Persinformatie van Apple

AC/DC nu in iTunes verkrijgbaar

Complete werk van AC/DC voor het eerst digitaal verkrijgbaar; alle nummers gemasterd voor iTunes

NEW YORK en CUPERTINO, 19 november 2012 – Columbia Records en Apple maken vandaag bekend dat het complete werk van AC/DC voor het eerst digitaal verkrijgbaar is, exclusief bij de iTunes Store (www.itunes.com/benl). Alle 16 studio-albums, vier livealbums en drie compilatiealbums zijn nu voor het eerst verkrijgbaar bij de iTunes Store, van hun debuutalbum High Voltage uit 1976 tot de klassieker Back In Black en hun meest recente hitalbum Black Ice uit 2008. Alle nummers zijn gemasterd voor iTunes en AC/DC-fans kunnen complete albums of alleen hun favoriete nummers downloaden. Bovendien zijn er twee speciale digitale verzamelboxen beschikbaar: The Complete Collection, het complete werk van AC/DC, exclusief bij de iTunes Store, en The Collection, een verzameling van alle 16 studio-albums.

Door de legendarische rauwe en rebelse sound heeft de band al generaties lang veel fans. En zelfs onder de huidige generatie ontdekken dagelijks miljoenen nieuwe fans de muziek van AC/DC. Het groeiende legioen fans kan de intensiteit van de muziek van AC/DC nu op een compleet nieuwe manier beleven. De muziek van AC/DC is gemasterd voor iTunes, wat inhoudt dat de geluidskwaliteit superieur is en de intentie van zowel de band, de opnametechnici als de producenten nog beter tot uiting komt.

De volledige, voor iTunes gemasterde catalogus bevat de volgende albums:

Collecties
The Collection (alle studio-albums voor € 79,99)
The Complete Collection (alle studio-albums, livealbums en verzamelboxen voor € 109,99)

16 studio-albums
High Voltage (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976)
Let There Be Rock (1977)
Powerage (1978)
Highway To Hell (1979)
Back In Black (1980)
For Those About To Rock We Salute You (1981)
Flick Of The Switch (1983)
74 Jailbreak (1984)
Fly On The Wall (1985)
Who Made Who (1986)
Blow Up Your Video (1988)
The Razors Edge (1990)
Ballbreaker (1995)
Stiff Upper Lip (2000)
Black Ice (2008)
 
4 livealbums
If You Want Blood You’ve Got It (1978)
Live (1992)
Live (verzamelbox van twee cd's) (1992)
Live At River Plate (2012)
 
3 compilatiealbums
Bonfire (1997)
Backtracks-audio (2009)       
Iron Man 2-soundtrack (2010)

De iTunes Store is de populairste muziekwinkel en heeft een catalogus van meer dan 26 miljoen nummers. De iTunes Store is in 63 landen beschikbaar en er zijn inmiddels wereldwijd al meer dan 20 miljard nummers gedownload. De iTunes Store is voor bezitters van een iPhone, iPad, iPod, Mac of pc de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek te ontdekken, te kopen en te downloaden. Alle muziek die verkrijgbaar is in de iTunes Store, heeft de iTunes Plus-structuur, de DRM-vrije structuur van Apple met hoogwaardige 256-kbps AAC-codering, voor een geluidskwaliteit die nauwelijks te onderscheiden is van de oorspronkelijke opname. iTunes in de cloud maakt het mogelijk om zonder extra kosten eerder aangeschafte iTunes-muziek naar alle iOS-apparaten te downloaden. Nieuwe muziekaankopen kunnen automatisch naar alle apparaten van de gebruiker worden gedownload.

Columbia Records is een van de meest gerespecteerde en succesvolste platenlabels in de wereld en brengt muziek uit van zowel supersterren als aanstormend talent. Columbia Records is een volle dochteronderneming van Sony Music Entertainment. Sony Music Entertainment is een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld en vertegenwoordigt vele hedendaagse artiesten, zowel lokale artiesten als internationale supersterren. Het bedrijf heeft een zeer uitgebreide catalogus met daarin een aantal van de belangrijkste opnamen uit de muziekgeschiedenis. Sony Music Entertainment is een volle dochteronderneming van Sony Corporation of America.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Contactpersonen voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31(0)20 5352821

Benny Tarantini
Columbia Records
Benny.Tarantini@SonyMusic.com
(212) 833-5858

© 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod en iTunes Plus zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden