PERSBERICHT januari 23, 2018

HomePod vanaf 9 februari verkrijgbaar, te bestellen vanaf aanstaande vrijdag

Baanbrekende draadloze speaker met geavanceerde audiotechnologieën verrijkt elk huis met weergaloze muziekervaring

HomePod, de nieuwe muziekspeaker van Apple, is verkrijgbaar in spacegrijs en wit.
Cupertino – HomePod, de innovatieve draadloze speaker van Apple, is vanaf vrijdag 9 februari verkrijgbaar. Hij kan vanaf aanstaande vrijdag 26 januari online worden besteld in de VS, het VK en Australië. In Frankrijk en Duitsland wordt HomePod in het voorjaar verwacht.
HomePod produceert een geluidskwaliteit die overal in je huis verbluffend mooi klinkt, in elke muziekstijl. Om hem te bedienen, heb je alleen je stem nodig. Hij werkt samen met Apple Music, dus als je een abonnement hebt, heb je zo ook toegang tot een van ’s werelds grootste muziekbibliotheken in de cloud. Siri wordt inmiddels volop gebruikt op ruim een half miljard devices. Dat betekent dat deze spraakassistent veel weet van muziek en oog heeft voor je voorkeuren en muzieksmaak. Bovendien kun je HomePod via Siri opdracht geven om een bericht te versturen, een timer in te stellen, een podcast af te spelen of het nieuws, de sportuitslagen, de verkeerssituatie of het weerbericht op te zoeken. Je kunt zo zelfs allerlei slimme HomeKit-accessoires bedienen.
HomePod is nog geen 18 cm hoog en is voorzien van krachtige speakertechnologie waarmee je jezelf omringt door muziek.
“HomePod is een indrukwekkende nieuwe muziekervaring van Apple. Hij is voorzien van geavanceerde audiotechnologieën, zoals straalvormende tweeters, een woofer met een hoge conusuitslag en automatische ruimtedetectie. Verder biedt hij toegang tot de hele Apple Music-catalogus en werkt hij met de nieuwste Siri-mogelijkheden. Het design is mooi strak en het is een plezier om ’m te bedienen”, vertelt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “We zijn blij dat het wachten bijna voorbij is. Onze klanten kunnen eindelijk zelf in hun eigen huis, appartement of kantoor ondervinden dat we niets te veel hebben gezegd. Echt, ze zullen hun oren niet geloven. Het team heeft hard gewerkt aan het uitbreiden van Siri’s muziekkennis. Je hoeft alleen maar ‘Hé, Siri’ te zeggen en je kunt vrijwel alles laten afspelen, van je persoonlijke favorieten tot de nieuwste hits.”

Audio-innovaties en geavanceerde technologieën

HomePod maakt gebruik van ruimtedetectie, waardoor hij overal fantastisch klinkt.
HomePod is nog geen 18 cm hoog, maar bevat toch jaren aan hardware- en software-innovaties:
  • HomePod zit barstensvol audiotechnologie van Apple, met de Apple A8-chip als motor. Hij gebruikt geavanceerde software voor realtime akoestische modellering, audiostraalvorming, echo-onderdrukking en meer, met als resultaat een brede, ruimtelijke geluidsweergave. Dankzij ruimtedetectie weet HomePod in welk deel van de ruimte hij staat en past hij daar automatisch de audio op aan.
  • HomePod heeft een grote, door Apple zelf ontworpen woofer voor diepe en heldere bastonen, zeven straalvormende tweeters voor zuivere hoge tonen en directionele besturing plus krachtige technologieën die ervoor zorgen dat de oorspronkelijke opname zo authentiek mogelijk overkomt. Er zitten zes microfoons op HomePod, dus hij hoort het altijd als iemand ‘Hé, Siri’ zegt, ook als je aan de andere kant van de kamer bent of als de muziek hard staat.
  • De configuratie is net zo makkelijk en intuïtief als bij AirPods: je houdt je iPhone naast HomePod en een paar seconden later is hij klaar voor gebruik. De Siri-golfvorm wordt bovenop weergegeven als Siri actief is. Met de geïntegreerde touch-regelaars kun je gemakkelijk navigeren.

Apple Music

HomePod, Apple Music en Siri bieden samen de beste muziekervaring voor thuis.
Als je een Apple Music-abonnement hebt, kun je op HomePod altijd iets afspelen dat past bij je muzikale voorkeur of stemming. Hij onthoudt ook de voorkeuren en smaakkeuzes van je andere devices. HomePod maakt gebruik van alle kennis die Siri heeft over artiesten, nummers, albums en meer, en kan daarom geavanceerde zoekopdrachten uitvoeren in de catalogus van Apple Music. Je kunt dus gerust vragen stellen als ‘Hé, Siri, wanneer is dit nummer uitgebracht?’ of ‘Hé, Siri, kun je iets heel anders afspelen?’ als je zin hebt in iets anders. Apple Music-abonnees hebben toegang tot een catalogus van meer dan 45 miljoen nummers, naast hun eigen iTunes-bibliotheek. Ze kunnen online of offline luisteren, geheel zonder reclameonderbrekingen.

Een handige assistent in huis

Met de slimme Siri-functionaliteit kunnen gebruikers nieuwe muziek ontdekken, accessoires in huis bedienen en meer.
Via HomePod kun je heel gemakkelijk berichten versturen, timers en herinneringen instellen, het weerbericht opvragen en afleveringen in Apple Podcasts beluisteren. Het laatste zakelijke en algemene nieuws en actuele sportuitslagen van NPR, CNN, ESPN en andere zenders worden rechtstreeks naar HomePod gestreamd. Je kunt HomePod ook gebruiken als speaker voor telefoongesprekken met je iPhone, zodat je alles luid en duidelijk kunt volgen.
Omdat HomeKit wordt ondersteund, kun je met HomePod honderden accessoires in je huis bedienen. Door meerdere accessoires te combineren tot een scenario, kun je in één keer de juiste sfeer scheppen, bijvoorbeeld door te zeggen ‘Hé, Siri, ik ben thuis’. HomePod kan onder meer het licht aandoen, de zonwering omhooghalen of de gewenste temperatuur instellen. Het is de perfecte bedieningscentrale voor je huis, met toegang op afstand en geautomatiseerde instellingen.

SiriKit voor HomePod

Dankzij SiriKit ondersteunt HomePod ook berichtenapps van andere ontwikkelaars. Je kunt Siri dus ook vragen om een WhatsAppje te sturen naar een vriend of collega. Herinneringen instellen, notities maken of een takenlijstje opstellen met apps als Things en Evernote, het werkt allemaal automatisch met HomePod. Geef Siri dus gerust opdracht om een herinnering in te stellen, een nieuwe lijst aan te maken, dingen af te vinken of een notitie te maken of te wijzigen. Ontwikkelaars die meer willen weten over het toevoegen van SiriKit-support, kunnen terecht op developer.apple.com/sirikit

Audio en stereo in meerdere kamers

Later dit jaar volgt een gratis software-update die gebruikers in staat stelt om in het hele huis muziek te laten horen. Stel, HomePod staat in de keuken. Je kunt Siri dan vragen om in de eetkamer jazz af te spelen of om in elke kamer hetzelfde nummer te laten horen, helemaal synchroon. Als er meerdere HomePods in dezelfde ruimte staan, kun je ze instellen als stereospeakers, zodat je nog meer opgaat in het geluid.

Beveiliging en privacy

Beveiliging en privacy zijn twee vaste pijlers onder alle hardware, software en diensten van Apple. Als je bij een HomePod ‘Hé, Siri’ zegt, moet de spreker eerst lokaal op het device herkend zijn. Pas daarna worden gegevens naar Apple servers verstuurd, versleuteld en wel, en voorzien van een anonieme Siri-ID.
Prijzen en verkrijgbaarheid
HomePod is voor de adviesprijs van 349 dollar in wit en spacegrijs verkrijgbaar in de VS, het VK en Australië. Hij kan daar vanaf vrijdag 26 januari worden besteld op apple.com en via de Apple Store-app. HomePod is vanaf vrijdag 9 februari verkrijgbaar in de Apple Store en bij bepaalde erkende Apple resellers, waaronder Best Buy in de VS, Argos, Dixons Carphone (Currys PC World), John Lewis, Shop Direct (Very en Littlewoods), EE en Apple Premium-resellers in het VK, en The Good Guys, Harvey Norman, JB Hi-Fi, Myer en Telstra in Australië. In Frankrijk en Duitsland zal HomePod later in het voorjaar verkrijgbaar zijn. 
HomePod is compatibel met iPhone 5s of nieuwer, iPad Pro, iPad Air of nieuwer, iPad mini 2 of nieuwer en iPod touch (6e generatie) met iOS 11.2.5 of hoger.

Media

Afbeeldingen van HomePod

Contactpersoon voor de pers:

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219