PERSBERICHT juni 26, 2012

Apple opent iTunes Store in Hongkong, Singapore, Taiwan en negen andere landen in Azië

HONGKONG, 27 juni 2012 – Apple lanceert vandaag de iTunes Store in Hongkong, Singapore, Taiwan en negen andere landen in Azië, zodat daar nu ook een grote collectie muziek verkrijgbaar is, zowel uit eigen land als uit de rest van de wereld en zowel van de grote platenmaatschappijen als van duizenden onafhankelijke labels. In de iTunes Store is muziek te vinden van artiesten uit eigen land, zoals Jay Chou, Girls Generation en Andy Lau, van internationaal bekende artiesten als ADELE, The Beatles en Jason Mraz, en van wereldberoemde musici uit de klassieke hoek, zoals Lang Lang, Yo Yo Ma en Yuja Wang. De catalogus van de iTunes Store bevat meer dan 20 miljoen nummers waaruit klanten een keuze kunnen maken. 
 
Ook muziekliefhebbers in Brunei, Cambodja, Laos, Macau, Maleisië, de Filipijnen, Thailand, Sri Lanka en Vietnam kunnen vanaf vandaag terecht in de iTunes Store van Apple. Daar kunnen ze ook films huren of kopen, veelal in HD-kwaliteit, van grote filmstudio's als 20th Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Studios en Warner Bros. Pictures. De iTunes Store is bovendien gekoppeld aan de App Store, zodat klanten in 155 landen kunnen kiezen uit meer dan 650.000 apps.
 
De iTunes Store is voor bezitters van een iPhone, iPad, iPod, Mac of pc de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek te ontdekken, te kopen en te downloaden. Alle muziek die verkrijgbaar is in de iTunes Store, heeft de iTunes Plus-structuur, de DRM-vrije structuur van Apple met hoogwaardige 256-kbps AAC-codering, voor een geluidskwaliteit die nauwelijks te onderscheiden is van de oorspronkelijke opname.
 
iTunes in the cloud maakt het mogelijk om zonder extra kosten eerder aangeschafte iTunes-muziek naar alle iOS-apparaten te downloaden. Nieuwe muziekaankopen kunnen automatisch naar alle apparaten van de gebruiker worden gedownload. Bovendien is dit dankzij iTunes Match ook mogelijk voor muziek die niet via iTunes is gekocht. iTunes Match is een nieuwe dienst die je complete muziekbibliotheek bewaart in iCloud, zodat je er altijd bij kunt, vanaf elk iOS-apparaat. De iTunes Match-dienst kan worden aangeschaft in de landen waarin de iTunes Store vandaag geopend is. 
 
Prijzen en verkrijgbaarheid
Mac- en Windows-gebruikers kunnen iTunes 10.6.3 met de iTunes Store gratis downloaden vanaf www.apple.com/benl/itunes/. Voor aankopen bij de iTunes Store is een geldige creditcard vereist met een factuuradres in het land waarin het materiaal wordt gekocht. 
 
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
 
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31653865628

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, App Store, iPhone, iPad, iPod, iTunes Plus, iTunes, iTunes Match en iCloud zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.