PERSBERICHT maart 14, 2012

De nieuwe iPad vanaf vrijdag te koop in de VS en negen andere landen

CUPERTINO, 14 maart 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe iPad, de derde generatie van dit toonaangevende mobiele apparaat, vanaf vrijdag 16 maart om 8 uur lokale tijd verkrijgbaar zal zijn in de Apple Stores en in de Apple Online Store (www.apple.com) in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, plus in Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden.
De nieuwe iPad heeft een schitterend nieuw Retina-display, een nieuwe A5X-chip met quad-core grafische processor van Apple en een 5-megapixel iSight-camera met geavanceerde optische technologie voor het maken van prachtige foto's en 1080p HD-video-opnamen. Toch heeft de batterij nog altijd een gebruiksduur van 10 uur* en is het apparaat ongelooflijk dun en licht. Het Wi-Fi + 4G-model ondersteunt supersnelle 4G LTE-netwerken in de Verenigde Staten en Canada en snelle 3G-netwerken in de hele wereld, zoals HSPA+ en DC-HSDPA.** Bovendien is iPad 2 verkrijgbaar voor een nog lagere prijs vanaf slechts 399.
Elke klant die de nieuwe iPad bij een Apple Store koopt, kan gebruikmaken van de gratis persoonlijke configuratieservice voor bijvoorbeeld het opzetten van een e-mailaccount of het downloaden van nieuwe apps uit de App Store. Zo kunnen ze bij het verlaten van de Store direct aan de slag met hun nieuwe iPad.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe Wi-Fi-modellen van iPad zullen verkrijgbaar zijn in zwart en wit en in 16 GB, 32 GB en 64 GB versies***. iPad Wi-Fi + 4G voor supersnelle netwerken in de Verenigde Staten en Canada en voor snelle 3G-netwerken in de hele wereld, zoals HSPA+ en DC-HSDPA, zal verkrijgbaar 16 GB, 32 GB en 64 GB modellen. Bovendien is de fantastische iPad 2 nu verkrijgbaar voor een nog lagere prijs van Euro 399 voor het Wi-Fi-model van 16 GB en slechts Euro 519 voor het Wi-Fi + 3G-model van 16 GB. iOS 5.1 en iTunes 10.6 zijn nu beschikbaar als gratis software-updates. iPhoto, iMovie 1.3 en GarageBand 1.2 zijn nu verkrijgbaar voor Euro 3,99 per stuk in de App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 en Numbers 1.6 kunnen voor Euro 7,99 per stuk worden gedownload via de App Store. Bestaande gebruikers kunnen de updates gratis downloaden.
Vanaf 23 maart zal de nieuwe iPad verkrijgbaar zijn in België, Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, de Tsjechische Republiek en Zweden.
** 4G LTE wordt in de Verenigde Staten alleen ondersteund door AT&T en Verizon en in Canada door Bell, Rogers en Telus. Data-abonnementen afzonderlijk verkrijgbaar.
*** De genoemde prijzen gelden uitsluitend in de Verenigde Staten. De prijzen per land zullen later bekend worden gemaakt.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664
AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 024744219.


    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iSight, App Store, Apple Store, iTunes, iPhoto, iMovie, GarageBand, Keynote, Pages en Numbers zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.