PERSBERICHT oktober 18, 2017

Apple en GE introduceren samen industriële Predix-apps voor iPhone en iPad

Cupertino en San Ramon – Apple en GE hebben vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd voor de ontwikkeling van krachtige industriële apps. De features voor voorspellende data en analyses van Predix, het industriële IoT-platform (Internet of Things) van GE, komen hiermee beschikbaar voor iPhone en iPad. De twee bedrijven hebben een nieuwe Predix SDK (Software Development Kit) voor iOS aangekondigd, zodat ontwikkelaars over de nodige tools beschikken om zelf krachtige IoT-apps te maken.  
“GE is een ideale partner met een rijke geschiedenis van innovatie in industriële sectoren als de luchtvaart, het fabriekswezen, de gezondheidszorg en de energiesector”, zegt Tim Cook, CEO van Apple. “Samen zorgen Apple en GE voor een revolutie in de industriële wereld door het Predix-platform van GE te combineren met de kracht en de eenvoud van iPhone en iPad.”  
“Dankzij de samenwerking tussen Apple en GE beschikken ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben om zelf krachtige industriële IoT-apps te maken”, aldus John Flannery, voorzitter en CEO van GE. “Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan mobiele oplossingen voor hun personeel. Dankzij de samenwerking tussen GE en Apple krijgen industriële bedrijven toegang tot krachtige apps waarmee ze op hun iPhone of iPad kunnen profiteren van de voorspellende data en analyses van Predix.”  
De nieuwe Predix SDK voor iOS is vanaf donderdag 26 oktober te downloaden. Met deze SDK kunnen ontwikkelaars handige native apps ontwikkelen die gebruikmaken van de industriële analyses van Predix via het krachtige en gebruiksvriendelijke iOS, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld.  
De apps geven industriële operators meer inzicht in de prestaties van hun apparatuur en de operationele status, gewoon op hun iPhone of iPad. Een Predix-app kan bijvoorbeeld een medewerker een waarschuwing sturen op zijn iPhone als er mogelijk een probleem is met apparatuur, zoals een windturbine. Wanneer hij vervolgens bezig is met de inspectie en reparatie, kan hij moeiteloos samenwerken met collega’s op afstand, die zo gelijk de relevante data kunnen verzamelen. Met deze industriële apps is alle informatie sneller voorhanden, wat uiteindelijk leidt tot kostenbesparingen en kortere onverwachte downtime.
In samenwerking met Apple ontwikkelt GE ook apps voor zowel intern gebruik als voor klanten, zodat medewerkers over de juiste tools beschikken om hun werkzaamheden beter en efficiënter uit te kunnen voeren. De Asset Performance Management (APM) Cases-app van GE, verkrijgbaar in de App Store, helpt industriële bedrijven om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van machines te verhogen, en tegelijkertijd de onderhoudskosten te verlagen en de bedrijfsrisico’s beter te overzien. Klanten zoals Exelon Corp. werken al met APM en melden verbeteringen in de uptime van apparatuur en de productiviteit in het algemeen.  
“Apple staat bekend om zijn toonaangevende hardware en gebruiksvriendelijke software-interfaces”, zegt Brian Hoff, directeur Corporate Innovation bij Exelon. “Wanneer je dit combineert met de kracht van Predix en alle data die Exelon verzamelt en analyseert, zorgt dit voor ongekend veel mogelijkheden voor nieuwe, revolutionaire oplossingen.”  
GE gaat personeel dat een mobiel device nodig heeft, standaard uitrusten met iPhone en iPad. Daarnaast wordt de keuze voor een Mac gepromoot onder de meer dan 330.000 medewerkers. Apple gaat Predix onder de aandacht brengen bij klanten en ontwikkelaars als beste keus voor een IoT-analyseplatform voor industrieel gebruik.  
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple (iOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.  
GE is een wereldwijd Digital Industrial Company dat een revolutie heeft veroorzaakt binnen de industriële sector met softwarematige machines en oplossingen. GE draagt zorg voor een wereldwijde uitwisseling van kennis via de GE Store, waar bedrijven toegang hebben tot en bijdragen aan dezelfde technologie, markten, structuren en informatie. Elke uitvinding draagt bij aan innovatie en implementatie binnen onze industriële sectoren. GE spreekt de taal van de industrie en zorgt voor betere resultaten voor klanten dankzij haar mensen, diensten, technologie en schaalbaarheid. Ga voor meer informatie naar www.ge.com.  

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Amy Sarosiek

GE Digital

amy.sarosiek@ge.com

+1 (925) 968-7871

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219