opent in nieuw venster
PERSBERICHT september 19, 2021

Geliefde comedyserie ‘Ted Lasso’ van Apple boekt historische overwinning bij Primetime Emmy Awards 2021

Apple TV+ is de eerste streamingdienst die al in het tweede jaar van deelname een award in de wacht weet te slepen voor beste serie

‘Ted Lasso’ pakt zeven prijzen en Apple TV+ oogst 11 Emmy Awards met vijf series
Brendan Hunt, Hannah Waddingham, Jason Sudeikis, Juno Temple en Brett Goldstein
Comedyserie ‘Ted Lasso’ in de prijzen bij 73e Primetime Emmy Awards.
Cupertino, Californië Apple is de eerste streamingdienst die al zo snel al een Emmy Award voor een complete programmacategorie in de wacht weet te slepen, in nog maar het tweede jaar dat de dienst meedingt naar de prijzen. ‘Ted Lasso’ brak al records als meest genomineerde nieuwe comedy in de geschiedenis van de Emmy Awards. En vanavond wist de geliefde serie maar liefst vier nominaties te verzilveren, voor beste comedyserie, en beste acteur, beste mannelijke bijrol en beste vrouwelijke bijrol in een comedyserie. Met de al eerder aangekondigde Creative Arts Emmy Awards daar nog bij opgeteld, mag ‘Ted Lasso’ dit jaar in totaal maar liefst zeven Emmy Awards mee naar huis nemen.
“Hoewel Ted Lasso ons heeft geleerd dat alles mogelijk is, zijn we totaal verbluft door dit fantastische resultaat voor Apple TV+ en de cast en crew van deze bijzondere serie”, zegt Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video bij Apple. “Onze dank gaat uit naar de Television Academy voor deze prachtige blijk van waardering. Proficiat voor iedereen die zich voor en achter de camera zo hard heeft ingezet. Een wereldwijd publiek heeft kunnen genieten van een gezonde dosis hoop, luchtigheid, humor en boeiende verhalen. En dat kwam prima van pas in deze lastige tijd.”
“Jason, Bill, Brendan, Joe en het complete creatieve team en de cast van ‘Ted Lasso’ hebben al in één seizoen een dijk van een serie neergezet die laat zien wat de kracht is van een goed verteld verhaal. Kijkers overal ter wereld hebben er inspiratie uit geput en konden even hun zinnen verzetten”, aldus Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video bij Apple. “Deze awards zijn een eerbetoon aan het tomeloze talent van Team Lasso. Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan dit fantastische resultaat, van harte feliciteren.”
Jason Sudeikis
‘Ted Lasso’-hoofdrolspeler Jason Sudeikis heeft geschiedenis geschreven door als eerste hoofdrolspeler in een nieuwe comedyserie zowel voor zijn eigen rol als voor de serie zelf een Emmy Award in de wacht te slepen.
Nadat al uitzonderlijk veel nominaties waren binnengehaald voor zo’n gloednieuwe serie, wisten Jason Sudeikis, Hannah Waddingham en Brett Goldstein ook hun allereerste Emmy Award te bemachtigen. Hoofdrolspeler en uitvoerend producent Sudeikis was ook de allereerste hoofdrolspeler in een nieuwe comedyserie die met de prijs voor de beste hoofdrol en beste serie naar huis ging. Theo Park, casting director van ‘Ted Lasso’, kreeg de award voor Outstanding Casting for a Comedy Series.
Hannah Waddingham
Hannah Waddingham nam haar eerste Emmy Award in ontvangst voor beste vrouwelijke bijrol in een comedyserie.
Afgelopen week viel Apple bij de Creative Arts Emmy Awards zeven keer in de prijzen, waaronder drie keer voor ‘Ted Lasso’. Apple TV+ zette ook een unieke prestatie neer door als eerste streamingdienst al in zijn tweede jaar van deelname de Emmy te winnen voor Outstanding Documentary or Nonfiction Special, voor de veelgeprezen Apple Original documentaire ‘Boys State’.
In 2021 won Apple 11 Primetime Emmy Awards in de volgende categorieën:
 • Outstanding Comedy Series: ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Lead Actor in a Comedy Series: Jason Sudeikis, ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series: Brett Goldstein, ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series: Hannah Waddingham, ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Sound Mixing For A Comedy Or Drama Series (Half-Hour) : ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Single-Camera Picture Editing For A Comedy Series: ‘Ted Lasso’,
 • Outstanding Casting For A Comedy Series: ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Documentary Or Nonfiction Special: ‘Boys State’
 • Outstanding Short Form Comedy, Drama Or Variety Series: ’Carpool Karaoke: The Series’
 • Outstanding Innovation in Interactive Media: ‘For All Mankind: Time Capsule’, ‘For All Mankind’
 • Outstanding Motion Design: ‘Calls’
Naast de diverse Emmy Awards zijn het eerste seizoen van ‘Ted Lasso’ nog meer prijzen ten deel gevallen waaronder: een Peabody Award, een SAG Award voor Outstanding Performance by a Male Actor in a Comedy Series Award voor Sudeikis, drie Critics Choice Awards voor Best Comedy Series, Best Actor in a Comedy Series voor Sudeikis, en Best Supporting Actress in a Comedy Series voor Hannah Waddingham (waarbij alle nominaties zijn verzilverd), en Best Actor in a Comedy Series bij de Golden Globe Awards voor hoofdrolspeler Sudeikis. De Writers Guild of America riep ‘Ted Lasso’ bovendien uit tot Best Comedy en Best New Series.
Brett Goldstein
Brett Goldstein kreeg de Emmy voor de beste bijrol in een comedyserie.
Vorig jaar won Apple zijn eerste Primetime Emmy Award voor de bijrol van Billy Crudup in ‘The Morning Show’. Apple won in 2020 ook al de Daytime Emmy Award voor ‘Ghostwriter’ en ‘Peanuts in Space: Secrets of Apollo 10’, en werd in 2021 bekroond met Daytime Emmy Awards voor ‘Here We Are: Notes for Living on Planet Earth’, ‘Stillwater’ en ‘Helpsters’.
Sinds de start op 1 november 2019 heeft Apple maar liefst 518 nominaties en onderscheidingen in de wacht gesleept, en kwam het 152 keer als winnaar uit de bus bij onder meer de Critics Choice Awards, Writers Guild Association, Critics Choice Documentary Awards, Daytime en Primetime Emmy Awards, NAACP Image Awards en Peabody Awards.

Ted Lasso

Jason Sudeikis speelt Ted Lasso, een American footballcoach uit de VS, ingehuurd om een Engels voetbalteam te trainen. Zijn gemis aan kennis maakt hij goed met optimisme, vastberadenheid en… koekjes. In deze alom geprezen serie spelen verder Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster en Nick Mohammed mee. Dit seizoen komt sportpsychologe Sharon (Sarah Niles) het team van AFC Richmond bijstaan.
Sudeikis staat niet alleen als hoofdrolspeler, maar ook als uitvoerend producent op de titelrol. Hij doet dit samen met Bill Lawrence via hun bedrijf Doozer Productions en in samenwerking met Warner Bros. en Universal Television, onderdeel van de Universal Studio Group. Jeff Ingold van Doozer Productions treedt ook op als uitvoerend producent, met Liza Katzer als uitvoerend co-producent. De serie komt uit de koker van Sudeikis, Lawrence, Hunt en Joe Kelly en is gebaseerd op het bestaande format en de personages van ‘NBC Sports’.

Apple TV+

Apple TV+ is in meer dan 100 landen en regio’s via de Apple TV-app beschikbaar voor ruim 1 miljard schermen, waaronder iPhone, iPad, Apple TV, Mac, populaire smart-tv’s van onder meer Samsung, LG, Sony, VIZIO en TCL, Roku- en Amazon Fire TV-devices, Chromecast met Google TV, PlayStation- en Xbox-gameconsoles en op tv.apple.com/be voor een bedrag van €4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Gedurende een beperkte periode kunnen klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, gratis drie maanden gebruikmaken van Apple TV+.1
Ga voor meer informatie naar apple.com/tvpr en kijk welke devices worden ondersteund
Deel artikel
 • Tekst van dit artikel

 • Afbeeldingen in dit artikel

 1. Aanbod geldig tot 3 maanden na activering van een in aanmerking komend device. Eén abonnement per ‘Delen met gezin’‑groep. Abonnementen worden automatisch verlengd totdat ze worden opgezegd. Er zijn beperkingen en andere voorwaarden van toepassing. Ga naar apple.com/benl/promo voor meer informatie.

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219