de App Store. De app is compatibel met iPhone 5s en nieuwer, de nieuwe 9,7-inch iPad, alle iPad Air- en iPad Pro-modellen, iPad mini 2 en nieuwer en iPod touch van de 6e generatie. Op het device moet iOS 10.3 zijn geïnstalleerd.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20-5352821

    © 2017 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone, iPad, Live Titles, App Store, iPad Air, iPad Pro, iPad mini en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.