iCloud

De beste plek voor al je foto’s, bestanden en meer.

iCloud is in elk Apple device ingebouwd. Op die manier blijven al je foto’s, bestanden, notities en meer veilig bewaard, altijd up‑to‑date en overal binnen handbereik. Iedereen krijgt gratis 5 GB iCloud-opslag om mee te beginnen. En je kunt elk moment upgraden naar iCloud+ voor krachtige nieuwe features en meer opslag­ruimte.1

Upgrade naar iCloud+ voor krachtigere features en meer opslag­ruimte.
Vanaf slechts € 0,99 per maand. Meer informatie

iCloud-foto’s

Al je foto’s en video’s.
Altijd tot je beschikking.

Al de foto’s van je leven op al je devices.

Met iCloud-foto’s bekijk, doorzoek en deel je alle foto’s en video’s op al je devices, of ze nu gisteren zijn gemaakt of jaren geleden. Features als het herkennen van gezichten en objecten werken op je device aan de hand van machinelearning, dus niet in de cloud. En zonder jouw toestemming kunnen apps ook niet bij je foto’s.

Fotografeer erop los. En maak je niet druk over de ruimte op je devices.

Als je foto’s maakt, worden de originelen in volledige resolutie automatisch geüpload naar iCloud, zodat er minder ruimte op je devices in beslag wordt genomen. Er blijft een kleinere versie van elke foto op je device staan. En als je de originelen nodig hebt, kun je ze altijd downloaden.

De makkelijkste manier om foto’s te delen met familie en vrienden.

Met ‘Gedeelde albums’ maak je albums voor reizen, gebeurtenissen of andere onderwerpen. Vervolgens kies je de vrienden en familieleden met wie je de albums wilt delen. Deze personen kunnen je albums bekijken, opmerkingen plaatsen en hun eigen foto’s en video’s toevoegen.

iCloud Drive

Alle soorten bestanden.
Allemaal op één plek.

Al je bestanden beschikbaar vanaf al je devices.

Je bestanden worden veilig bewaard in iCloud Drive en je kunt er gemakkelijk bij op elk device. Je hebt toegang tot al je bestanden via de Bestanden‑app in iOS en iPadOS, de Finder op je Mac, de Verkenner op Windows-pc’s of iCloud.com.

Organiseer bestanden zoals jij dat wilt. En bekijk ze op elk device dat jij wilt.

Met iCloud Drive kun je je bestanden in mappen ordenen, een andere naam geven of voorzien van gekleurde tags. En als je iets bewerkt, wordt die wijziging op al je devices doorgevoerd. Je kunt zelfs instellen dat alles in de mappen Bureaublad en Documenten op je Mac automatisch aan iCloud Drive wordt toegevoegd.

De makkelijkste manier om mappen en bestanden te delen.

Met iCloud Drive kun je eenvoudig met anderen samen­werken, waar je ook bent. Je stuurt ze gewoon een privélink waarmee ze rechtstreeks toegang krijgen tot de mappen en bestanden die jij hebt gedeeld. Jij bepaalt of ze bestanden kunnen bekijken, delen of bewerken, en je kunt deze instellingen altijd weer aanpassen. iCloud Drive werkt op iPhone, iPad, Mac, Windows-pc’s en het web, zodat je met iedereen kunt samen­werken.

Apps die werken met iCloud

Je favoriete apps
nu nog beter met iCloud.

Alles wat je nodig hebt.
Op al je devices.

Met iCloud worden apps als Mail, Agenda, Contacten, Herinner­ingen, Safari en sommige van je favoriete apps uit de App Store automatisch bijgewerkt op al je devices. Dus als je een nieuw telefoon­nummer toevoegt, een bladwijzer voor een website maakt of een dia in een presentatie bijwerkt, is die wijziging overal zichtbaar.

Samenwerken met Pages, Numbers, Keynote en Notities.

Wanneer je samen met anderen aan documenten, presentaties en spreadsheets werkt, kunnen jullie elkaars wijzigingen meteen zien. De wijzigingen worden meteen doorgevoerd op al je devices, zodat iedereen altijd up‑to‑date is.

Elk bericht. Bijgewerkt op al je devices.

iCloud bewaart automatisch al je berichten. Je kunt een adres zoeken, een grappige berichten­­uitwisseling, of wat dan ook. En je kunt gewoon met elk gesprek verdergaan waar je gebleven was. Zelfs op een nieuwe telefoon of computer.

Reservekopie en herstel met iCloud

Alles wat belangrijk is.
Veilig en beschermd.

Automatische back‑ups. Een hele geruststelling.

Als je iOS- en iPadOS-devices zijn verbonden met het lichtnet en een wifinetwerk, maakt iCloud automatisch een back‑up. Dus als je je device kwijtraakt of een nieuw koopt, beschik je meteen weer over alles wat belangrijk voor je is.2

Stap over naar een nieuw device met alles wat je zo mooi vond aan je vorige.

Met iCloud zet je je instellingen, foto’s, apps en documenten in een handomdraai over op een nieuw device. Tijdens de configuratie van je nieuwe device log je in bij iCloud en binnen enkele minuten kun je aan de slag.

Twee-factor-authenticatie helpt je data te beschermen.

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligings­laag die ervoor zorgt dat alleen jij toegang tot je account hebt. Je account is alleen toegankelijk op devices die je vertrouwt, zoals je iPhone, iPad of Mac.

Lees meer over twee-factor-authenticatie

Nieuw

iCloud+

Krachtige nieuwe features.
Volop opslag­ruimte.

Als je ervoor kiest om te upgraden naar iCloud+, kun je zelf kiezen hoeveel opslag­ruimte je precies nodig hebt en werkt alles ook nog eens beter samen op al je devices. Zo heb je niet alleen alles wat je nu al mooi vindt aan iCloud, maar profiteer je ook van betere privacy­bescherming bij het internetten en e‑mailen en uitgebreidere ondersteuning voor ‘Veilige video in HomeKit’.3

Privé­doorgifte in iCloud

Browsen alsof er niemand meekijkt. En dat is ook zo.

Met ‘Privédoorgifte in iCloud’ kun je op verschillende netwerken nog veiliger browsen met Safari, of je nu thuis, in een hotel of een café bent. De service is zo opgezet dat websites, providers en zelfs Apple geen gedetailleerd profiel van jou kunnen samenstellen op basis van je IP‑adres, locatie en activiteiten op het internet.4

Verberg mijn e‑mailadres

Je privé e‑mailadres blijft privé.

Genereer meteen unieke, willekeurige e‑mail­­adressen die berichten doorsturen naar je eigen inbox en waar je zelfs mee kunt antwoorden. Zo hoef je je echte e‑mail­adres niet te delen als je een formulier op het internet invult of als je je aanmeldt voor een nieuwsbrief. Je kunt zo veel adressen aanmaken als je nodig hebt en ze ook op elk moment deactiveren. Zo heb je altijd de volledige controle over je inbox.

Veilige video in HomeKit

Hou je huis in de gaten. En pottenkijkers buiten.

Verbind je camera’s met ‘Veilige video in HomeKit’ en je kunt de beelden opnemen, analyseren en overal bekijken. Het beeld­materiaal wordt altijd compleet versleuteld in een format dat alleen toegankelijk is voor jou en de mensen die jij uitkiest. En de opnames nemen in iCloud geen ruimte in, dus je hoeft geen kostbare opslag­ruimte in te leveren voor foto’s, bestanden, back‑ups en andere dingen die je belangrijk vindt.

Kies het abonnement dat bij je past.

Alle iCloud+-abonnementen kunnen worden gedeeld via ‘Delen met gezin’. En bij Apple One-abonnementen zit iCloud+ al inbegrepen, zonder extra kosten.

Gratis

Voldoende om alle
basis­onderdelen te bewaren, zoals je contacten, agenda’s en notities.

5 GB

Privédoorgifte in iCloud4

Veilige video in HomeKit

€ 0,99 per maand

De populairste
optie voor het bewaren van
foto’s, video’s, bestanden, apps en back‑ups van devices.

50 GB

Privédoorgifte in iCloud4

Veilige video in HomeKit

1 camera

€ 2,99 per maand

Een goede keuze
voor iedereen met

heel veel foto’s
en video’s.

200 GB

Privédoorgifte in iCloud4

Veilige video in HomeKit

5 camera’s

€ 9,99 per maand

Opslagruimte
voor een heel leven
aan foto’s en video’s. De beste optie voor beveiligings­beelden van je huis.

2 TB

Privédoorgifte in iCloud4

Veilige video in HomeKit

Onbeperkt aantal camera’s

Iets gemist?

  • iCloud+ is alles wat je nu al mooi vindt aan iCloud, maar dan met nog meer geweldige features. Als je een abonnement neemt op iCloud+, krijg je toegang tot ‘Privédoorgifte in iCloud’, ‘Verberg mijn e‑mailadres’ en uitgebreidere ondersteuning voor ‘Veilige video in HomeKit’. Ook kun je kiezen tussen verschillende opslag­abonnementen voor het bewaren van bijvoorbeeld je foto’s en bestanden.

  • Ja. Iedereen die een Apple device heeft, krijgt nog steeds 5 GB iCloud-opslag­ruimte gratis. Je kunt elk moment upgraden naar iCloud+ voor nog betere privacy­features en meer opslag­ruimte voor je gegevens.

  • Ja. Alle iCloud+-abonnementen kunnen worden gedeeld met mensen in dezelfde ‘Delen met gezin’-groep. Iedereen krijgt dus toegang tot gedeelde opslag­ruimte, ‘Privédoorgifte in iCloud’, ‘Verberg mijn e‑mailadres’ en uitgebreide ondersteuning voor ‘Veilige video in HomeKit’.

  • Nee. De prijs van Apple One blijft hetzelfde. De nieuwe features van iCloud+ worden gewoon toegevoegd aan je abonnement.

Delen met gezin

Via ‘Delen met gezin’ kunnen jij en tot vijf gezinsleden aankopen uit Apple Books of de App Store en een iCloud-opslag­­abonnement met elkaar delen.6 Daarnaast heeft iedereen toegang tot een Apple Music-gezins­abonnement en abonnementen op Apple TV+ en Apple Arcade.

Ontworpen met privacy voorop.

Apple neemt de beveiliging van je gegevens en de bescherming van je privacy zeer serieus. Daarom zijn de features van iCloud zo ontworpen dat je gegevens goed beveiligd zijn en alleen jij erbij kunt.

Lees meer over privacy