UPDATE september 24, 2019

Nieuwe versie van populairste iPad wordt vanaf morgen geleverd

Met 10,2-inch Retina-display en ondersteuning voor Smart Keyboard en Apple Pencil 

iPadOS nu verkrijgbaar, voor uitgebreide multitasking en creatieve mogelijkheden 

iPad met Smart Keyboard.
Voor het eerst is ook de populairste, voordeligste iPad geschikt voor een fullsize Smart Keyboard.
De nieuwe iPad van de zevende generatie wordt vanaf woensdag 25 september geleverd en komt later deze week in de Stores aan.1 De nieuwe iPad, die verkrijgbaar is vanaf slechts €389, heeft een groter display, is geschikt voor een fullsize Smart Keyboard2 en is voorzien van het compleet nieuwe iPadOS, dat speciaal voor iPad is ontwikkeld. Deze upgrade maakt de populairste en voordeligste iPad nog veelzijdiger, met een verbluffend 10,2-inch Retina-display en de nieuwste innovaties, zoals ondersteuning voor Apple Pencil3, de snelle A10 Fusion-chip, geavanceerde camera’s en sensoren, ongeëvenaarde draagbaarheid en verbindingsmogelijkheden, gebruiksgemak en een batterij die de hele dag meegaat.4 iPadOS is vanaf vandaag verkrijgbaar als gratis software-update voor iPad Air 2 en nieuwer, alle iPad Pro-modellen, iPad van de vijfde generatie en nieuwer, en iPad mini 4 en nieuwer.

Groter display en meer power in een draagbaar design

De nieuwe iPad met 10,2-inch Retina-display heeft bijna 3,5 miljoen pixels en een brede kijkhoek, en is daardoor uitermate geschikt voor creatief gebruik en meeslepende AR-toepassingen die profiteren van de verbeterde camera’s en sensoren. De nieuwe iPad van de zevende generatie is uitgerust met de krachtige A10 Fusion-chip en biedt daarmee tot twee keer snellere prestaties dan de bestverkopende Windows-pc.5 Multitasken gaat dan ook met het grootste gemak en de games van Apple Arcade zien er strak en vloeiend uit.
iPad heeft een handzaam en oersterk design, weegt amper 500 gram en heeft voor het eerst een behuizing die is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Daarmee is hij even sterk, duurzaam en fraai afgewerkt als alle andere Apple producten van aluminium.6 Met iPad blijven gebruikers eenvoudig online, dankzij het supersnelle draadloze internet en de ondersteuning voor LTE van Gigabitklasse – voor tot drie keer snellere7mobiele dataverbindingen.8 Met Touch ID kan iPad snel en veilig met één vinger worden ontgrendeld en is belangrijke informatie goed beschermd.
iPad met Apple Pencil en Smart Keyboard.
De nieuwe zevende generatie van de populairste en voordeligste iPad heeft nog meer te bieden.

De meest complete iPad-serie ooit

De nieuwste en voordeligste iPad vormt samen met iPad mini, iPad Air en de meest geavanceerde iPad Pro-modellen de beste, veelzijdigste iPad-serie ooit. Alle modellen ondersteunen Apple Pencil, bieden de allerbeste prestaties, hebben een geavanceerd display en zijn voorzien van een batterij voor een hele dag, voor een ervaring die geen enkele andere tablet kan evenaren. Of klanten nu de meeste waarde hechten aan draagbaarheid, displaygrootte, power of prijs: er is voor iedereen een iPad. Lees meer over de iPad-serie op apple.com/ipad/compare.
De iPad-productlijn met Apple Pencil.
Elke iPad biedt ondersteuning voor Apple Pencil, geavanceerde beeldschermen, de beste prestaties in zijn klasse en een batterij die de hele dag meegaat.

Nieuw iPadOS vanaf vandaag verkrijgbaar

iPadOS is een krachtig besturingssysteem met tal van nieuwe mogelijkheden en intuïtieve features die optimaal gebruikmaken van het grote display en de veelzijdigheid van iPad. In iPadOS kun je op nieuwe manieren in meerdere vensters met apps werken, zie je meer informatie in één oogopslag in het vernieuwde beginscherm, en kun je op meer natuurlijke manieren met Apple Pencil werken. iPadOS heeft ook een fraaie nieuwe Donkere Modus, een veilige en manier om in te loggen bij websites met Sign in with Apple, en nieuwe tools voor het bekijken en bewerken van foto’s.

Nieuw beginscherm

Het beginscherm is volledig nieuw ontworpen en bevat nu meer apps per pagina. Het kan nu bovendien worden aangevuld met de Vandaag-weergave, die snel toegang biedt tot widgets met directe informatie, zoals krantenkoppen, het weer, de agenda, evenementen, tips en meer.

Doe meer met Split View en Slide Over

iPad-gebruikers kunnen nu met verschillende bestanden en documenten uit dezelfde app werken dankzij updates voor Split View. Met Slide Over kunnen ze snel meerdere apps bekijken en van de ene naar de andere app gaan. Klanten kunnen bijvoorbeeld een mail schrijven terwijl ze een andere mail in beeld hebben, of met een enkele swipe meerdere apps zoals Berichten of Agenda openen. Met een enkel tikje geeft App Exposé een snel overzicht van de geopende vensters van een app.
iPad met Slide Over-venster.
Snel meerdere apps bekijken en schakelen tussen apps dankzij updates voor Slide Over.

Meer manieren om Apple Pencil te gebruiken

Met iPadOS is Apple Pencil nog nauwer geïntegreerd in de iPad-ervaring. Klanten kunnen nu complete webpagina’s, documenten of e-mails annoteren en versturen op iPad door met Apple Pencil vanuit de benedenhoek van het scherm te swipen. Een nieuw ontworpen tool-palet biedt snelle toegang tot tools, kleurpaletten, vormen, een gum voor objecten, een nieuwe wisser voor pixels om een deel van een streep te verwijderen, en een liniaal om perfect rechte lijnen te trekken. Apple Pencil voelt nog natuurlijker aan dankzij geavanceerde voorspellende algoritmen en optimalisaties die de toonaangevende latentie verlagen tot maar 9 milliseconden.
iPad met Apple Pencil.
Met iPadOS is Apple Pencil nog nauwer geïntegreerd in de iPad-ervaring.

De Bestanden-app is nog krachtiger

De Bestanden-app is een centrale plek om snel documenten te openen en te beheren, en met iPadOS wordt de app nog beter dankzij iCloud Drive-ondersteuning voor het delen van mappen.9 Iedereen met toegang tot een gedeelde map kan de map zien in iCloud Drive en heeft altijd toegang tot de meest recente versie. iPadOS ondersteunt ook externe schijven, zodat gebruikers USB-stations of SD-kaarten kunnen aansluiten of kunnen inloggen bij een SMB-bestandsserver. Allemaal vanuit de Bestanden-app. In de nieuwe kolomweergave met voorvertoningen in hoge resolutie kunnen gebruikers door mappen navigeren – en dankzij ondersteuning voor Quick Actions zoals annoteren, draaien en pdf’s maken kunnen ze nog sneller en handiger werken op iPad. Nieuw in iPadOS is ook lokaal bewaren, bestanden in- en uitpakken en nieuwe toetscombinaties.
iPad met Bestanden-app.
Dankzij ondersteuning voor externe schijven en SMB-bestandsservers in Bestanden werkt het openen en beheren van documenten heel eenvoudig.

Internetten op desktopniveau met Safari.

Safari op iPad is krachtiger dan ooit. iPadOS laat automatisch de desktopversie van websites zien – passend gemaakt voor het iPad-display – en optimaliseert ze voor touch-mogelijkheden, zodat apps als Google Documenten, Squarespace en WordPress geweldig werken in Safari op iPad. Safari bevat ook nieuwe features als een downloadmanager, 30 nieuwe toetscombinaties en verbeteringen in het tabbladbeheer.

Verbeterde tekstverwerking

Tekstverwerking krijgt met iPadOS een belangrijke update: het is nu nog leuker en makkelijker om exacte posities aan te wijzen met meer precisie en snelheid, tekst te selecteren door even te swipen en nieuwe bewegingen te gebruiken om te knippen, te kopiëren, te plakken en handelingen ongedaan te maken.
Lees meer over iPadOS op apple.com/ipados.
Prijzen en verkrijgbaarheid
 • De nieuwe iPad van de zevende generatie is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud met 32 GB of 128 GB opslag. iPad is verkrijgbaar vanaf €389 voor het Wi-Fi-model en €529  voor het Wi-Fi + Cellular-model op apple.com, via de Apple Store-app en bij Apple Stores. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar via erkende Apple resellers en bepaalde providers (prijzen kunnen variëren).
 • De nieuwe iPad kan worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app in de VS en meer dan 25 andere landen en regio’s. iPad wordt vanaf woensdag 25 september geleverd en is vanaf later deze week in Stores verkrijgbaar (varieert per land en regio).
 • iPadOS wordt gratis meegeleverd met de nieuwe iPad van de zevende generatie en is verkrijgbaar als gratis software-update voor iPad Air 2 en nieuwer, alle iPad Pro-modellen, iPad van de vijfde generatie en nieuwer, en iPad mini 4 en nieuwer.
 • Het Smart Keyboard is een fullsize toetsenbord dat via de Smart Connector wordt aangesloten op de 10,2-inch iPad. Het is afzonderlijk verkrijgbaar voor €179 met een indeling voor meer dan 30 talen, waaronder Vereenvoudigd Chinees, Duits, Frans, Japans en Spaans.
 • Voor scholen hanteren we een gereduceerd tarief.
 • Smart Covers van polyurethaan voor iPad zijn verkrijgbaar voor €55 in houtskoolgrijs, wit, rozenkwarts en de nieuwe kleur Alaska-blauw.
 • Klanten in de VS kunnen hun in aanmerking komende device inruilen voor een Apple Store-cadeaubon of een tegoed bij een aankoop. Als het device niet in aanmerking komt voor een tegoed, zorgt Apple dat het gratis wordt gerecycled.10
 • Klanten die online een aankoop doen bij Apple, kunnen hun nieuwe iPad gratis van een inscriptie laten voorzien.
 • Klanten krijgen een Daily Cash-korting van 3 procent als ze hun iPad bij Apple aanschaffen met hun Apple Card.
 • Klanten kunnen de beperkte garantie uitbreiden met AppleCare+ en dag en nacht met voorrang toegang krijgen tot technische ondersteuning.
 • Elke klant die een iPad koopt bij Apple kan gebruikmaken van een Persoonlijke Configuratie-sessie in de Store of online. Tijdens deze sessie krijgen klanten onder andere hulp bij het configureren van hun iPad, zoals het instellen van Mail, en maken ze kennis met nieuwe apps in de App Store.
 • Apple Arcade in de App Store is in iOS 13 als abonnement verkrijgbaar voor €4,99 per maand en wordt geïntroduceerd met een proefperiode van één maand.11 Gebruikers krijgen onbeperkt toegang tot de volledige catalogus met meer dan 100 nieuwe, exclusieve games, die allemaal kunnen worden gespeeld op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV.
 • Apple TV+ is verkrijgbaar via de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac en andere platforms, waaronder online (tv.apple.com), voor €4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Vanaf vandaag kunnen klanten die een willekeurige iPad kopen een jaar lang gratis genieten van Apple TV+.12
 • Apple Arcade in de App Store en Apple TV+ in de Apple TV-app behoren tot de baanbrekende diensten van Apple, net als Apple Music, Apple News+, Apple Pay en iCloud.
 • Wie meer wil weten of een stapje verder wil met iPad Pro of iOS 12, kan zich aanmelden voor gratis Today at Apple-sessies via apple.com/today.

Media

Afbeeldingen van iPad van de zevende generatie en iPadOS

  1 De nieuwe iPad kan worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app in de VS en meer dan 25 andere landen en regio’s. iPad wordt vanaf woensdag 25 september geleverd en is vanaf later deze week in de winkel verkrijgbaar (varieert per land en regio).
  2 Smart Keyboard afzonderlijk verkrijgbaar.
  3 Apple Pencil van de eerste generatie afzonderlijk verkrijgbaar.
  4 Batterijduur is afhankelijk van de instellingen van het device, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen afwijken.
  5 Vergeleken met de best verkochte Windows-pc-laptop in de VS in de eerste helft van 2019.
  6 De claim ‘gerecycled materiaal’ verwijst naar de behuizing en is gebaseerd op een audit door UL LLC.
  7 Vergeleken met de vorige 9,7-inch iPad.
  8 De netwerksnelheid is afhankelijk van de snelheid van het netwerk van de provider.
  9 iCloud Drive-ondersteuning voor gedeelde mappen volgt later dit najaar.
  10 De inruilwaarde is afhankelijk van de staat, het jaar en de configuratie van het device dat je inruilt. Er kunnen verschillen zitten tussen de inruilwaarde online en in de Store. Je moet minimaal 18 jaar zijn. Aanbieding is mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Voor inruilen in de Store moet je een geldig legitimatiebewijs met foto kunnen overleggen (afhankelijk van de lokale wetgeving is de Store mogelijk verplicht deze informatie te bewaren). Mogelijk gelden er aanvullende voorwaarden vanuit Apple of de inruilpartners van Apple.
  11 €4,99 per maand na gratis proefperiode. Zonder verplichtingen. Na afloop van de proefperiode wordt het abonnement automatisch verlengd totdat het wordt opgezegd.
  12 €4,99 per maand na gratis proefperiode. Eén abonnement per Delen met gezin-groep. Aanbieding geldt tot drie maanden na activering van in aanmerking komend device. Geldig vanaf 1 november 2019. Abonnement wordt automatisch verlen

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219