opent in nieuw venster
UPDATE december 1, 2021

Met de hulp van Apple en (RED) is in 15 jaar bijna 270 miljoen dollar voor de strijd tegen aids ingezameld

Op Wereld Aids Dag biedt Apple nieuwe manieren om de strijd van (RED) tegen hiv/aids en COVID-19 te steunen
Nieuwe (PRODUCT)RED-devices en -accessoires van Apple zijn iPhone 13 (PRODUCT)RED, iPhone 13 mini (PRODUCT)RED en Apple Watch Series 7 (PRODUCT)RED.
In het kader van de samenwerking met (RED) heeft Apple de afgelopen 15 jaar bijna 270 miljoen aan donaties ingezameld. Dit geld is ingezet in de strijd om aids de wereld uit te helpen en is bijvoorbeeld besteed aan preventie, tests en steun aan gemeenschappen die in ernstige nood verkeerden.
De afgelopen 15 jaar hebben klanten van Apple met hun steun aan het Wereldfonds een belangrijke bijdrage geleverd aan de strijd van (RED) om aids de wereld uit te helpen. Het Wereldfonds regelt kritische medische zorg voor gemeenschappen in Afrika ten zuiden van de Sahara waar dat het hardst nodig is. Gemeenschappen in de hele wereld worstelen nog steeds met COVID-19, zeker als ze al onder hiv gebukt gingen. Het is dan ook urgenter dan ooit om wereldwijde pandemieën een halt toe te roepen.
Ter gelegenheid van Wereld Aids Dag biedt Apple klanten nieuwe manieren om zich in dit onderwerp te verdiepen, zich ervoor in te zetten en een donatie te doen. Door geld in te zamelen en meer bewustzijn te kweken kunnen mensen in de frontlinie van zowel aids als COVID-19 worden gesteund.
Sinds 2006 is met hulp van de klanten van Apple bijna 270 miljoen dollar ingezameld. Dat geld is besteed aan preventie, tests en counseling voor mensen die door hiv/aids getroffen zijn. Apple heeft programma’s gesteund waarmee zorg en ondersteuning aan meer dan 11 miljoen mensen is verleend, meer dan 192 miljoen hiv-tests zijn uitgevoerd en meer dan 13,8 miljoen mensen een levensreddende antiretrovirale behandeling hebben gekregen. Alleen al in 2020 kon dankzij de steun van Apple aan (RED) worden voorkomen dat 145.000 moeders met hiv het virus aan hun baby doorgaven.
In een infographic wordt aangegeven dat via Apple sinds 2006 bijna 270 miljoen dollar is bijgedragen aan programma’s waarmee zorg en ondersteuning aan meer dan 11 miljoen mensen is verleend, meer dan 192 miljoen hiv-tests zijn uitgevoerd en bij ruim 5 miljoen zwangere vrouwen kon worden voorkomen dat zij hiv op hun kind overdroegen.
Door Apple gesteunde programma’s bieden kritieke zorg aan miljoenen mensen in Afrika ten zuiden van de Sahara.
Dankzij de steun van Apple heeft (RED) zijn werkterrein verbreed naar het verlenen van diensten en steun aan kwetsbare gemeenschappen die onevenredig hard door COVID-19 zijn getroffen. De afgelopen 1,5 jaar heeft COVID-19 nieuwe uitdagingen opgeworpen in de toegang tot zorg, het stellen van diagnoses en de toelevering van materialen. Dat trok een zware wissel op cruciale hiv/aids-programma’s. Om deze uitdagingen aan te gaan, was Apple een van de eerste bedrijven die de aandacht en middelen verlegde naar de COVID-19-respons van het Global Fund.
Omdat al vroeg in de pandemie donaties werden omgeleid naar de COVID-19-maatregelen van het Wereldfonds, konden dankzij de steun van Apple klanten programma’s worden gefinancierd die de impact van COVID-19 op bestaande hiv/aids-programma’s moesten inperken. Klinieken in Zambia konden zo motoren kopen om levensreddende hiv-behandelingen bij de mensen thuis te brengen, aangezien door COVID-19 steeds minder mensen naar de kliniek durfden te komen. Dit jaar zijn met de steun van Apple en Apple klanten programma’s in Ghana gefinancierd die zorgverleners in staat stelden om groot in te kopen. De meest kwetsbare mensen kregen zo in één keer een voorraad medicatie voor enkele maanden en liepen minder kans om een virusinfectie op te lopen.
Verpleegkundigen in een kliniek spreken met een patiënt als onderdeel van een van de COVID-19-programma’s van het Wereldfonds.
Dankzij de steun van Apple aan de COVID-19-maatregelen van het Wereldfonds zijn programma’s gefinancierd die de impact van COVID-19 op bestaande hiv/aids-programma’s moesten inperken.

Steun om hiv, aids en COVID-19 uit de wereld te helpen

Dit jaar biedt Apple nog meer manieren waarop klanten (RED) kunnen steunen, namelijk door middel van (PRODUCT)RED-devices en -accessoires, een Apple Pay-donatieprogramma en speciale diensten.
Apple heeft het assortiment voor de feestdagen uitgebreid met nieuwe (PRODUCT)RED-devices en -accessoires: iPhone 13 (PRODUCT)RED, iPhone 13 mini (PRODUCT)RED en Apple Watch Series 7 (PRODUCT)RED. Een deel van de opbrengst van elk verkocht (PRODUCT)RED-product gaat direct naar het Wereldfonds voor de bestrijding van aids. Tot het einde van volgend jaar zal de helft van de in aanmerking komende opbrengst van (PRODUCT)RED-aankopen worden gedoneerd aan de COVID-19-respons van het Wereldfonds om de impact van COVID-19 op de strijd tegen aids te verlichten.
De nieuwe iPhone 13 (PRODUCT)RED is in de eindejaarsperiode verkrijgbaar.
Een deel van de opbrengst van alle verkochte iPhones 13 en iPhones 13 mini (PRODUCT)RED wordt gebruikt om de strijd van het Wereldfonds tegen hiv/aids en COVID-19 te steunen.
Vanaf nu t/m 6 december doneert Apple voor elke aankoop die met Apple Pay op apple.com/nl, in de Apple Store-app of in de Apple Store is gedaan, 1 dollar aan het Wereldfonds. 1 Elke donatie draagt bij aan de strijd van (RED) tegen aids en COVID-19.
Vanaf vandaag kunnen Apple Watch-gebruikers met een van zes rode Apple Watch-wijzerplaten laten blijken dat zij (RED) steunen. Deze kunnen op apple.com/benl/product-red worden gedownload.2 Vervolgens kunnen deze wijzerplaten via ‘Deel wijzerplaat’ ook met andere Apple Watch-gebruikers worden gedeeld. Deze Watch-wijzerplaten passen bij de nieuwe PRODUCT(RED) aluminium kast van de Apple Watch Series 7, die van een 100% gerecyclede legering uit de luchtvaart is gemaakt. Andere bijpassende producten zijn het PRODUCT(RED) gevlochten solobandje, sportbandje en geweven sportbandje.

Bewustzijn kweken

Om de zichtbaarheid van Wereldaidsdag en de voortdurende inspanningen om hiv/aids uit te roeien te vergroten, markeren honderden Apple Store-locaties de week met rode logo's of etalages.
Apple biedt klanten ook via zijn diensten mogelijkheden om zich meer in deze pandemie te verdiepen en stil te staan bij alle mensen die hierdoor zijn getroffen. In App Store wordt Positive Singles uitgelicht, een inclusieve dating-app die singles met hiv/aids of een soa met elkaar in contact brengt. Deze app voorziet ook in tips en bronnen voor mensen die net hun diagnose hebben gekregen en op zoek zijn naar nuttige informatie.
Positive Singles (hier getoond op een iPhone) is een inclusieve dating-app.
Positive Singles, een dating-app die singles met hiv/aids of een soa met elkaar in contact brengt, is beschikbaar in de App Store.
In de VS zijn in Apple Books speciale collecties boeken en audioboeken te vinden, waaronder non-fictie over de wereldwijde strijd tegen hiv/aids en fictie uit de hele wereld. Apple Podcasts presenteert podcasts waarin wordt besproken hoe het met de mondiale aidscrisis staat. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht in welke opzichten racisme mensen de toegang tot goede zorg heeft ontzegd. Verder komen de nieuwe preventiemedicaties en de onevenredige distributie daarvan aan bod. Ook wordt uitgelegd waarom er nog steeds geen remedie voorhanden is. Op Apple Music kunnen abonnees luisteren naar een samengestelde selectie van muziekprogramma's, radio-afleveringen en meer in een speciale Apple Music-functie ter erkenning van Wereldaidsdag. Gebruikers van de Apple TV-app vinden op het tabblad ‘Kijk nu’ een bijzondere collectie tv-programma’s en films waarin duidelijk wordt gemaakt wat de hiv/aids-epidemie de mensheid heeft gekost.
Deel artikel
  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

  1. Voor donaties geldt een maximum van 1 miljoen USD. De donatie gaat naar het Wereldfonds ter ondersteuning van de strijd tegen aids en COVID-19.
  2. Vereist iOS 14.5 of hoger en watchOS 7.4 of hoger. De kleuren en cijfers Mono-wijzerplaten zijn compatibel met Apple Watch Series 3.

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219