UPDATE oktober 6, 2017

Apple onthult nieuwe emoji voor iPhone en iPad, waaronder ‘ik hou van jou’

Er komen binnenkort nieuwe emoji-symbolen beschikbaar op Apple devices.
Honderden nieuwe emoji, waaronder nieuwe smileys die allerlei gevoelens uitdrukken, genderneutrale figuurtjes, kledingstukken, diverse soorten eten, dieren en mythische wezens, komen beschikbaar op iPhone en iPad met iOS 11.1.
De zeer gedetailleerd ontworpen nieuwe emoji zijn aangepaste versies van goedgekeurde symbolen in Unicode 10. iOS 11.1 bevat ook symbolen die zijn aangekondigd op de Wereld Emoji Dag, zoals een vrouw met een hoofddoek, een man met een baard, een vrouw die een kind borstvoeding geeft, een zombie, een persoon in lotushouding en nieuwe voedselitems zoals een sandwich en een kokosnoot. Verder bevat de update een teken voor ‘ik hou van jou’, ontworpen op basis van het gebaar voor ‘ik hou van jou’ in Amerikaanse gebarentaal. 
Zeg ‘ik hou van jou’ met een nieuwe emoji uit de Amerikaanse gebarentaal.
De nieuwe emoji maken hun opwachting in de versie voor ontwikkelaars en de openbare bètaversie van iOS 11.1 die volgende week worden uitgebracht. En ze zitten in de komende software-updates voor iOS, macOS en watchOS.

Media

Afbeeldingen van nieuwe emoji beschikbaar in iOS 11.1

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219