Maak je ringen vol

Drie ringen: Bewegen, Trainen, Staan. Eén doel: maak ze elke dag vol. Je kunt zo heel simpel en op een leuke manier gezonder leven. Dus waarom zou je er geen gewoonte van maken? Dat is het idee achter de Activiteit‑app op Apple Watch.

Sluit je Bewegen-ring door je persoonlijke doel van actief verbrande calorieën te bereiken.

Apple Watch houdt bij hoeveel actieve calorieën je verbrandt. Dit zijn de calorieën die je verbrandt door simpelweg te bewegen. Dat kan variëren van de trap nemen tot ravotten met de kids of de schuur opruimen. Elke dag regelmatig in beweging komen is een belangrijk onderdeel van gezond leven.

Actieve calorieën kun je op allerlei manieren verbranden.

Zet je ringen op
je wijzerplaat.

Kies een van de Activiteit-wijzerplaten of voeg Activiteit toe als complicatie. Zo kun je de hele dag snel zien hoe je ervoor staat.

Hoe pas je je dagelijkse
Beweging-doel aan?

  1. Open de Activiteit-app.
  2. Druk stevig op het display.
  3. Tik op ‘Wijzig bewegingsdoel’.
  4. Tik op het plus- of minteken om je doel bij te stellen.

Iedere week stelt Apple Watch een nieuw Bewegen-doel voor, speciaal op maat gemaakt voor jouw activiteiten. Zo blijf je moeiteloos gemotiveerd.

Sluit je Trainen-ring door je minstens 30 minuten in te spannen aan het niveau van een stevige wandeling of hoger.

Aan de ring ‘Trainen’ kun je zien hoeveel minuten je intensief hebt bewogen. Het kan gaan om een activiteit die je in een flink tempo hebt gedaan of om een work-out uit de Work-out-app. Je kunt deze Training-minuten in één keer verdienen of verspreid over meerdere keren. Wat jou het beste uitkomt.

Het ultieme sporthorloge.

De Work-out-app op Apple Watch houdt populaire work-outs bij, zoals hardlopen, zwemmen en HIIT-training.

Kies de gegevens die je het hardst doen gaan.

Bij elke work-out kun je tot vijf meetwaarden bekijken, zoals hartslag, calorieën en afstand. In de Apple Watch-app op je iPhone kun je ze naar wens instellen.

Blijf fit met je favoriete apps.

Je kunt je favoriete fitnessapps gewoon blijven gebruiken. De beweging die je daarmee krijgt, telt ook mee voor je Activiteit-ringen.

Elke dag 30 minuten bewegen verkleint de kans op een beroerte, hart- en vaatziekten, diabetes en over­gewicht. Het kan je ook helpen beter te slapen, beter in je vel te zitten en stress te verminderen.

Sluit je Staan-ring door in de loop van de dag in twaalf verschillende uren telkens een keer op te staan en minimaal een minuut rond te lopen.

Te lang achter elkaar blijven zitten is ook niet goed voor je gezondheid. Daarom moedigt Apple Watch je elke dag aan om je Staan-doel te halen. Regelmatig uit je stoel komen kan bijdragen aan een lagere bloeddruk, meer energie en minder risico op hart- en vaatziekten.

Zit minder.
Kom je verder mee.

Overweeg je gewone bureau te vervangen door een zit-sta-bureau om minder tijd zittend door te brengen. Staand werken stimuleert je om meer te bewegen, waardoor je extra calorieën verbrandt.

Een tikje op je pols.
Een schop onder je kont.

Wanneer je een poosje hebt gezeten, spoort Apple Watch je subtiel aan om op te staan. Zorg dat ‘Herinneringen om te staan’ is ingeschakeld in de Apple Watch-app op je iPhone.

Wat sta je daar te staan?

Als je dan toch staat, kun je net zo goed even iets gaan doen. Een glaasje water halen. Een paar rek- en strekoefeningen doen. Even binnenwippen bij een collega. Je denkt misschien dat dit niet zoveel zoden aan de dijk zet. Maar regelmatig even in beweging komen helpt je energie op peil te houden en komt je productiviteit ten goede.

Als je vaak lang achter elkaar zit, kan dat het risico op diabetes type 2 verhogen. Met een actievere levensstijl kun je je bloed­suiker­spiegel en andere risicofactoren beter reguleren.

Vind de motivatie die je nodig hebt om je ringen iedere dag vol te maken.

Apple Watch laat je niet alleen zien hoe je ervoor staat. Je krijgt ook gepersonaliseerde suggesties en andere vormen van aanmoediging om je ringen vol te maken.

Elke maand een nieuwe uitdaging

Omdat je Apple Watch helemaal op jou is toegespitst, krijg je elke maand realistische, haalbare doelen aangereikt die gebaseerd zijn op hoe actief je daarvoor bent geweest. En gedurende die hele maand word je begeleid bij het behalen daarvan.

Prestaties

Zodra je je ringen hebt volgemaakt, zet Apple Watch je prestatie kracht bij met kleurrijke animaties. En als je een persoonlijk record of een mijlpaal haalt, ontvang je een speciale medaille. Die komt terecht in je digitale prijzenkast, waar je mooi kunt zien wat je allemaal al hebt bereikt.

Geschiedenis

Gedetailleerde overzichten van je ringen, work‑outs en prestaties vind je in de Activiteit-app op je iPhone. Je ziet dan in één oogopslag hoe je het doet en of er misschien bepaalde trends te ontdekken zijn.

Delen

Je kunt je Activiteit-ringen delen met familie en vrienden. Je kunt ook meldingen krijgen over hun vorderingen en ze aanmoedigen of juist een wedstrijdje met ze aangaan.

Blijf rollen.

We hebben de Activiteit-ringen specifiek voor rolstoelgebruikers geoptimaliseerd. De Staan-ring wordt dan de Rollen-ring. Apple Watch houdt de hele dag het aantal en het type duwbewegingen bij en voegt ze navenant toe aan Bewegen of Trainen. In de Work-out-app staan bovendien twee work-outs speciaal voor rolstoelers.