watchOS 6

Meer inzicht.
Meer moois.

Activiteit-trends. Cyclus bijhouden. Innovaties rond gehoor­­gezondheid. De App Store om je pols. Met watchOS 6 krijg je de inzichten die je nodig hebt om gezond en fit te blijven. En dankzij nog andere verrassende verbeteringen kun je Apple Watch nu helemaal opnieuw ontdekken.

Nieuwe manieren om connected te blijven.

Wijzerplaten

Stijl met inhoud.
Van prachtig tot praktisch. Of je nu meer functies binnen handbereik wilt of graag je pols afstemt op je outfit, met de compleet nieuwe wijzer­platen zit er altijd wel iets bij dat past bij je stijl en je stemming.
Zie meer met één blik. Ga verder met één tik. Nieuwe functies geven je direct toegang tot meer apps en features. Precies zoals jij het wilt. En waar je het wilt. Bekijk de weers­verwachting of check het decibelniveau. Tik om je dictafoon te openen of om weer in je audioboek te duiken.

“10:09 uur”

Voel of hoor hoe laat het is. Nu zijn er nog meer manieren om de tijd bij te houden. De Taptic Engine in je Apple Watch kan je elk uur een stil tikje op je pols laten voelen. Of je laat elk uur een geluids­signaal klinken. En als je twee vingers op de wijzerplaat houdt, zegt je Apple Watch hardop hoe laat het is.

Verbeterde Siri

We zijn nog lang niet uitgepraat.
“Welk liedje is dit?” Hoor je een nummer waar je meer over wilt weten? Til gewoon je pols op en vraag hoe het heet. Zo blijf je met Siri en Shazam op de hoogte van de nieuwste tunes.

App Store

Nu open op je pols.
De perfecte locatie. Bekijk tien­duizenden apps en download ze direct naar je pols. Van fitness tot financiën. Van mail tot muziek. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om nieuwe apps te vinden.
Ontdek moeiteloos de nieuwste apps. Blader door speciaal samen­gestelde verzamelingen. Zoek met Scribble of Dicteren, of vraag Siri om hulp. Tik op een app en scrol om er meer over te lezen, bekijk screenshots en lees recensies.
Een nieuw hoofdstuk voor Apple Watch. Met de nieuwe Audioboeken-app worden Apple Books-titels in je lijst ‘Lees ik nu’ automatisch gesynchroniseerd met je Apple Watch. Zit je midden in een boek dat je niet kunt wegleggen? Tik erop en ga gewoon verder waar je was gebleven. Ook als dat op een ander device was.
Alles telt op. Rekenmachine, Dictafoon en vernieuwde Herinner­ingen. Nu kun je nog makkelijker bij je favoriete Apple apps.
Geef je berichten meer karakter. Nu kun je stickers van Animoji toevoegen aan berichten vanaf je Apple Watch. Zo vallen ze nog meer op.

Nieuwe manieren om gemotiveerd te blijven.

Activiteit-trends

Check je vooruitgang op de lange termijn.
Volg je prestaties in de loop van de tijd. De dagelijkse meet­waarden van je Apple Watch worden bewaard in de Activiteit-app op je iPhone. De Trends-functie vergelijkt je 90‑daagse gemiddelde met je prestaties van de afgelopen 365 dagen. Zit je onder je gemiddelde? Met persoonlijke suggesties pak je de draad zo weer op.

Nieuwe manieren om je gezondheid te monitoren.

Cyclus bijhouden

Blijf op de hoogte. In sync met je cyclus.
Kennis is gezond. Met meer inzicht in je menstruatie­cyclus kun je een beter beeld krijgen van je algehele gezondheid. Zo weet je altijd waar je staat en kun je onregelmatigheden en bijverschijnselen bijhouden. Dat kan goed van pas komen in gesprekken met je huisarts.
Tracken met een simpel tikje. Gebruik de Cyclus bijhouden-app voor dagelijkse informatie over je menstruatie­cyclus. Je kunt gegevens over de bloeding opnemen, bijverschijnselen als hoofdpijn of kramp vastleggen en snel de lengte van je cyclus en eventuele variaties bekijken. Je vindt het allemaal bij elkaar in een helder, grafisch overzicht in de vernieuwde Gezondheid-app op je iPhone.
Waar zit jij in je cyclus? Op basis van je gegevens kan je Apple Watch je een seintje geven wanneer je volgende menstruatie of vruchtbare periode zou moeten beginnen.* Je kunt zelfs de resultaten uit ovulatietesten en je basale lichaams­temperatuur bijhouden.

Gehoorgezondheid

Apple Watch denkt nu ook aan je oren.
Stil alarm bij te veel lawaai. Geluidsniveaus zijn soms zo hoog dat je gehoorschade kunt oplopen zonder dat je het merkt. De nieuwe Geluid-app voelt aan wanneer muziek of een apparaat zoveel geluid produceert dat het riskant kan zijn. Doe in dat geval een stapje terug of doe oordopjes in, om je oren hun welverdiende rust te geven.
Je voelt wanneer het te luid wordt. Je Apple Watch controleert het omgevings­geluid en houdt bij hoe lang het duurt. Als het decibel­niveau zo hoog is dat het gevolgen kan hebben voor je gehoor, kan hij je een waarschuwend tikje op je pols geven.