Apple breidt Self Service-reparaties uit en lanceert een nieuwe tool waarmee je makkelijker zelf problemen vaststelt en oplost. Self Service-reparaties kunnen nu ook worden uitgevoerd voor alle iPhone 15-modellen en alle Mac-modellen met de M2-chip, waaronder de 14- en 16‑inch MacBook Pro, de 15‑inch MacBook Air, Mac mini, Mac Pro en Mac Studio. Daarnaast kunnen Self Service-reparaties in 24 nieuwe Europese landen worden uitgevoerd, waaronder Kroatië, Denemarken, Griekenland, Nederland, Portugal en Zwitserland. Na deze uitbreiding zijn Self Service-reparaties mogelijk voor 35 Apple producten in 33 landen en 24 talen.
Daarbovenop is Apple Diagnostics voor Self Service-reparatie nu beschikbaar in de VS en volgend jaar in Europa. Apple Diagnostics is bedoeld voor mensen die de kennis en expertise in huis hebben om Apple devices te repareren. In de troubleshoot-sessies van Apple Diagnostics krijg je net als erkende Apple serviceproviders of onafhankelijke reparatie­providers de mogelijkheid om de onderdelen van je device uitgebreid te testen, zodat je makkelijker ziet welke onderdelen aan reparatie toe zijn.
In april 2022 lanceerde Apple Self Service-reparaties, waarmee iedereen die ervaring heeft met het repareren van elektronische apparaten dezelfde toegang kreeg tot handleidingen, originele Apple onderdelen en hulpmiddelen die Apple Stores en erkende Apple serviceproviders gebruiken. Dit programma is onderdeel van de inspanningen die Apple levert om klanten meer reparatiemogelijkheden te geven.
Mensen die geen ervaring hebben met het repareren van elektronische devices kunnen het best naar een professionele door Apple erkende serviceprovider gaan, waar gecertificeerde technici originele Apple onderdelen gebruiken die volgens internationale standaarden zijn ontworpen en getest. In de afgelopen drie jaar heeft Apple het aantal reparatiepunten dat met originele Apple onderdelen, tools en training werkt, bijna verdubbeld. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld terecht bij meer dan 4500 Independent Repair Providers. Een wereldwijd netwerk van 5000 erkende Apple serviceproviders ondersteunt meer dan 100.000 actieve technici.

Media

  • Tekst van dit artikel