UPDATE september 25, 2019

Apple Antara opent vrijdag zijn deuren in Mexico-Stad

Apple Antara.
Apple Antara ligt midden in de wijk Polanco van Mexico-Stad.
Aanstaande vrijdagmiddag opent Apple Antara in Mexico-Stad zijn 10 meter hoge glazen hangardeuren in de bruisende wijk Polanco, waar veel chique winkels, musea en andere culturele bezienswaardigheden te vinden zijn. Bezoekers kunnen daar niet alleen de nieuwste producten van Apple uitproberen, maar ook advies vragen aan een Genius of meedoen aan een van de creatieve Today at Apple-sessies.
“We vinden het geweldig dat we nu midden in Mexico-Stad zo’n mooie Apple Store hebben. Nu kunnen nog meer mensen in deze bedrijvige stad rechtstreeks bij ons terecht”, aldus Deirdre O’Brien, Senior Vice President Retail + People van Apple. “We hebben een fantastisch team klaarstaan om op vrijdag de eerste klanten te verwelkomen bij Apple Antara.” 
Apple Antara van binnen.
Apple Antara is als een paviljoen ontworpen om een ruimtelijk effect met veel licht te creëren. De muren hebben een toplaag van kalksteen en de glaspanelen hebben rond lopende hoeken.
Glazen deuren van Apple Antara.
Bezoekers lopen door de 10 meter hoge hangardeuren naar binnen.
Met zijn paviljoenontwerp is Apple Antara de eerste Apple Store in zijn soort in Latijns-Amerika. Om het milde klimaat in Mexico-Stad optimaal te benutten, kunnen de hoge deuren worden opengeschoven tot er een entree van 6 meter breed ontstaat waardoor mensen vanuit het openbare plein naar binnen kunnen lopen. Het dunne metalen dak dat boven de met kalksteen afgewerkte muren lijkt te zweven en de rond lopende hoeken van de glaspanelen zorgen samen voor een ruimtelijk effect met veel licht. Dankzij de binnen opgestelde bomen vervaagt de grens tussen binnen en buiten, waar de stenen banken op het plein langs de Boulevard Miguel de Cervantes Saavedra een natuurlijke ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap vormen.
Het Forum van Apple Antara.
Op het Forum worden elke dag gratis Today at Apple-sessies gehouden.
Midden in de Store zijn het Forum en de videowand te vinden, de thuisbasis van Today at Apple, dat een mooie aanvulling vormt op het bestaande culturele en educatieve aanbod in de buurt. Er zullen regelmatig creatieve toptalenten worden uitgenodigd om sessies te leiden, te beginnen met diverse kunstenaars, fotografen en muzikanten in het openingsweekend. Verder geven de Creative Pro’s van Apple zelf elke dag gratis sessies over onder meer fotografie, muziek, kunst en design, programmeren, gezondheid en fitness.
Met de opening van Apple Antara wordt het Apple team in Mexico uitgebreid met ruim 100 nieuwe collega’s, die vaak meerdere talen spreken. Bijna de helft van de bezetting van deze Store bestaat uit mensen uit de eerste Apple Store in Mexico, Apple Via Santa Fe. Met z’n allen zijn ze er helemaal klaar voor om klanten uit de hele wereld op deze nieuwe Store-locatie te verwelkomen.
Teamleden van Apple Antara.
Veel medewerkers van het Apple Antara-team spreken meerdere talen.
Apple Antara wordt vrijdag om 17:00 uur geopend. Aanmelden voor een Today at Apple-sessie kan op apple.com/mx/today.

Media

Beeldmateriaal van Apple Antara

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219