Persinformatie van Apple

Swift Playgrounds nu beschikbaar in vijf nieuwe talen

De populaire app van Apple om te leren programmeren in Swift ondersteunt nu Chinees (vereenvoudigd), Japans, Frans, Duits en Spaans (Latijns-Amerika)

CUPERTINO, 21 maart 2017 – Apple heeft vandaag aangekondigd dat Swift Playgrounds, een revolutionaire iPad-app waarmee scholieren kunnen leren programmeren, nu beschikbaar is in vijf nieuwe talen: Chinees (vereenvoudigd), Japans, Frans, Duits en Spaans (Latijns-Amerika). Met Swift Playgrounds wordt programmeren en experimenteren met echte code interactief en leuk. De app is ideaal voor leerlingen en beginners die aan de slag willen met Swift, de programmeertaal van Apple die je snel onder de knie krijgt en waarmee professionele ontwikkelaars de allerbeste apps maken.

De app bevat door Apple ontwikkelde programmeerlessen, puzzels en uitdagingen om de basisconcepten van het programmeren te leren. De ingebouwde sjablonen moedigen gebruikers aan om hun creativiteit te benutten en echte programma’s te maken. De app profiteert bovendien optimaal van de kracht, eenvoud en Multi-Touch-voorzieningen van iPad en maakt daarmee een totaal nieuwe manier van leren mogelijk. Alle programmeerlessen zijn nu in vijf nieuwe talen beschikbaar en geoptimaliseerd, zodat ze er nog mooier uitzien en sneller werken dan ooit.

“De Swift Playgrounds-app heeft mensen van alle leeftijden kennis laten maken met de basisconcepten van het programmeren. Klanten en leerlingen vinden dit een handige en leuke manier om met Swift aan de slag te gaan en de app is al meer dan een miljoen keer gedownload”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Honderdduizenden apps voor iPhone en iPad, waaronder enkele van de populairste apps in de App Store, maken gebruik van Swift, een programmeertaal die zowel krachtig als snel te leren is.” 

“Swift Playgrounds is de perfecte app om leerlingen te leren programmeren. Ik vind het fantastisch dat leerlingen in China de app nu kunnen gebruiken in het vereenvoudigd Chinees”, aldus Xiaoming Bao, Hangzhou Foreign Languages School. “Vorig jaar hebben we een optionele programmeercursus ontwikkeld om leerlingen met behulp van Swift Playgrounds de belangrijkste concepten van het programmeren bij te brengen. Ik had nog geen ervaring met programmeren, maar dankzij de aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke app en de uitgebreide handleiding voor leerkrachten van Apple had ik het volle vertrouwen dat ik leerlingen zou kunnen inspireren en leren programmeren. Bovendien zien ze in dat programmeren een denkwijze is die ook op andere onderwerpen en het dagelijks leven kan worden toegepast. Met de ondersteuning voor Chinees kunnen leerlingen nog gemakkelijker met Swift Playgrounds overweg.”

Swift Playgrounds werkt fantastisch op iPad en is een perfecte aanvulling op de nieuwe 9,7-inch iPad die vandaag ook werd aangekondigd. Deze nieuwe iPad, met een helderder Retina-display en ongeëvenaarde prestaties, is verkrijgbaar vanaf slechts € 409. iPad is populair onder leerkrachten en leerlingen over de hele wereld en biedt toegang tot Swift Playgrounds, meer dan 180.000 apps voor het onderwijs die speciaal voor iPad zijn ontwikkeld, het grootste aanbod van hoogwaardige Multi-Touch-studieboeken en rijke digitale content om het leerproces te personaliseren.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Swift Playgrounds is vanaf vandaag gratis in de App Store beschikbaar in het Engels, Chinees (vereenvoudigd), Japans, Frans, Duits en Spaans (Latijns-Amerika). De app is compatibel met alle iPad-modellen waarop iOS 10 of hoger is geïnstalleerd. Meer informatie, waaronder video’s, afbeeldingen en demo’s, is beschikbaar op apple.com/swift/playgrounds.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20-5352821


© 2017 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Swift Playgrounds, iPad, Swift, Multi-Touch, Retina en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19