iCloud

iCloud bewaart al je foto’s, video’s, bestanden, muziek, apps en andere gegevens en houdt ze up-to-date op al je devices. Zo heb je dus altijd toegang tot wat je wilt. Waar je het maar wilt.

iCloud-fotobibliotheek

In de iCloud-fotobibliotheek worden alle foto’s en video’s die je maakt bewaard, zodat ze toegankelijk zijn vanaf je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac of pc en via iCloud.com. Als je al je foto’s veilig in iCloud bewaart, heb je op je iPhone alle ruimte om nieuwe plaatjes te schieten. Met iCloud-fotodelen bepaal je zelf heel eenvoudig welke foto’s en video’s je aan wie laat zien.

iCloud Drive

Met iCloud Drive bewaar je al je bestanden in iCloud, zodat je ze altijd kunt openen op je iPhone, iPad, iPod touch en Mac, en zelfs op je pc. In macOS Sierra is het ook mogelijk om de inhoud van je bureaublad en je Documenten-map – plekken waar nieuwe bestanden op je Mac doorgaans terechtkomen – automatisch in iCloud Drive te bewaren. Zodat je alle bestanden die je toevoegt overal kunt gebruiken. Ze verschijnen dan in de ingebouwde iCloud Drive-app op je iOS-devices, en andersom. Je hoeft je dus nooit meer af te vragen waar je bestanden staan, want ze staan op al je devices. Zelfs op je iPhone of een andere Mac.

Delen met gezin

Je kunt nu met maximaal zes gezinsleden elkaars aankopen uit iTunes, iBooks en de App Store delen, maar ook gezinsfoto’s, agenda’s, locaties, enzovoort. En met een gezins­abonnement op Apple Music krijgt iedereen ook toegang tot alles wat Apple Music te bieden heeft. Het is een simpele manier om het digitale gezinsleven in goede banen te leiden.1

iCloud-opslag

Met iCloud-opslagruimte hou je al je belangrijkste gegevens beschermd en kun je er ook altijd bij, zelfs als je een device kwijt­raakt of vervangt. Bovendien bespaar je er ruimte mee op je iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Foto’s

In iCloud worden de grotere versies van je foto’s en video’s bewaard. De kleinere versies blijven op je device staan, wat de nodige ruimte bespaart.

Reservekopie

Als je iOS-devices ’s nachts zijn verbonden met een wifinetwerk, maakt iCloud automatisch een reserve­kopie. Zo kun je heel makkelijk al je gegevens terugzetten (bijvoorbeeld je iMessage-gegevens en je aankoop­geschiedenis) als je besluit een device te vervangen.2

Documenten

Met iCloud Drive kun je je bestanden veilig bewaren en openen vanaf al je devices. Je hoeft ze alleen maar te downloaden op het moment dat je ze nodig hebt.

E‑mail

Alle e‑mails in je iCloud Mail-account worden bewaard in iCloud, waar je ze via iCloud.com eenvoudig kunt openen op al je devices.

Begin met 5 GB gratis. Breid uit als dat nodig is.

Op al je devices krijg je 5 GB aan gratis opslag­ruimte. Maar als je daar niet genoeg aan hebt voor al je foto’s, video’s en documenten, kun je je opslag­ruimte vanaf elk device heel makkelijk uitbreiden tot maximaal 2 TB.

50 GB
€ 0,99/maand
200 GB
€ 2,99/maand
2 TB
€ 9,99/maand

Al je muziek. Overal.

Als je een abonnement op Apple Music hebt, staat je complete muziek­bibliotheek in iCloud, dus je hebt niet alleen overal toegang tot je muziek, maar die muziek neemt ook geen ruimte in op je devices. En dankzij de iCloud-muziek­bibliotheek zijn al je playlists en nummers uit Apple Music direct beschikbaar op al je devices.3

Mail, Agenda, Contacten en Herinneringen.

Met iCloud heb je je inbox, je agenda, je contacten en andere belangrijke informatie in je broekzak – en op je computer. Als je een mail verwijdert, een afspraak in je agenda zet, contact­gegevens bijwerkt of een actiepunt afvinkt, voert iCloud die wijzigingen direct overal door.

Zoek mijn iPhone.

Via iCloud vind je je zoekgeraakte iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch of AirPods meteen terug. Met de Zoek mijn iPhone-app kun je de locatie van je device opzoeken, en je gegevens en persoonlijke informatie veiligstellen.4

Safari en iCloud-sleutelhanger.

Je begint te internetten op je iPhone en je kunt vervolgens gewoon verdergaan op je Mac of iPad. Of andersom. En je hoeft je niet druk te maken over al die wachtwoorden voor websites en apps. iCloud-sleutelhanger onthoudt namelijk al je gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens.

Privacy en beveiliging.

Bij Apple nemen we gegevens­beveiliging en de privacy van jouw persoonlijke gegevens zeer serieus. De voorzieningen van iCloud zijn dan ook ontwikkeld met jouw privacy in gedachten. Al je iCloud-materiaal, zoals je foto’s, documenten en contact­personen, wordt versleuteld tijdens verzending via het internet en in de meeste gevallen ook tijdens opslag op onze servers. Als we gebruikmaken van externe dienstverleners voor het bewaren van je gegevens, worden alle gegevens versleuteld. De versleutelings­codes worden onder geen enkel beding met deze leveranciers gedeeld. En met verbeteringen op het gebied van beveiliging, zoals tweeledige verificatie, is de belangrijke informatie in jouw account alleen toegankelijk voor jou en jouw apparaten.5

iCloud.com.

Door in te loggen op iCloud.com kun je altijd bij je gegevens als je geen iOS-device bij de hand hebt. Zo bekijk je al je foto’s en video’s in de iCloud-fotobibliotheek, en bekijk je documenten in iCloud Drive. Zelfs documenten die op je Mac op het bureaublad en in de Documenten-map staan. Je hebt ook toegang tot voorzieningen als Zoek mijn iPhone, Notities, Mail, Agenda, Contacten, iWork voor iCloud en nog veel meer.