Mac mini

Een redesign van formaat.

Nieuwe 6‑core- en quad‑core­processors van de 8e generatie

Sneller 2666‑MHz DDR4-geheugen tot 64 GB

Thunderbolt 3 (USB‑C), HDMI 2.0 en optioneel 10‑Gb Ethernet

Supersnelle flashopslag met SSD tot 2 TB

Processors

Renpaard. En werkpaard.

Mac mini is behalve een geweldige desktop­computer ook de ideale basis voor van alles, van domotica tot renderfarms. En omdat Mac mini nu is voorzien van een quad‑core of 6‑core Intel-processor van de 8e generatie en Intel UHD Graphics 630, levert hij nog meer rekenkracht voor zware klussen. Dus of je hem nu inzet als instrument bij een liveconcert of er je nieuwste app voor iOS of iPadOS op test, Mac mini zet je goede idee om in iets geweldigs.

Tot 5x snellere systeemprestaties1
Tot 6‑core Intel Core i5- of i7-processor
Tot 60% snellere geïntegreerde Intel-graphics2
Tot 4,6‑GHz Turbo Boost

Cool verhaal.

Wanneer je zoveel power in dezelfde behuizing onder­brengt, heb je een andere thermische architectuur nodig. De nieuwe Mac mini heeft daarom SSD‑opslag, een grotere ventilator, grotere ventilatie­openingen en een aangepaste stroom­voorziening.

70% hoger maximaal constant vermogen (MSP)
2x grotere lucht­stroom

Geheugen

Razendsnel. Of nog sneller.

Mac mini bevat supersnel 2666‑MHz DDR4 SO‑DIMM-geheugen, waardoor hij door rendertaken raast, sneller gigantische bestanden verwerkt en moeiteloos meerdere virtuele machines aanstuurt. En ga je je Mac mini nog zwaarder belasten, dan kun je kiezen voor maximaal 64 GB geheugen.

Tot 7,8x sneller dan 16 GB3
Tot 64 GB 2666‑MHz
DDR4‑geheugen

Opslag

Vol gas.

Alle Mac mini-modellen bevatten nu PCIe-flashopslag, die tot vier keer zo hoge leessnelheden bereikt als de SSD’s in de vorige generatie. Dat betekent dat gigantische bestanden en zware apps sneller dan ooit op je scherm staan. En omdat je nu voor een SSD van 2 TB kunt kiezen, heb je twee keer zoveel ruimte om die allemaal kwijt te kunnen.

Tot 2 TB SSD‑opslag
Tot 4x hogere leessnelheid4
Tot 3,4 GB/s sequentiële leessnelheid

Apple T2
Security‑chip

Een stap vooruit in beveiliging.

Mac mini is voorzien van de Apple T2 Security-chip. Dat is de tweede generatie van een speciaal door Apple ontworpen Mac-siliciumchip die Mac mini nog veiliger maakt. De T2 Security-chip bevat meerdere controllers en heeft een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag.

Lees de whitepaper over de Apple T2 Security-chip (pdf)

  • Meerdere controllers

  • Veilig opstarten

  • Secure Enclave-coprocessor

  • Versleutelde opslag

Kracht tot de zoveelste macht.

Mac mini is op alle fronten toegerust voor grootse prestaties. Hieronder zie je hoe hij ’t doet in vergelijking met de vorige generatie.

Aansluitingen en uitbreiding

Open voor alles.

Mac mini is met zijn scala aan poorten geschikt voor tal van toepassingen. Thunderbolt 3 is de meest veelzijdige en snelste poort tot nu toe, en Mac mini heeft er maar liefst vier. De nieuwe HDMI 2.0-poort heeft een grotere bandbreedte dan zijn voorganger, wat hogere frame‑rates mogelijk maakt. En kies je 10‑Gb Ethernet voor je Mac mini, dan gaat het overzetten van enorme bestanden en gigantische hoeveelheden data tot 10 keer zo snel.

Ethernet
Thunderbolt 3
(USB‑C)
HDMI 2.0
USB 3

Mini‑jack-aansluiting

Mini‑jack-aansluiting

Thunderbolt 3 is perfect voor wie écht productief wil zijn. Je kunt gegevens overzetten met snelheden tot 40 Gb/s. Externe devices opladen of van stroom voorzien. Tot twee 4K‑displays aansluiten, en via HDMI 2.0 zelfs een derde, of één 5K‑display. En heb je nog snellere graphics nodig, dan koppel je er een eGPU aan. Meer informatie

Thunderbolt 3

Gegevens overzetten
tot 40 Gb/s

Opladen vanaf elke poort

eGPU
aansluiten

Tot twee 4K‑displays
aansluiten

Veelzijdigheid

Het stopt niet bij de desktop.

Vanwege zijn omvang, prestaties en arsenaal aan poorten is Mac mini geschikt voor plekken waar je normaal gesproken geen Mac kwijt kan. En nu z’n minimale behuizing van 19,7 x 19,7 cm zelfs nog meer cores bevat, kun je Mac mini overal verwachten. In z’n eentje of als onderdeel van een hele serie, maar sowieso hard aan het werk.

macOS Catalina

De power van Mac.
Volle kracht vooruit.

Met geheel nieuwe speciale apps voor muziek, tv en podcasts. Slimme nieuwe features in de apps die je dagelijks gebruikt. En Sidecar, waarmee je iPad kunt gebruiken als tweede beeldscherm.

Apple Trade In

Krijg korting op een nieuwe Mac mini.

Ruil je in aanmerking komende computer in voor korting op een nieuwe of laat ‘m gratis recycleren. Dat is goed voor jou en goed voor de planeet.

Meer informatie