Brisbane State High School
Australië

Switchen naar Mac en iPad inspireert tot uniek lesgeven. En leren.

2:1 Macs en iPads voor leerkrachten
1:1 iPads voor leerlingen
3500+ leerlingen

Brisbane State High School is de thuisbasis van meer dan 230 leerkrachten en 3500 leerlingen, en is een van de grootste en academisch meest succesvolle openbare middelbare scholen van Australië.

State High zet in op inclusiviteit en biedt elke leerling een plek. Het management begrijpt de cruciale rol die leerkrachten spelen bij de optimale ontwikkeling van elke leerling. Ze beschouwen technologie als een middel om zowel leerlingen als leerkrachten te ondersteunen bij hun succes.

Na het succes van het school­brede 1:1 iPad-programma besloten ze in 2020 nog een stap verder te gaan door leerkrachten de keuze te geven tussen een Mac en een pc. De introductie van Mac was zo omvangrijk, dat het management besloot al het onderwijzend personeel over te laten stappen naar de nieuwste MacBook. Hiermee ontstond een uniform ecosysteem voor lesgeven en leren dat het iPad-programma ondersteunt.

“Door de veelzijdigheid, compatibiliteit en betrouwbaarheid zijn Mac en iPad gewoon de beste tools voor onze leerkrachten”, zegt Assistant Executive Principal Emily Simons. “Samen stellen ze onze leerkrachten in staat hun beste werk te leveren.”

Senior docent natuurkunde Luen Tobar begrijpt dat zijn vak van groot belang is voor leerlingen en dat elk moment telt. Als hij zijn klaslokaal binnenstapt en zijn Mac opent, staan al zijn bestanden direct voor hem klaar. Zo kan hij elke dag meteen beginnen met lesgeven en zijn leerlingen inspireren. En dankzij de batterij die de hele dag meegaat, kan hij ononderbroken lesgeven op Mac zonder zich zorgen te hoeven maken over tussentijds opladen. “Als de technologie naadloos functioneert en het leerproces ondersteunt, kan ik heel efficiënt te werk gaan”, vertelt Luen.

Docent Engels Mike Edwards gebruikt de kracht van Mac om meerdere taken tegelijk uit te voeren en productiever te zijn. Hij beheert zijn agenda en administratieve taken terwijl hij dynamische lessen ontwerpt en maakt met behulp van PowerPoint. In het klaslokaal presenteert hij de lessen vanaf zijn iPad Pro via AirPlay op een Apple TV, waardoor hij kan rondlopen en een-op-een kan communiceren met leerlingen. Op die manier kunnen de leerlingen hun denk­processen laten zien met hun eigen iPad en apps.

Docent moderne geschiedenis Paul Kennard vertelt dat hij het best spannend vond om over te stappen van een pc naar een Mac. Met de ondersteuning en bijscholing die de school bood, startte hij bij de basis, te beginnen met Agenda, en leerde hij vervolgens geleidelijk aan in zijn eigen tempo werken met nieuwe apps. “Nu ik een workflow heb, zie ik de voordelen. Doordat al mijn bestanden in OneDrive staan, kan ik gemakkelijk switchen tussen mijn Mac en mijn iPad, afhankelijk van welke het beste is voor de taak”, vertelt hij.

De overstap van Brisbane State High School is een goed voorbeeld van de manier waarop Mac en iPad samen leerkrachten kunnen ondersteunen, van administratieve taken tot aan boeiende lessen die de leerlingen inspireren. Het management begrijpt dat het gebruik van de beste technologie door leerkrachten een investering in het personeel is, en een blijk van waardering voor het vak van docent. De leerkrachten van State High zijn nu beter in staat om de academische ontwikkeling van de leerlingen te ondersteunen. Met als resultaat dat meer dan 90% van de leerlingen de vervolg­opleiding van hun keuze kan volgen. Hiermee hoort de school bij de best presterende scholen van Australië.

“Met mijn Mac en iPad wordt mijn werk makkelijker. Ik ben minder tijd kwijt, ben meer betrokken en kan effectiever werken.”
Luen Tobar Senior docent natuurkunde, Brisbane State High School

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie