St Andrew’s Anglican College
Sunshine Coast, Australië

Switchen naar Mac opent nieuwe mogelijkheden.

1:1 Macs voor
leerlingen
1:1 Macs voor
leerkrachten

St Andrew’s Anglican College had een visie. Deze bekroonde school voor basis- en secundair onderwijs aan de Sunshine Coast van Australië wilde de leeromgeving nóg dynamischer en innovatiever maken. Om dat voor elkaar te krijgen, investeerden ze in betrouwbare en robuuste devices die hun doelen ondersteunden en binnen hun budget pasten.

De leerlingen gebruikten destijds devices die traag en onbetrouwbaar waren, en die eigenlijk alleen geschikt waren voor internetten en tekst­verwerken. Bovendien veroorzaakten ze vaak IT‑ en beveiligings­problemen, waardoor de school veel tijd moest steken in onderhoud, probleem­oplossing en herstel van devices.

Om hiervoor een oplossing te vinden, startte Director of Knowledge Services Brett Moller in 2020 een proef met MacBook Air, zodat de school ervaring kon opdoen met de supersnelle prestaties van Mac en de batterij die een hele dag meegaat. De leerlingen waren heel enthousiast en in 2021 was de hele afdeling voor secundair onderwijs overgestapt van pc naar Mac. Volgens de leerkrachten zijn de leerlingen nu meer betrokken, productiever en creatiever.

Dankzij de naadloze compatibiliteit van Mac met apps van derden, zoals Adobe Creative Cloud, Google Workspace for Education en Microsoft 365, kunnen alle leerlingen en leerkrachten werken met de tools die ze nodig hebben. In de techniekles gebruiken leerlingen SketchUp om een idee te visualiseren voordat ze een model bouwen. In de tekenles gebruiken ze iMovie om stop-motion­animaties te maken, en in de programmeerles gebruiken ze Swift Playgrounds om hun ideeën voor apps tot leven te brengen. En met AirDrop kunnen leerkrachten het werk van hun leerlingen moeiteloos overzetten om het na te kijken. Daarna delen ze het met de hele klas via synchrone weergave op Apple TV. Dus USB-sticks zijn niet meer nodig.

Het IT‑team gebruikt JAMF en Apple School Manager om alle devices te configureren zonder ze aan te raken. Na de overstap naar Mac namen de IT‑problemen met ruim 90 procent af. En dankzij de ingebouwde beveiligings­features van Mac, zoals gegevens­­versleuteling en automatische updates, is het aantal beveiligings­­problemen aanzienlijk afgenomen.

De schoolleiders kwamen tot de conclusie dat de Mac kosten­­efficiënter was dan hun vorige platform, met name dankzij de verminderde druk op IT en de flexibiliteit van Mac. Sinds de overstap is het totale operationele budget van IT met gemiddeld 6 procent verminderd, ondanks een toename van het aantal aanmeldingen en extra kosten voor de verbetering van de faciliteiten en beveiliging. Daardoor is er meer budget en personeel beschikbaar voor waar het allemaal om draait: lesgeven.

“De visie van St Andrew’s is dat alles wat we doen een positief effect moet hebben op het onderwijs, en dan vooral als het gaat om technologie. Met Mac gaan we nog een stap verder en bieden we leerlingen de kans om hun eigen ideeën en creativiteit te ontwikkelen. Met Mac is er niets dat ze niet kunnen doen.”
Brett Moller Director of Knowledge Services, St Andrew’s Anglican College

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie