UPDATE juli 16, 2018

Apple viert Wereld Emoji Dag

Twee rijen met nieuwe emoji, waaronder gezichten met grijs haar, rood haar en krullend haar.
Met nieuwe emoji, zoals een figuurtje met rood haar of een kaal hoofd, worden berichten nog persoonlijker.
Later dit jaar komen er in een gratis software-update voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac meer dan 70 nieuwe emoji bij. De nieuwe emoji, die zijn gebaseerd op goedgekeurde figuurtjes in Unicode 11.0, hebben meer verschillende haarstijlen, zoals rood haar, grijs haar en krullend haar. Er is ook een nieuwe emoji voor kale mensen. En er zijn diverse nieuwe smileys, zoals een partyface, een smekend gezicht en een gezicht met hartjes.
Ook de verzameling dieren op het emojitoetsenbord is uitgebreid met prachtige figuurtjes voor de kangoeroe, kreeft, pauw en papegaai. En er zijn ook nieuwe emoji voor voedsel, met onder meer een mango, sla, een cupcake en een maancake.
Later dit jaar komen er allerlei nieuwe sport-emoji en symbolen bij, zoals een nieuwe emoji voor een superheld, een softbal, een nazar-amulet en het oneindigheidssymbool.
Er zijn al duizenden verschillende emoji beschikbaar in iOS, watchOS en macOS, zoals uiteenlopende smileys, genderneutrale figuurtjes, kledingstukken, allerlei soorten voedsel, dieren, sprookjesfiguren enzovoort. 

Media

Afbeeldingen van emoji-ontwerpen

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219