opent in nieuw venster
UPDATE 11 januari, 2023

Nieuw: Apple Business Connect

Met de gratis tool kunnen grote en kleine bedrijven zelf bepalen hoe hun informatie eruitziet in apps van Apple
De plaatskaart van La Colombe Coffee Roasters.
Met de nieuwe gratis tool Apple Business Connect kunnen bedrijven de plaatskaarten van hun locaties personaliseren met afbeeldingen, belangrijke informatie en speciale aanbiedingen.
Apple heeft vandaag Apple Business Connect geïntroduceerd, een gratis tool waarmee grote en kleine bedrijven de plaatskaarten van hun locaties kunnen aanpassen. Zo hebben ze invloed op de manier waarop belangrijke informatie wordt getoond aan ruim een miljard Apple gebruikers in Apple Kaarten, Berichten, Wallet, Siri en andere apps. 
“Business Connect is ontworpen om Apple gebruikers wereldwijd de meest accurate informatie te bieden over plekken waar ze kunnen eten, shoppen, of naartoe kunnen reizen”, aldus Eddy Cue, Senior Vice President of Services bij Apple. “Met Apple Business Connect krijgen ondernemers de tools in handen om hun klanten beter te bereiken en kunnen ze bepalen hoe miljarden mensen hun producten en diensten dagelijks te zien krijgen.”

Klantbetrokkenheid bij Apple Kaarten verbeteren

Business Connect zorgt ervoor dat bedrijven overal ter wereld rechtstreeks toegang hebben tot hun informatie in de interactieve plaatskaart in Apple Kaarten. Zo kunnen ze foto’s en logo’s toevoegen en bijwerken, klanten de optie bieden om vanuit Kaarten eten te bestellen of een tafel te reserveren en klanten op de hoogte brengen van speciale aanbiedingen.
Met de nieuwe feature Showcases in de plaatskaart kunnen bedrijven hun klanten informeren over aanbiedingen zoals seizoensgebonden menu’s en korting op producten. Het Showcase-gedeelte van de plaatskaart kan eenvoudig worden aangepast via Business Connect. Showcases zijn vanaf vandaag te gebruiken door bedrijven in de VS en komen de volgende maanden wereldwijd beschikbaar. 
Bedrijven kunnen klanten ook voorzien van handige info en klanten de mogelijkheid bieden om rechtstreeks vanuit de plaatskaart in Kaarten dingen te doen, zoals met één tik boodschappen bestellen via Instacart, een hotelkamer boeken via Booking.com of een tafel reserveren via OpenTable.

Aanmelden voor Business Connect

Via de selfservice-website op een desktop of laptop kunnen ondernemers hun bestaande Apple ID gebruiken of een nieuwe Apple ID aanmaken om zich aan te melden voor Business Connect. Zodra je als bedrijf bent ingelogd en Apple dit heeft geverifieerd, kun je jouw locatie(s) claimen en de plaatskaart personaliseren en bijwerken, zonder enige kosten. 
Voor bedrijven met veel locaties gebruikt Business Connect een API waarmee correcte en actuele informatie op grote schaal in Kaarten wordt weergegeven. Dit gebeurt via lijstbeheer van organisaties zoals Reputation, Rio SEO, SOCi, Uberall en Yext.
Het Apple Business Connect-scherm op MacBook Pro.
Ondernemers kunnen zich eenvoudig aanmelden voor Business Connect via de selfservice-website om aan de slag te gaan met hun bedrijfsinformatie in apps van Apple.

Tools van Apple voor kleine bedrijven

Apple heeft Business Connect ontworpen met oog voor kleine ondernemers, die dezelfde mogelijkheden hebben voor het personaliseren van hun bedrijfsweergave als internationale merken. Business Connect is een aanvulling op andere services van Apple waarmee kleine bedrijven kunnen groeien en hun klanten kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan Tap to Pay on iPhone, waarmee bedrijven op een veilige manier Apple Pay, contactloze creditcards en betaalkaarten en andere digitale wallets kunnen accepteren met slechts één tik op hun iPhone, en Business Essentials, een abonnement waarin devicebeheer, 24/7 support en cloudopslag worden gecombineerd.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219