opent in nieuw venster
UPDATE 18 januari, 2023

Ter gelegenheid van Black History Month introduceert Apple een nieuwe Black Unity Collection en content

Twee iPhones en een Apple Watch met Apple Books, Apple Podcasts en de nieuwe Unity-achtergrond.
Apple introduceert nieuwe manieren om met producten en diensten stil te staan bij Black History Month.
Apple besteedt aandacht aan Black History Month met exclusieve content en speciale selecties waarbij de zwarte cultuur en gemeenschap centraal staan. Vanaf vandaag kunnen klanten hun steun tonen door te kiezen voor de Black Unity Collection van dit jaar, met een speciale editie van het Black Unity geweven sportbandje voor Apple Watch, een nieuwe bijpassende wijzerplaat en een achtergrond voor iPhone. Vanaf februari is er gloednieuwe content beschikbaar, zoals een reeks gidsen in Apple Kaarten die is ontwikkeld door The Smithsonian, een verzameling tv-programma’s en films die is gekozen door Dr. Jelani Cobb, en meer. Door middel van het Racial Equity and Justice Initiative (REJI) biedt Apple steun aan vijf organisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling van gemeenschappen van kleur en hun creatieve mogelijkheden met behulp van technologie willen vergroten.  

Apple Watch en iPhone

Leden en bondgenoten van de zwarte creatieve gemeenschap bij Apple hebben samen de Black Unity Collection van dit jaar ontwikkeld. Ze hebben ook de nieuwe uitingen ontworpen, die zijn geïnspireerd op mozaïeken, en daarmee een creatieve manier gevonden om de levendigheid van zwarte gemeenschappen en kracht van eenheid uit te drukken.
Het Black Unity geweven sportbandje bevat het woord ‘Unity’, dat op abstracte wijze in het bandje is geweven met rood, groen en zwart garen dat verwijst naar de pan-Afrikaanse vlag. Door een uniek gebruik van lagen krijgen de letters een driedimensionaal effect. De Unity Mosaic-wijzerplaat bevat geometrische vormen in de kleuren groen, zwart, rood en geel. Wanneer de tijd verandert, worden nieuwe cijfers gevormd van de onderdelen van andere cijfers. iPhone-gebruikers kunnen hun steun tonen met de nieuwe Unity-achtergrond voor het toegangsscherm.
De nieuwe Unity-achtergrond op iPhone en Apple Watch.

Het Black Unity geweven sportbandje, de wijzerplaat voor Apple Watch en de achtergrond voor iPhone zijn geïnspireerd op mozaïeken, de levendigheid van zwarte gemeenschappen en de kracht van eenheid.
Apple ondersteunt Art Gallery of New South Wales (Sydney), Ghetto Film School (New York, Los Angeles, Londen), Music Forward (Los Angeles), Shout Mouse Press (Washington, D.C.) en The National Museum of African American Music (Nashville, Tennessee). De steun van Apple voor deze organisaties is een voortzetting van de REJI-beurzen die de afgelopen twee jaar werden uitgegeven aan organisaties die economische, educatieve of creatieve steun bieden aan gemeenschappen van kleur.
Het nieuwe Black Unity geweven sportbandje.

Het Black Unity geweven sportbandje bevat het woord ‘Unity’, dat op abstracte wijze in het bandje is geweven met rood, groen en zwart garen dat verwijst naar de pan-Afrikaanse vlag. Door de combinatie van rood en groen garen lijkt het alsof er ook geel is gebruikt.

App Store

In de App Store worden apps en games uitgelicht met creatieve oplossingen voor zwarte gemeenschappen op het gebied van muziek, bankieren, gamen en meer. Voorbeelden van dergelijke apps en games zijn Dot’s Home, een game die gebruikers informeert over de ongelijkheid op de woningmarkt voor gemeenschappen van kleur en in 2022 werd bekroond met een App Store Award, en apps als Goalsetter, Altro en CapWay met financiële informatie voor de gemeenschap. Ook wordt in de App Store aandacht besteed aan het 50-jarig bestaan van de hiphopcultuur. In allerlei uitgelichte apps kunnen gebruikers kijken of luisteren naar belangrijke momenten en meer te weten komen over het verleden en heden van deze creatieve stroming.
De game Dot’s Home op iPhone.
In de App Store vinden gebruikers apps en games met creatieve oplossingen voor zwarte gemeenschappen, waaronder Dot’s Home. Deze app, die gebruikers informeert over de ongelijkheid op de woningmarkt voor gemeenschappen van kleur, werd in 2022 bekroond met een App Store Award.

Apple Music

In Apple Music wordt aandacht besteed aan de grote muzikale en culturele bijdragen van zwarte artiesten die zich in allerlei genres hebben gericht op genezing, improvisatie, vernieuwing en meer. De afspeellijst For Us, By Us wordt bijgewerkt met uitingen van veerkracht en tegenstand. Ook zijn er nieuwe afleveringen beschikbaar van The Message en andere radioprogramma’s via Apple Music 1, Country en HITS.

Apple TV‑app

In de Apple TV-app zijn tv-programma’s en films te vinden die zijn geselecteerd door Dr. Jelani Cobb, Dean van Columbia University School of Journalism en journalist bij The New Yorker. Het thema van de verzamelingen is dit jaar ‘The Matter of Black Lives’, met drie specifieke aandachtspunten: ‘Freedom in Black’, ‘Love in Spite Of’ en ‘The Mosaic’.
Dr. Jelani Cobb.
In de Apple TV-app zijn tv-programma’s en films te vinden die zijn geselecteerd door Dr. Jelani Cobb, Dean van Columbia University School of Journalism en journalist bij The New Yorker. Het thema van de verzamelingen is dit jaar ‘The Matter of Black Lives’.

Apple Fitness+

In Apple Fitness+ zijn nieuwe work-outs beschikbaar met afspeellijsten met zwarte artiesten. Ook is er speciaal voor Black History Month een nieuwe meditatiesessie van Fitness+-trainer JoAnna Hardy. Op 30 januari verschijnt in Fitness+ een nieuwe aflevering van ‘Tijd om te wandelen’, een audioprogramma met invloedrijke mensen uit de hele wereld, met de wereldberoemde zangeres Patti LaBelle. Tijdens de wandeling vertelt LaBelle over haar kookkunsten en de belangrijke rol die haar inmiddels overleden zus speelde in haar leven. Op dezelfde dag verschijnt in ‘Tijd om te hardlopen’, een audioprogramma met afspeellijsten en coaching die bedoeld is om je consistenter en beter te laten hardlopen, een nieuwe aflevering met Fitness+-trainer Cory Wharton-Malcolm. Daarin wordt aandacht besteed aan Black History Month met een hardloopsessie door zuid-LA en nummers van artiesten die West Coast-hiphop op de kaart hebben gezet.
‘Tijd om te wandelen’ op Apple Watch.
Vanaf 30 januari kunnen gebruikers genieten van een nieuwe aflevering van ‘Tijd om te wandelen’ met ‘the godmother of soul’ Patti LaBelle.

Apple News

De hele maand is er in Apple News aandacht voor artikelen, interviews en audioverhalen over de ervaring van zwarte Noord-Amerikanen, met achtergrondverhalen en analyses van topjournalisten. Er zijn speciaal samengestelde verzamelingen te vinden met informatie van persbureaus met een zwart perspectief, waaronder Capital B, Essence, NewsOne, Howard University’s The Hilltop en meer.

Apple Podcasts

Elke dag luisteren mensen naar Apple Podcasts voor verhalen van de meest inspirerende en invloedrijke mensen ter wereld. En elk jaar creëert Apple verzamelingen in het kader van Black History Month, waarmee luisteraars belangrijke historische achtergronden ontdekken en journalistieke en culturele inzichten ontwikkelen. Vanaf 1 februari worden in Apple Podcasts programma’s uitgelicht die in het teken staan van de alomtegenwoordigheid van de zwarte cultuur. Denk bijvoorbeeld aan de positieve invloed die zwarte muziek, media, uitingen en theorieën heeft op ons begrip van de wereld en elkaar. Deze programma’s zijn afkomstig van makers als Bridget Todd, Bob the Drag Queen, Monét X Change en Ebro Darden van Apple Music. Ook is er een speciale selectie aanbevelingen van podcasts van zwarte ‘ontregelaars’, visionaire geesten die de status quo niet accepteren en belangrijke kunstwerken en innovaties delen. Milieuactivist Leah Thomas is daar een voorbeeld van.

Apple Books

Tijdens Black History Month wordt in Apple Books extra aandacht besteed aan de verzameling ‘Read More Black Authors’ die lezers en luisteraars kennis laat maken met geweldige (audio)boeken in verschillende genres.
Apple Books met speciale suggesties voor Black History Month.
Apple Books laat lezers en luisteraars via de verzameling ‘Read More Black Authors’ genieten van (audio)boeken in allerlei genres en diverse perspectieven.

Apple Kaarten

The Smithsonian heeft een reeks gidsen in Apple Kaarten gemaakt waarmee gebruikers locaties kunnen ontdekken die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de strijd om gelijkheid in de afgelopen eeuw (1900-1957, 1960-1978, 1980-2020). Zo komen ze meer te weten over de gebeurtenissen, mensen en locaties die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de Verenigde Staten.
Prijzen en verkrijgbaarheid
  • Het Black Unity geweven sportbandje kan vanaf nu worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app en is vanaf 24 januari in bepaalde Apple Stores voor € 49 verkrijgbaar.
  • Het Black Unity geweven sportbandje is verkrijgbaar in uitvoeringen van 41 mm en 45 mm en is geschikt voor Apple Watch SE, Apple Watch Series 4 of nieuwer en Apple Watch Ultra (alleen 45 mm).
  • De Unity 2023-wijzerplaat is vanaf volgende week verkrijgbaar. Hiervoor is Apple Watch Series 4 of hoger vereist met watchOS 9.3 en iPhone 8 of nieuwer of iPhone SE (2e generatie) of nieuwer met iOS 16.3.
  • De nieuwe Unity-achtergrond voor het toegangsscherm van iPhone is ook vanaf volgende week verkrijgbaar. Hiervoor is iPhone 8 of nieuwer vereist met iOS 16.3.
  • De verpakking van het Black Unity geweven sportbandje voor Apple Watch, Apple Stores en de Apple Store-app hebben Appclip-functionaliteit voor klanten die de bijbehorende Unity-wijzerplaat willen downloaden. De wijzerplaat kan ook worden gedownload van apple.com.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219