Het Apple Shopping Event is begonnen. Van nu tot en met 28 november krijg je bij aankoop van een Mac mini een Apple Store-cadeaukaart van € 100. Shop nu

Mac mini

Nieuwe kern.
Meer pit.

De M1‑chip van Apple geeft een totaal andere dimensie aan onze meest veelzijdige alleskunner. De CPU presteert tot 3 keer beter. De GPU is tot 6 keer zo snel. En dankzij de uiterst geavanceerde Neural Engine gaat machine learning tot 15 keer zo snel. Dus wat je ook op Mac mini wilt doen, alles gaat sneller en met meer vermogen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Met de superkracht van de Apple M1-chip

M1‑chip

Kleine chip. Immense vooruitgang.

Hij is er. De eerste chip die we speciaal voor Mac hebben gemaakt. De Apple M1 bevat maar liefst 16 miljard transistors en is een zogeheten system on a chip (SoC). Dat betekent dat die ene kleine chip onder meer de CPU, GPU, Neural Engine en I/O bevat. De M1 luidt met zijn ongekende prestaties, speciaal ontworpen technologieën en toonaangevend lage energie­verbruik1 niet alleen het volgende tijdperk voor Mac in, maar tilt die meteen naar een totaal ander niveau.

CPU

8‑core CPU Flink vermogen. Klein formaat.

De M1‑chip maakt Mac mini verbazing­wekkend snel en krachtig. De 8‑core CPU is tot drie keer zo snel als de vorige generatie,2 zonder te raken aan het iconische design van 19,7 x 19,7 cm.

CPU

8‑core CPU De 8‑core CPU op M1 is veruit de krachtigste CPU die we tot nu toe hebben gemaakt. Hij bevat vier performance-cores en vier efficiency-cores die samen ’s werelds beste CPU-prestaties per watt3 leveren, voor zowel single-threaded als multi-threaded taken. Het resultaat is een gigantische snelheidswinst én een veel lager stroomverbruik.

Vier performance-cores Onze high performance-core is de snelste CPU-core ter wereld als het gaat om silicon-chips met een laag stroomverbruik.4 M1 heeft maar liefst vier high performance-cores, die ook nog eens met elkaar samen­werken. En dat merk je meteen. Code compileren in Xcode gaat bijvoorbeeld aanzienlijk sneller. In Logic Pro kun je muziek van professionele kwaliteit opnemen, mixen en masteren, met zoveel sporen, plug‑ins en virtuele instrumenten als je wilt. En in Adobe Lightroom zul je zien dat het bewerken van je foto’s ongekend snel gaat.

Vier efficiency-cores De vier efficiency-cores zijn uitermate geschikt voor alle dagelijkse dingen, en verbruiken daarvoor maar een tiende van de normale hoeveelheid stroom. Deze e‑cores handelen dan ook alle eenvoudige taken af, zodat de performance-cores het zware werk kunnen doen.

GPU

Er zit een geniale chip in.

Zo haal je er grafisch alles uit.

Door de 8‑core GPU beschik je over supersnelle geïntegreerde graphics, met maar liefst zes keer zoveel grafische slagkracht.9 Een enorme hoeveelheid vermogen in zo’n compacte behuizing.

8-coreGPU
Tot6x snellere graphics9

GPU

Acht afzonderlijke cores voor graphics Dankzij de GPU van de M1‑chip heeft Mac mini nu supersnelle geïntegreerde graphics. De acht krachtige GPU-cores hebben maar één taak: alle graphics vloeiend, snel en adembenemend mooi maken. 8K‑video speel je moeiteloos af. En grafisch veeleisende workflows vliegen in sneltreinvaart voorbij.10

Ongelooflijke grafische prestaties Een timeline renderen gaat in Final Cut Pro11 tot zes keer zo snel. In Affinity Photo bewerk je foto’s met hoge resolutie tot vier keer sneller.12 En in games wordt het genieten geblazen met supervloeiende frame-rates en levensechte beelden. Deze Mac mini heeft meer grafisch vermogen dan ooit tevoren.

Machine learning

16‑core Neural Engine. Hier wordt diep nagedacht. Met machine learning (ML) kun je ingewikkelde taken als videoanalyse, spraak­herkenning en beeld­verwerking automatiseren, waardoor je een enorme snelheidswinst boekt. De M1‑chip met zijn 16‑core Neural Engine en uitgebreide verzameling ML-technologieën maakt van Mac mini dan ook een ware krachtpatser op het gebied van machine learning.

16-coreNeural Engine
Tot15xsnellere ML-prestaties15

Machine learning

De magie van machine learning Dankzij alle ML-technologie in de M1‑chip krijgen Mac-apps opeens veel meer mogelijk­heden. Zo kunnen ze modellen genereren gebaseerd op enorme hoeveelheden gegevens, waardoor ze bijvoorbeeld gezichten kunnen herkennen op foto’s en in video’s, spreektaal kunnen interpreteren voor de dicteer­functie en zelfs geluid kunnen analyseren om te bepalen of het om gelach, applaus of iets anders gaat. En om je privacy te beschermen, worden al die gegevens gewoon op je device verwerkt – en ook nog eens in een razend tempo.

Neural Engine De afzonderlijke 16‑core Neural Engine op de M1‑chip kan maar liefst 11 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren, waardoor je onvoorstelbare dingen kunt doen. Zoals met de djay Pro AI-app in real time de instrumenten en zangpartijen in een nummer isoleren.

Geoptimaliseerd voor machine learning De M1‑chip is gewoon gemaakt voor machine learning. De CPU, GPU en Neural Engine zijn stuk voor stuk afgestemd op het afhandelen van bepaalde machine learning-taken, en de ML-controller regelt het zo dat alles optimaal werkt.

ML-versnellers De twee afzonderlijke ML-versnellers zijn speciaal voor snelle matrix­vermenigvuldiging gemaakt en voeren tot een biljoen bewerkingen per seconde uit. Daardoor zijn ze bij uitstek geschikt voor ML-taken met een minimale vertraging waar niet de gigantische rekenkracht van de Neural Engine voor nodig is.

macOS Monterey

De kracht van macOS 
Monterey met M1.

macOS Monterey is speciaal ontwikkeld voor de krachtige M1‑chip, zodat je op nog meer manieren met je Mac aan de slag kunt. Connect, deel en creëer zoals je nooit eerder hebt gedaan, met FaceTime en Berichten. Ga het internet op met het gestroomlijnde Safari, de snelste browser ter wereld.16 En werk tegelijkertijd op je Mac en je andere Apple devices met ‘Universele bediening’ (bèta). macOS Monterey is voorzien van toonaangevende privacy­­features én de allerbeste beveiliging.

Snel systeem

De M1‑chip en macOS Monterey zorgen er samen voor dat het hele systeem sneller reageert. Mac mini komt razendsnel uit de sluimer­stand. Alles wat je dagelijks doet, zoals door je foto’s scrollen en internetten in Safari, gaat sneller. En je zwaarste apps kunnen rekenen op alle kracht die ze nodig hebben.

Meer vermogen. Sneller wakker.

Grootste appcollectie ooit

Gebruik krachtige apps die ontwikkeld zijn voor M1. Plus alle apps waar je tot nu toe mee werkte, met dank aan Rosetta 2. En voor het eerst kun je ook je iPhone- en iPad-apps op macOS Monterey gebruiken. Alles bij elkaar zijn er dus meer apps dan ooit voor je Mac.

Compact ontwerp

Dankzij de geïntegreerde technologieën op de M1‑chip wint Mac mini het met gemak van computers die vele malen groter zijn. Hij raast door intensieve taken, terwijl hij tot 60 procent minder energie verbruikt dan de vorige generatie.17

Torenhoge prestaties. Zonder de toren.

Centraal geheugen

Eén RAM runt alles. De M1‑chip heeft tot 16 GB supersnel centraal geheugen. Doordat dit geheugen een enorme bandbreedte heeft en er nauwelijks vertraging optreedt, kunnen apps hun data efficiënt over de CPU, GPU en Neural Engine verdelen. Daardoor gaat alles moeiteloos en snel.

SSD‑opslag

Mac mini is voorzien van 100% flashopslag: een SSD van tot wel 2 TB met meer dan genoeg ruimte voor al je foto- en videobibliotheken, bestanden en apps.18 En met snelheden tot 3,4 GB/s heb je al je apps en bestanden in een oogwenk op je scherm staan.19

Beveiliging

Op en top
beveiligd.

Beveiliging

Dankzij de M1‑chip en macOS Monterey heeft Mac mini beveiligings- en privacyfeatures die hun weerga niet kennen. Je computer en je gegevens zijn dus goed beschermd.

Secure Enclave-coprocessor Regelt essentiële beveiligings­features als Apple Pay op de chip. Op M1 werkt hij bovendien sneller dan ooit.

Afzonderlijke engine voor AES-opslag-encryptie Bewaart de encryptiesleutels veilig en levert ongelooflijke prestaties bij het versleutelen van de opslag en het beveiligen van gegevens.

Veilig opstarten en runtime­beveiliging Deze features zorgen ervoor dat bij het opstarten alleen vertrouwde Apple software wordt geladen en dat macOS op een veilige manier kan draaien.

Activeringsslot Zorgt ervoor dat de gegevens op je Mac veilig afgeschermd zijn als hij zoekraakt of gestolen wordt, en vergroot bovendien de kans dat je hem terugvindt.

Veelzijdigheid

Krachtpatser.
Die overal past.

Met zijn compacte formaat, verbazingwekkende prestaties en vele aansluit­mogelijk­heden is Mac mini perfect voor een brede waaier aan toepassingen. En nu zijn minimale behuizing van 19,7 x 19,7 cm de razend krachtige M1‑chip bevat, weet je nooit waar je een hardwerkende Mac mini tegenkomt.

Aansluitingen en uitbreiding

Veni, vidi, mini.

Met zijn twee duizeling­wekkend snelle Thunderbolt/USB 4-poorten, twee USB‑A-poorten, HDMI 2.0, wifi 6 en Gigabit Ethernet kun je Mac mini overal voor inzetten. En kies je 10‑Gb Ethernet voor je Mac mini, dan is de doorvoer­snelheid tot 10 keer zo hoog als die van de vorige generatie.

  • Ethernet
  • Thunderbolt/ USB 4
  • HDMI 2.0
  • USB‑A
  • Mini‑jack-aansluiting

Thunderbolt/USB 4

Je kunt gegevens overzetten met snelheden tot 40 Gb/s.20 Externe devices opladen of van stroom voorzien. En één display met een resolutie tot 6K aansluiten, en via HDMI 2.0 een tweede met een resolutie tot 4K.

Wifi 6

Wifi 6 is nu voor het eerst beschikbaar op Mac mini en biedt betere prestaties en een doorvoer­snelheid van tot wel 1,2 Gb/s voor bliksemsnelle gegevens­overdracht of reserve­kopieën met Time Machine.

Wifi 6

doorvoer tot 1,2 Gb/s20

Supercapabel.
Supersociaal.

Meer informatie

Accessoires

Bekijk accessoires voor Mac.

Shop

Apple Trade In

Krijg korting op een nieuwe Mac mini.*

Ruil je in aanmerking komende computer in voor korting op een nieuwe Mac. Dat is goed voor jou en goed voor de planeet.

Meer informatie

Apple en het onderwijs

Leraren en studenten de tools geven om de wereld te verbeteren.

Meer informatie

Mac voor bedrijven

Alle power om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Shop voor je bedrijf

Lees meer over Mac voor bedrijven