opent in nieuw venster
UPDATE 20 december, 2022

Major League Soccer maakt speelschema van seizoen 2023 bekend

Vanaf 1 februari is elke MLS-wedstrijd live te zien op MLS Season Pass, de unieke streamingdienst in de Apple TV-app

Voetballiefhebbers kunnen wedstrijden bekijken op zaterdagen en sommige woensdagen, vanaf 19:30 uur lokale tijd
Banner MLS Season Pass op Apple TV.
Major League Soccer heeft vandaag het complete speelschema van het reguliere MLS-seizoen bekendgemaakt, met als opvallende nieuwkomer St. Louis CITY SC, de 29e club van de competitie.
Het seizoen 2023 betekent ook het debuut van MLS Season Pass, de unieke abonnementsdienst van Apple en Major League Soccer, waarin alle wedstrijden van het reguliere MLS-seizoen, de Audi 2023 MLS Cup Playoffs en de Leagues Cup1 te zien zijn, allemaal op één plek en zonder hinderlijke onderbrekingen. MLS Season Pass brengt alle MLS-wedstrijden naar miljarden devices via de Apple TV-app op Apple devices, smart-tv’s, streamingdevices, settopboxen en gameconsoles, en via tv.apple.com. De start van MLS Season Pass op 1 februari 2023 vormt de officiële aftrap van de 10-jarige samenwerking tussen MLS en Apple, een historische primeur voor een grote professionele sportcompetitie.
Het speelschema is zo opgezet dat zoveel mogelijk fans kunnen kijken. De meeste wedstrijden in seizoen 2023 worden gespeeld op zaterdagen en sommige woensdagen, met de aftrap om 19:30 uur lokale tijd. Als aanvulling biedt MLS Season Pass een live overzichtsprogramma, met alle belangrijke momenten uit alle wedstrijden, vanaf de aftrap van de Eastern Conference-wedstrijden tot het eindsignaal van de Western Conference-wedstrijden (19:30-0:30 uur EST).
Daarnaast komt er voor abonnees van Apple TV+ zonder extra kosten een selectie aan MLS- en Leagues Cup-wedstrijden beschikbaar, inclusief enkele topwedstrijden, en is een aantal wedstrijden gratis te zien via de Apple TV-app. Sommige wedstrijden zullen ook te zien zijn bij FOX-zenders in de Verenigde Staten en bij TSN en RDS in Canada.
Het complete MLS-speelschema is te vinden op mlssoccer.com/schedule. Hieronder worden de hoogtepunten van het MLS-seizoen 2023 genoemd.

Openingsweekend ‘MLS is Back’

‘MLS is Back’ vindt plaats op zaterdag 25 februari, wanneer teams voor het eerst in 2023 het veld opkomen. Alle wedstrijden van het ‘MLS is Back’-weekend zijn gratis te bekijken via de Apple TV-app.
De eerste wedstrijd van seizoen 2023 wordt Nashville SC, met in zijn gelederen Hany Mukhtar (winnaar van de Landon Donovan MLS MVP), thuis tegen New York City FC, met de twintigjarige Braziliaanse sterspeler Talles Magno, in GEODIS Park om 16:30 uur EST, live via de Apple TV-app, FOX en FOX Deportes.
Verder wordt op de openingsdag in de historische Rose Bowl de kraker El Tráfico gespeeld, waarin LA Galaxy zijn seizoen aftrapt tegen rivaal Los Angeles Football Club, de regerend MLS Cup-houder, om 21:30 uur EST, live te zien in de Apple TV-app.

Debuut St. Louis CITY SC

Met het debuut van het ambitieuze St. Louis CITY SC verwelkomt MLS een nieuwe club, een nieuwe stad en een gloednieuw stadion. St. Louis begint op zaterdag 25 februari om 20:30 uur EST zijn debuutseizoen met een uitwedstrijd tegen Austin FC in het Q2 Stadium, live te zien op MLS Season Pass, en speelt zijn langverwachte eerste thuiswedstrijd tegen Charlotte FC, de nieuwkomer van vorig jaar, in stadion CITYPARK op zaterdag 4 maart om 20:30 uur EST. CITYPARK heeft een capaciteit van 22.500 en er zijn al meer dan 60.000 aanbetalingen voor seizoenskaarten gedaan. De club zal tijdens hun debuutseizoen volop gesteund worden in eigen stadion.

Terugkeer Rivalry Week

In Rivalry Week, 13-20 mei, zijn er vier dagen met de meest intense wedstrijden tussen rivalen. De week begint op 13 mei om 19:30 uur EST op MLS Season Pass met een zuidelijke clash tussen Atlanta United thuis tegen Charlotte FC in het Mercedes-Benz Stadium, terwijl op hetzelfde tijdstip de New York Red Bulls de rivalen van New York City FC ontvangen in de Red Bull Arena.
In de California Clásico speelt LA Galaxy op zondag 14 mei, 21:30 uur EST tegen de San Jose Earthquakes in het Dignity Health Sports Park, te zien op MLS Season Pass, FS1 en FOX Deportes, waarna een spannende serie van negen wedstrijden op zaterdag 20 mei Rivalry Week besluit.

2023 MLS All-Star Game gepresenteerd door Target

De 2023 MLS All-Star Game gepresenteerd door Target staat gepland voor woensdag 19 juli in Audi Field, het stadion van D.C. United. De tegenstander voor de demonstratiewedstrijd van de Major League Soccer wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Onderbreking door Leagues Cup

In 2023 breekt er een gedenkwaardig nieuw hoofdstuk aan voor het Noord-Amerikaanse voetbal: alle 47 clubs van de MLS en de Liga MX doen mee aan een Leagues Cup met een gloednieuwe opzet: een jaarlijks officieel Concacaf-toernooi van een maand. De Leagues Cup 2023 is het allereerste grote voetbaltoernooi waarin alle clubs van twee nationale topcompetities meespelen. Het reguliere MLS-seizoen wordt onderbroken voor de Leagues Cup, die op 15 juli begint, en wordt hervat op 20 augustus.

MLS Cup Rematch

De rematch van de MLS Cup 2022 tussen Philadelphia Union en LAFC, tevens de twee beste teams van het afgelopen reguliere seizoen, is op 23 september live te zien op MLS Season Pass.

MLS Decision Day 2023

Op de laatste speeldag op 21 oktober spelen alle teams tegen een tegenstander uit hun eigen competitie. Op het spel staan plaatsing voor de play-offs en klasseringen op de ranglijst. De begintijden van de MLS Decision Day worden op een later tijdstip bekendgemaakt.
Meer informatie over de Audi 2023 MLS Cup Playoffs volgt op een later tijdstip.

Nieuwe indeling MLS Conference

Na de toevoeging van St. Louis CITY SC aan de Western Conference gaat Nashville SC weer in de Eastern Conference spelen.

Opbouw speelschema MLS

De 15 teams van de Eastern Conference spelen:
  • Twee wedstrijden tegen elke tegenstander uit de eigen competitie (28 wedstrijden).
  • Eén wedstrijd tegen zes verschillende tegenstanders uit de andere competitie (6 wedstrijden).
De 14 teams van de Western Conference spelen:
  • Twee wedstrijden tegen elke tegenstander uit de eigen competitie (26 wedstrijden).
  • Eén wedstrijd tegen één of twee extra tegenstanders uit de eigen competitie (1 of 2 wedstrijden).
  • Eén wedstrijd tegen zes of zeven verschillende tegenstanders uit de andere competitie (6 of 7 wedstrijden).

Aanvullende opmerkingen over het speelschema van de MLS 2023

  • Er zijn geen MLS-wedstrijden in de FIFA-interlandperiodes van oktober en november. De MLS-clubs kregen de optie aangeboden om wel te spelen tijdens de FIFA-interlandperiodes van juni en september en dertien clubs hebben hiervoor gekozen.
  • De vijf MLS-teams die zich hebben geplaatst voor de Scotiabank Concacaf Champions League spelen hun eerste wedstrijd van de achtste finales op 7-9 maart. Het betreft de teams Austin FC, LAFC, Orlando City SC, Philadelphia Union en Vancouver Whitecaps FC. 
  • Seattle Sounders FC doet mee aan het FIFA-wereldkampioenschap voetbal voor clubs, dat tussen 1 en 11 februari in Marokko wordt gespeeld. De wedstrijddagen en -tijden moeten nog worden bevestigd.

Volg de MLS-clubs via de Apple TV-app en Apple News

Voetballiefhebbers kunnen in 2023 alles van hun favoriete clubs volgen via ‘My Sports’ in de Apple TV-app. Met iOS 16 heeft Apple een nieuw gedeelte ‘My Sports’ geïntroduceerd voor iPhone, iPad en Apple TV, waarmee gebruikers gemakkelijk hun favoriete clubs, teams en competitities kunnen volgen. Voetballiefhebbers worden via apple.co/MySportsMLS op iPhone of iPad rechtsreeks naar de Apple TV-app geleid en kunnen daar hun favoriete Major League Soccer-clubs volgen, zodat ze meldingen krijgen voor wedstrijden, scoreverloop in realtime kunnen volgen en meer.
‘My Sports’ biedt ook een makkelijke manier om in Apple News gepersonaliseerd en in realtime op de hoogte te blijven op sportgebied. Sportliefhebbers kunnen smullen van de beste verhalen uit toonaangevende bronnen, en hebben toegang tot live scores, speelschema’s, ranglijsten en hoogtepunten.

Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  1. Exclusief de Leagues Cup en de Campeones Cup voor kijkers in Mexico.

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219