CREATE-programma van de École Secondaire Sisler High School
Winnipeg, Manitoba, Canada

Prototype. Produceren. Publiceren. Met Apple.

1:1 MacBook Pro
85 iMac Lab-stations
25 iPad Pro

École Secondaire Sisler High School is de op één na grootste school in Manitoba en heeft een diverse groep BIPOC-leerlingen (Black, Indigenous, and people of color). Toen de leiding van het district merkte dat er meer vraag ontstond naar digitale banen in de creatieve sector, zoals gaming, programmeren, animatie, film en grafisch ontwerp, ging men op zoek naar manieren om de leerlingen hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. In 2015 begon Sisler met het CREATE-programma.

In CREATE wordt met behulp van Apple technologie een situatie uit de creatieve sector nagebootst in combinatie met onderwijs, waarbij de focus ligt op wiskunde, natuurkunde en kunst.

“Op Sisler staat het succes van de leerlingen voorop”, zegt directeur Pat Graham. “Het is belangrijk om een innovatieve en boeiende leeromgeving te creëren, waarin leerlingen hun doelen en passies na kunnen streven.”

Met de kracht van Mac kunnen leerlingen graphics van hoge kwaliteit en complexe audio­composities ontwerpen en renderen op een efficiënte manier. Ze kunnen daarbij kiezen uit 24 vakken binnen het CREATE-programma, zoals gamedesign en digitale media. Met de ingebouwde features van macOS kunnen ze hun workflows stroomlijnen en de productiviteit verhogen. Met screenshots en QuickLook kunnen ze hun werk eenvoudig vastleggen en de voortgang bekijken.

En omdat ze in de klas met dezelfde hardware en software werken als echte professionals in de studio, hebben ze alle tools voor het maken van gedetailleerde storyboards, animatiefilms en originele muziek. Een goed voorbeeld is de game Roots on the Run, die je kunt spelen via CBC (Canadian Broadcasting Corporation) Kids.

“Dit is een uitstekende voorbereiding op de universiteit. Door content te creëren op Mac met dezelfde apps die professionals elke dag gebruiken, kan ik mijn ideeën echt tot leven brengen.”
Shon CREATE-leerling, École Secondaire Sisler High School

Leerlingen schakelen moeiteloos tussen Mac en iPad, afhankelijk van de opdracht. Op iPad kunnen CREATE-leerlingen tekeningen, storyboards en prototypen maken van hun ideeën. Zo ontwerpen ze animaties in Procreate of Keynote die ze vervolgens delen op social media om te zien wat mensen ervan vinden.

Voor hun eindopdracht nemen de leerlingen (via FaceTime of andere apps voor video­vergaderingen) contact op met experts van bijvoorbeeld Disney, Nickelodeon en Ubisoft. Tijdens deze gesprekken krijgen ze feedback en tips voor het verder uitwerken van hun ideeën.

“We vinden het belangrijk om de nieuwste technologie te gebruiken”, zegt Jamie Leduc, hoofd van de CREATE-afdeling. “Hierdoor hebben leerlingen een voorsprong wanneer ze gaan solliciteren of studeren.”

70% van alle leerlingen die het CREATE-programma hebben afgerond, kiezen voor een studie in de richting van digitale media, of gaan aan de slag bij de grootste media­bedrijven in Noord-Amerika. Met behulp van Apple technologie leren de leerlingen van Sisler High School de belangrijkste skills om succesvol te zijn op de huidige arbeidsmarkt.

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie