PERSBERICHT maart 21, 2017

Apple kondigt iPhone 7 en iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition aan

Klanten kunnen iPhone in een schitterende nieuwe uitvoering kopen waarmee ze bijdragen aan het Wereldfonds voor de bestrijding van aids

CUPERTINO, 21 maart 2017 – Apple heeft vandaag de (PRODUCT)RED Special Edition van iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd, een felrode aluminium uitvoering ter ere van de tienjarige samenwerking tussen Apple en (RED). Dit is een unieke kans voor klanten om het Wereldfonds te steunen en een aidsvrije generatie weer een stapje dichterbij te brengen. De speciale (PRODUCT)RED iPhone is vanaf vrijdag 24 maart wereldwijd online en in de Stores verkrijgbaar.
“Tien jaar geleden zijn we de samenwerking met (RED) aangegaan, en inmiddels hebben onze klanten een enorme bijdrage geleverd aan de strijd tegen aids via de aankoop van onze producten, van de oorspronkelijke iPod nano (PRODUCT)RED Special Edition tot ons huidige assortiment Beats-producten en iPhone-, iPad- en Apple Watch-accessoires”, aldus Apple CEO Tim Cook. “De introductie van deze speciale rode iPhone is onze grootste (PRODUCT)RED-actie tot nu toe. We staan te popelen tot onze klanten ’m in handen krijgen.”
“Apple heeft in het kader van de samenwerking met (RED) al meer dan 130 miljoen dollar bijgedragen, en is daarmee wereldwijd het bedrijf dat de grootste bijdrage aan het Wereldfonds levert”, zegt Deborah Dugan, CEO van (RED). “Nu de populairste smartphone ter wereld ook wordt ingezet voor onze inspanningen om levensreddende antiretrovirale medicijnen te leveren aan sub-Saharaans Afrika, hebben klanten een unieke kans om het verschil te maken en het Wereldfonds te steunen via de aanschaf van deze prachtige nieuwe (PRODUCT)RED iPhone.”
iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de beste, meest geavanceerde iPhones ooit met talloze unieke innovaties die het dagelijks gebruik van iPhone nog verder verbeteren. Beide toestellen beschikken over de populairste camera ter wereld met nieuwe geavanceerde camerasystemen waarmee je zowel overdag als ’s nachts schitterende foto’s en video’s maakt. Ook hebben ze meer kracht en leveren ze betere prestaties, gaat de batterij het langst mee van alle iPhones en zijn ze voorzien van indrukwekkende stereospeakers en een breed kleursysteem van camera tot display. Daarnaast zijn ze ook nog eens water- en stofbestendig. iPhone wordt geleverd met iOS 10, waarmee je op een leukere manier kunt communiceren in Berichten en Siri kunt gebruiken in je favoriete apps. Verder bevat iOS 10 de vernieuwde Kaarten-app, Foto’s, Apple Music, News en de Woning-app, waarmee je alle apparaten in je hele huis op één plek gemakkelijk en veilig kunt instellen, beheren en gebruiken.
Het werk van (RED) richt zich op levensreddende hiv-/aidsprogramma’s in sub-Saharaans Afrika; daar woont meer dan tweederde van alle mensen ter wereld die hiv-positief zijn. Elke cent die wordt opgehaald door (RED) gaat rechtstreeks naar het Wereldfonds en wordt gebruikt voor tests, ondersteuning, behandeling en preventieprogramma’s. Speciale aandacht gaat uit naar het voorkomen dat het virus wordt overgedragen van moeders op hun ongeboren kinderen. Sinds de oprichting in 2006 heeft (RED) al meer dan 465 miljoen dollar opgehaald voor het Wereldfonds. Ruim 130 miljoen daarvan komt van Apple.
Prijzen en beschikbaarheid
• iPhone 7 en iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition zijn verkrijgbaar met 128 GB of 256 GB vanaf € 879 via Apple.com en de Apple Store en bij erkende Apple resellers en bepaalde providers. Naast de speciale (PRODUCT)RED iPhone is iPhone 7 ook verkrijgbaar in de kleuren gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud.
• Beide special edition-modellen zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf vrijdag 24 maart (prijzen kunnen verschillen) en worden eind maart geleverd aan klanten in de VS en meer dan 40 andere landen en regio’s, waaronder Australië, België, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Rusland, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Brazilië, Chili, Colombia, India, Turkije en andere landen volgen in april.
• Deze speciale iPhone-uitvoering is een aanvulling op het huidige (PRODUCT)RED-assortiment dat het hele jaar door verkrijgbaar is. Dit assortiment bestaat onder andere uit de volledige iPod-serie, de Beats Solo 3 Wireless-koptelefoon, de Beats Pill+ draagbare speaker, de Smart Battery Case voor iPhone 7 en een heleboel andere accessoires voor iPhone, iPad en Apple Watch.
• iPhone SE, de krachtigste telefoon met een 4-inch display, is verkrijgbaar vanaf vrijdag 24 maart met 32 GB of 128 GB, een verdubbeling van de huidige capaciteit. Deze nieuwe modellen komen in de plaats van de 16-GB en 64-GB modellen tegen dezelfde adviesprijs vanaf € 489 via Apple.com en de Apple Stores.
• Het Apple siliconenhoesje voor iPhone 7 en iPhone 7 Plus is verkrijgbaar in de nieuwe kleuren azuurblauw, cameliarood en kiezelgrijs en de leren hoesjes zijn verkrijgbaar in taupe, saffierblauw en bessenrood. De hoesjes zijn verkrijgbaar via Apple.com en de Apple Stores vanaf € 39.
• Via het inruilprogramma kunnen klanten hun in aanmerking komende smartphone inleveren voor korting op de aanschaf van een nieuwe iPhone.*
• Elke klant die een iPhone 7 of iPhone 7 Plus (PRODUCT)RED Special Edition of iPhone SE koopt bij Apple, kan gebruikmaken van een Persoonlijke Configuratie-sessie in de Store of online.* We stellen de e-mail in, laten de nieuwste apps in de App Store zien en nog veel meer.
• Iedereen die kennis wil maken met de basisbeginselen van iPhone of juist een stap verder wil gaan, kan zich aanmelden voor gratis workshops die in elke Apple Store worden gegeven.
* Waar mogelijk.
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20-5352821
Afbeeldingen voor de media zijn beschikbaar op www.apple.com/newsroom/.
 

    © 2017 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone, Siri, Apple Music, iPod, iPad, Apple Watch, AppleCare, App Store en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.