PERSBERICHT februari 13, 2013

Apple voorziet MacBook Pro met Retina-display van nieuwe processors en verlaagt prijzen

CUPERTINO, 13 februari 2013 – De MacBook Pro met Retina-display van Apple is nu nog sneller dankzij nieuwe processors, en voordeliger dankzij lagere instapprijzen. De 13-inch MacBook Pro met Retina-display en 128 GB flashopslag is nu al verkrijgbaar vanaf € 1529; het model met de nieuwe 2,6-GHz processor en 256 GB flash kost slechts € 1729. De 15-inch MacBook Pro met Retina-display heeft een snellere 2,4-GHz quad-coreprocessor en het 15-inch topmodel heeft een nieuwe 2,7-GHz quad-coreprocessor en 16 GB geheugen. Apple kondigt vandaag eveneens aan dat de 13-inch MacBook Air met 256 GB flashopslag voortaan verkrijgbaar is vanaf € 1429.
Het Retina-display van de MacBook Pro is het notebookscherm met de hoogste resolutie ter wereld. Dus of je nu je mail leest, een document opstelt, een zelfgemaakt filmpje in HD bewerkt of professionele foto's retoucheert, alles komt superhelder, gedetailleerd en scherp in beeld. De geïntegreerde flashopslag is tot vier keer sneller dan traditionele schijven van notebooks en biedt een hogere betrouwbaarheid, een stand-by tijd van 30 dagen én zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kunt zodra je de notebook inschakelt.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De vernieuwde MacBook Pro met Retina-display en MacBook Air-modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/benl), en erkende Apple resellers. Ga voor informatie over prijzen, technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/benl/macbook-pro en www.apple.com/benl/macbookair.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821


    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook Pro, Retina en MacBook Air zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.