De værdier, som vi deler hos Apple, giver inspiration til det arbejde, som vi deler med alle andre.

Hos Apple gør vi, hvad vi kan, for at gøre verden til et bedre sted. Hver enkelt af os bidrager til denne indsats på vores egen måde – med en passion for det, vi gør allerbedst, og det, som vi mener, er vigtigst. Ud fra disse samtaler vil du kunne se, at alle vores historier er forskellige, men de viser også, hvad der er muligt, når personlige og professionelle værdier stemmer overens.

Når alle er vigtige, er den enkelte person vigtig.

“Jeg elsker, at Apple møder folk på det niveau, hvor de befinder sig med deres individuelle behov og færdigheder.”

Nafisah, Apple Store Manager

Illustreret portræt af Nafisah, der smiler og ser på læseren. En illustreret iPad dukker op og viser et billede af et hjertesymbol. Illustreret portræt af Nafisah, der smiler og ser på læseren. En illustreret iPad dukker op og viser et billede af et hjertesymbol. Apple Store Manager – Nafisah Samme portræt suppleres med flere illustrerede iPad-enheder, der viser billeder af børn. Samme portræt suppleres med flere illustrerede iPad-enheder, der viser billeder af børn. Samme portræt suppleres med flere illustrerede iPad-enheder, der viser billeder af børn. Samme portræt suppleres med flere illustrerede iPad-enheder, der viser billeder af børn.

Er det rigtigt, at du blev ansat som en del af en aftale mellem Apple og L.A. Dodgers?

Svar:Nej, jeg havde nærmere muligheden for at vælge. Jeg forlod et fantastisk team for at blive en del af et andet af egen fri vilje. Jeg var deres Director of Premium Hospitality og administrerede luksussuiter og privatklubber.

Du startede hos Apple som leder – havde du også salgserfaring?

Svar:Nej, ingen.

Teknisk erfaring?

Svar:Slet ikke! Og det undrede mig lidt, men de sagde, at de var mindre interesserede i, hvad jeg havde erfaring med, og mere interesserede i, hvem jeg var. Det handlede mere om min personlighed og min motivation.

Så du lærte tingene hen ad vejen?

Svar:Ja. Det var lidt skræmmende, men jeg var bare superydmyg og virkelig åben for at lære af andre. Vi investerede allesammen i hinanden.

“Vi var en del af hinandens udvikling. Og det er vi stadig.”

Du er gået fra VIP’er i luksussuiter til en kundegruppe med mange forskellige slags mennesker.

Svar:For mig er de alle VIP’er uanset deres erfaring eller færdigheder eller sprog eller alder – som f.eks. min mor, som forstørrer alt på sin iPad for bedre at kunne se det. Og gennem vores medarbejdere eller produkter findes der altid en måde at skabe en forbindelse på. Jeg elsker denne menneskelige forbindelse. Jeg har to drenge derhjemme, og ham på 6 år er autist. Han elsker virkelig sin iPad.

Hvordan er den oplevelse for ham?

Svar:Den iPad er som en bedste ven. Den har hjulpet ham med at lære at tale. Han har brugt den til at lære at tælle og stave og læse – og nu er han vild med GarageBand. Det er en utrolig forandring at være vidne til. En meget vigtig del af hans udvikling.

Det lyder, som om vækst er et tilbagevendende tema for din søn, dit team og dig selv?

Svar:Her er bestemt en kultur, som siger, at alle betyder noget, alle har et formål, og alles udvikling er forskellig. Og det er gået op for mig, at det er på grund af den kultur, at jeg er her.

“Jeg har altid gerne villet hjælpe andre med at vokse og udvikle sig.”

Start samtalen.
Og udnyt potentialet.

“Jeg kendte til Apples position inden for området – de fører an. Det var en nem beslutning.”

Chris, Engineering Manager i Maskinlæring og kunstig intelligens

Illustreret portræt af Chris, der smiler. Han har hovedtelefoner hængende om halsen og ser på læseren. En illustreret iPhone dukker op og udsender synlige lydbølger. Illustreret portræt af Chris, der smiler. Han har hovedtelefoner hængende om halsen og ser på læseren. En illustreret iPhone dukker op og udsender synlige lydbølger. Illustreret portræt af Chris, der smiler. Han har hovedtelefoner hængende om halsen og ser på læseren. En illustreret iPhone dukker op og udsender synlige lydbølger. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op. Samme portræt suppleres med illustrerede VoiceOver-symboler, der dukker op.

Før du startede i denne virksomhed, havde du din egen?

Svar:Ja. Jeg var begyndt at miste synet – nu betegnes jeg som blind – så vi lavede stemmeaktiverede apps, som gav brugere med nedsat syn bedre oplevelser.

Var det svært at forlade en virksomhed, der var stiftet med så personlig en mission?

Svar:Det var ikke virksomheden i sig selv, jeg var mest begejstret for. Jeg brændte mere for at løse problemet og give andre en bedre livskvalitet. Det tilbød Apple mig ressourcerne til at gøre.

“At fortsætte min karriere hos Apple betød mere fokus, mere fremgang og mere indflydelse.”

Men Apple var ikke din eneste mulighed, vel?

Svar:Nej, men den vigtigste grund til, at jeg valgte Apple, var produkterne. iPhone er trods alt formentlig den mest revolutionerende hjælpeenhed, der er blevet lanceret i årtier, hvis ikke nogensinde.

Hvad gør en iPhone til en hjælpeenhed?

Svar:Jamen den gav os allesammen adgang til verden på en ny måde. Med iOS-funktioner og -apps kan man tilpasse den oplevelse. Og i dag er iPhone stadig meget mere tilgængelig end andre smartphones, takket være funktioner som VoiceOver. Alle kan få noget ud af funktioner som Siri og HomeKit eller Meddel beskeder. Noget, der blot er praktisk for de fleste, kan være livsændrende for folk, der har mistet synet.

Havde du endnu en grund?

Svar:Apples værdier. Historisk har virksomheden arbejdet med fokus på tilgængelighed, og det er stadig gældende i dag. Ledelsen investerer betydelige summer i dette arbejde. Det handler ikke så meget om overskuddet hvert kvartal, men mere om hvad der er rigtigt at gøre – og hvad der er en menneskeret.

Hvordan kommer det til udtryk på arbejdspladsen?

Svar:Vores teams og ledelse er ekstremt imødekommende, og de støtter op om, hvordan jeg arbejder på flere måder. Faktisk har Apple et helt People Accessibility-team, der fokuserer på tilgængelighed på arbejdspladsen.

“Apple har gentagne gange gjort det klart, at de værdsætter de menneskelige kvaliteter i deres ansatte og deres kunder.”

De bakker dig op.

Svar:Og ikke kun mig – det er en mangfoldig virksomhed, og vi er der for alle. Det er meget givende at kunne skabe muligheder for en lang række forskellige mennesker.

Hvordan det?

Svar:Jeg hjalp for eksempel med at starte vores AI/Machine Learning Rotation Program for folk, der netop er færdige med en videregående uddannelse, og i løbet af den tid, ordningen har eksisteret, har over halvdelen af deltagerne været kvinder.

Så du laver andet end teknisk arbejde.

Svar:Det er en del af at være her. Og folk elsker at arbejde på disse projekter, fordi alle anerkender, hvor stor effekt de kan have. De siger bare: “Cool. Hvad skal du bruge?”

Idéerne er nye. Aluminiummet er genanvendt.

“Vi brændte så meget for det. Vi vidste, at vi var nødt til at få det til at ske. Det var det rigtige at gøre.”

Jennifer, Operations Program Manager

Illustreret portræt af Jennifer, der smiler og ser på læseren – illustrerede grønne blade dukker op. Illustreret portræt af Jennifer, der smiler og ser på læseren – illustrerede grønne blade dukker op. Illustreret portræt af Jennifer, der smiler og ser på læseren – illustrerede grønne blade dukker op. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen. Samme portræt suppleres med et illustreret MacBook Air-kabinet med grønne blade svævende fra skærmen.

Så dit team gør visioner til virkelighed?

Svar:Jep, det er det, vi laver i Operations. Vi samarbejder med designere og teknikere om nye hardwareidéer og finder derefter ud af, hvordan man i praksis laver et produkt.

Sikkert mere end et.

Svar:Nemlig. Det fungerer jo sådan: “OK, vi har bygget et – nu skal vi lave flere millioner.”

“Et innovativt produkt kræver en innovativ proces.”

Hvad gør det innovativt?

Svar:Virkelig meget. For eksempel var jeg en del af det team, som udviklede det første MacBook Air-kabinet, der er lavet af 100 % genanvendt aluminium.

Genanvendt – ikke bare genanvendeligt?

Svar:Præcis. Genanvendt, så der ikke hentes ny aluminium fra jorden.

Det lyder mere specialiseret end at genanvende sodavandsdåser.

Svar:Helt bestemt – det er meget anderledes. Der er tale om en patenteret legering i høj kvalitet, som skulle leve op til vores standarder for renhed og ydeevne. Vi var nødt til at nytænke en helt ny forsyningskæde og indkøbsproces og derefter sikre os, at den var lige så stærk, funktionel og smuk, som hvad folk forventer af Apple. Det var et meget ambitiøst initiativ.

Betyder “ambitiøst” faktisk “det her bliver ikke nemt”?

Svar:Ja – men det er jo derfor, vi er her, ikke? Det er en fantastisk fornemmelse at løse svære problemer. Og når vi skal leve op til forskellige krav, som f.eks. miljørelaterede mål og funktionelle og æstetiske standarder, så opstår den mest utrolige innovation.

“Du bliver mere motiveret, når dit arbejde har et mere klart formål.”

Du mener, at det giver ekstra motivation, når det handler om mere end en teknisk bedrift?

Svar:Altså, her handler det altid om mere end det, uanset om vi taler miljøet eller brugernes oplevelse med produktet eller noget helt andet. Og ja, det føles helt klart godt at gøre det rigtige. Og man får en anden slags motivation af dem, der arbejder her.

Dit team? Ledelsen?

Svar:Begge dele. Jeg kan huske, at vi har tænkt, at noget var en kolossal opgave. Men efter møder med Lisa Jackson kom jeg så til at tænke: “Hun er helt fantastisk – det her skal lykkes!”

Det giver dig et boost?

Svar:Ja. Når man møder de øverste ledere, kan man se, hvor fokuserede de er på den større sammenhæng, og at de regner med dig.

Hold da op, det er lidt af et ansvar.

“Det er ret cool, for det går op for dig, at de tror mere på dig, end du tror på dig selv.”

Anonymitet uden kompromis betyder en karriere uden kompromis.

“Det er sjovt – når man fortæller folk, at man arbejder for Apple, føler man ikke, at man behøver at sige mere. Man er bare stolt.”

Brian, Engineering Manager

Illustreret portræt af Brian, der smiler og ser på læseren omgivet af illustrerede iPad- og iPhone-symboler og en illustreret hængelås. Illustreret portræt af Brian, der smiler og ser på læseren omgivet af illustrerede iPad- og iPhone-symboler og en illustreret hængelås. Illustreret portræt af Brian, der smiler og ser på læseren omgivet af illustrerede iPad- og iPhone-symboler og en illustreret hængelås. Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op. Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op Samme portræt suppleres med en illustreret patentpris, der dukker op

Er det rigtigt, at du har arbejdet her før?

Svar:Ja, jeg har været i praktik under min uddannelse fem gange, to gange hos Apple. Det var igennem Apples samarbejde med GEM Fellowship, som sponsorerer studerende fra mindretal i samfundet, der læser på tekniske uddannelser.

Det lyder, som om du kunne have valgt at gå flere veje?

Svar:For mig var det ret enkelt. Apple var og er drevet af mennesker, som fokuserer på brugeroplevelsen. Vi koncentrerer os om at gøre det rigtige. Og ikke kun i forhold til vores produkter, men også hvordan vi arbejder.

Hvordan virksomheden arbejder?

Svar:Præcis – vi har ansvaret. For miljøet, leverandører og anonymitet og andre vigtige områder. Folk kan stole på, at deres oplysninger er i sikre hænder hos Apple. Vores arbejde beskytter kundernes anonymitet og giver dem kontrollen over deres egne data. Jeg er rigtig stolt over at være en del af det. Efter 15 år hos Apple er jeg ikke gået på kompromis med mine værdier i mit arbejde.

“Måden, vi arbejder på, stemmer overens med, hvordan jeg gerne vil behandles som kunde.”

Har du haft den samme stilling i 15 år?

Svar:Slet ikke, jeg har haft fem forskellige roller som hardwaretekniker hos Apple. Det er en af fordelene ved at arbejde her – der er altid noget nyt, man kan arbejde på. I starten arbejdede jeg på Mac, og derefter sluttede jeg mig til softwaresupportteamet i iPad-systemgruppen efter lanceringen af den første iPad. Og nu laver det team, som jeg er leder for, blandt andet software til Apple-tilbehør.

“Alle de stillinger, jeg har haft, har været præget af en respekt for mennesker, og det påvirker alt, hvad vi gør.”

Du har slået rødder og er vokset i forskellige retninger.

Svar: Nemlig. Dine ansvarsområder ændrer sig, og du finder et nyt fokus, hvor du kan hjælpe dit team med at få succes og udvikle sig. Altid noget nyt.

Så nyt, at dit navn står på et patent?

Svar: Det er rigtigt – for arbejdet med iPad. Selvom venner og familie ikke altid forstår arbejdet, ved alle, at et patent betyder, at du har gjort noget, som ingen andre har gjort før.

Illustrationerne på denne side er lavet med iPad.