Het is vandaag een jaar geleden dat SOS-noodmelding via satelliet, de baanbrekende veiligheidsservice van Apple, beschikbaar kwam op iPhone 14-modellen in de Verenigde Staten en Canada. Deze innovatieve technologie, waarmee je kunt communiceren met de hulpdiensten als er geen mobiel bereik is en ook geen wifinetwerk in de buurt, is nu ook beschikbaar voor iPhone 15 in 16 landen en regio’s. De service heeft al bijgedragen aan het redden van vele mensenlevens. Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat SOS-noodmelding via satelliet met een extra gratis jaar wordt verlengd voor huidige gebruikers van iPhone 14.1
“SOS-noodmelding via satelliet heeft wereldwijd al bijgedragen aan het redden van vele mensenlevens. Van een man die werd gered nadat zijn auto naar beneden was gestort van een 100 meter hoge rots bij Los Angeles, tot verdwaalde bergwandelaars die werden gevonden in de Apennijnen in Italië: we blijven verhalen horen van klanten die het alleen aan deze service te danken hadden dat ze hulpverleners konden bereiken”, zegt Kaiann Drance, Vice President Worldwide iPhone Product Marketing bij Apple. “We zijn blij dat gebruikers van iPhone 14 en iPhone 15 deze baanbrekende service nog twee jaar gratis kunnen gebruiken.”
Voortbouwend op deze satellietinfrastructuur heeft Apple onlangs ‘Pechhulp via satelliet’ geïntroduceerd, om mensen met autopech in contact te brengen met AAA als er geen mobiel bereik is en ook geen wifinetwerk in de buurt.Andere veiligheidsfeatures die op belangrijke momenten hulp kunnen bieden:
  • Als je familie en vrienden wilt geruststellen terwijl je offline bent, kun je de ‘Zoek mijn’‑app openen en van daaruit via satelliet je locatie delen.
  • Ongelukdetectie merkt het als je betrokken bent bij een ernstig auto-ongeluk, en belt automatisch de hulpdiensten als je bewusteloos bent of niet bij je iPhone kunt.
  • Met ‘Controleer’ kun je vrienden en familie automatisch een bericht sturen als je veilig en wel op je plaats van bestemming bent aangekomen.
  • Je kunt in de Gezondheid-app je medische ID zo instellen dat hulpdiensten via het toegangsscherm essentiële informatie kunnen inzien zonder een toegangscode nodig te hebben. 
  1. De gratis proefperiode wordt verlengd voor gebruikers van iPhone 14 die hun device vóór 15 november 2023 om 9:00 uur hebben geactiveerd in een land dat SOS-noodmelding via satelliet ondersteunt. Kijk voor meer informatie over de beschikbaarheid van SOS-noodmelding via satelliet op support.apple.com/nl-nl/HT213426.
  2. Pechhulp via satelliet wordt in de VS in samenwerking met AAA geïntroduceerd en is twee jaar gratis vanaf de activeringsdatum van een nieuwe iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max. Voor deze satellietvoorziening is iOS 17 vereist. Aan bepaalde services van AAA kunnen kosten verbonden zijn. iPhone 15- en iPhone 14-bezitters die geen lid zijn van AAA, kunnen wel gebruikmaken van Pechhulp via satelliet, maar dan betalen ze per keer een bepaald bedrag voor de diensten van AAA.
  3. ‘Controleer’ is beschikbaar in iOS 17 of nieuwer.

Media

  • Tekst van dit artikel